ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Οι μυθικοί αριθμοί σκοραρίσματος του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι

Ο τύπος, τι να λέμε, είναι μηχανή των γκολ και θα μνημονεύεται για χρόνια.

 

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι είναι ο κορυφαίος φορ εδώ και μια δεκαετία στο ευρωπαϊκό, ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι και, για τυχόν (λιγοστούς) αμφισβητίες, οι αριθμοί δεν ψεύδονται. Και όπως είχε ομολογήσει τον Νοέμβριο μετά τα τέσσερα γκολ που έβαλε στον Ερυθρό Αστέρα (6-0) για το ChampionsLeague, «είμαι εθισμένος στο να σκοράρω». Το βλέπουμε…

Εφτασε τα 43 τέρματα σε τούτη τη σεζόν, σε όλες τις διοργανώσεις, ισοφαρίζοντας την καλύτερη επίδοσή του, ωστόσο αυτή τη φορά το κατάφερε σε μόλις 37 παιχνίδια, 10 λιγότερα απ’ ό,τι το είχε κάνει σε ολόκληρη τη σεζόν 2016-17, ξανά με την Μπάγερν και παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο της καριέρας του, δύο μήνες προτού μπει στα 33. Τρομερός.

Σκοράροντας δις στο 5-0 επί της Φορτούνα ο 32χρονος «Λέβα» έφτασε τα 29 γκολ σε 27 εμφανίσεις στη φετινή Bundesliga, τα 43 γκολ σε 37 επίσημα ματς στη σεζόν με την Μπάγερν, τα 157 γκολ σε 186 επίσημα ματς με την Μπάγερν, τα 299 γκολ στην καριέρα του σε πρωτάθλημα (με Ζνιτς Προύσκοφ, Λεχ Πόζναν, Ντόρτμουντ και Μπάγερν) σε 434 εμφανίσεις ενώ σημειώνει 1,09 γκολ ανά αγώνα στην Bundesliga φέτος! Κοντολογίς, αν σκοράρει το Σάββατο στο ματς Λεβερκούζεν – Μπάγερν στην «Μπάι Αρίνα» (από τα κορυφαία της μέρας για στοιχημα στο πρακτορειο) θα φτάσει τα 300 γκολ στην καριέρα του σε πρωτάθλημα και θα ισοφαρίσει την κορυφαία του επίπεδο με τους Βαυαρούς (30 γκολ).

Τι ακολουθεί; Κάτι απίθανο, αλλά ποτέ δεν ξέρεις: η απειλή του ρεκόρ των 40 γκολ του Γκερντ Μίλερ από το 1971-72. Εκείνη την εποχή, στα 70s, ο Δυτικογερμανός ήταν μακράν του δεύτερου ο κορυφαίος Ευρωπαίος σκόρερ και από το 1965 ως το 1979 μέτρησε 365 γκολ στην Bundesliga, όλα με την Μπάγερν, συν άλλα 33 το 1964-65 όταν οι Βαυαροί μετείχαν στη β’ κατηγορία.

Σε μία άλλη εποχή, λοιπόν, όπου δεν θα τον… επισκίαζαν ο Λιονέλ Μέσι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Πολωνός θα ήταν σταθερά υποψήφιος για την κατάκτηση της «Χρυσής Μπάλας» καθώς ελάχιστοι έχουν τη δική του συνέπεια στο σκοράρισμα: για πέντε σερί σεζόν σημειώνει τουλάχιστον 40 γκολ.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου στο Foxbet.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων