ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Τζιούμης στον Arcadia 93,8: "Κάρτσοβα, Τεγέα και Νεστάνη τα γήπεδα που είναι σε προτεραιότητα"

O δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης αναφέρθηκε μέσω του Arcadia 93.8 σε θέματα που αφορούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου!.

Καλησπέρα δήμαρχε, οφείλω να σας ρωτήσω για την χθεσινή διαδικτυακή κουβέντα με τους δημότες.

"Καλησπέρα σας, η παράταξη μας έχει τονίσει πως θέλει να είναι συνεχώς σε επικοινωνία με τους πολίτες. Ο τρόπος αυτός επικοινωνίας διαδόθηκε και λόγω του προβλήματος του κορωνοϊού και θα το εφαρμόσουμε σίγουρα μια φορά το μήνα καθώς είναι και ξεπερασμένο αλλά κουραστικό ένας Δήμαρχος να δίνει συνεχώς συνεντεύξεις. Η κουβέντα με τον κόσμο θέλουμε να είναι ουσιαστική, να ακούμε προτάσεις αλλά και τα λάθη μας. Εμείς τονίζουμε τι έχουμε κάνει και όχι τι θα κάνουμε, μιλάμε με έργα."

Εμείς θα επικεντρώσουμε το ενδιαφέρον μας σε αθλητικά ζητήματα. Στο ποδόσφαιρο υπάρχει διαχρονικά ένα μόνο γήπεδο αυτό των Φιλικών που δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τους πάντες.

" Είναι πραγματικότητα πως το γήπεδο των Φιλικών χρησιμοποιείται απ΄όλους τους συλλόγους και είναι πολύ δύσκολο να είναι σε καλή κατάσταση αν αναλογιστεί κανείς και το βαρύ χειμώνα που έχει η πόλη μας. Υπάρχουν χρήματα στον προϋπολογισμό μας, 60.000-70.000 για ανακατσκευή των γύρω χώρων όπως αποδυτήρια, κερκίδες κλπ. Για την αλλαγή χλοτάπητα δεν υπάρχουν χρήματα καθώς το κόστος ξεπερνά τις 200.000 ευρώ. Έχουμε μιλήσει με τον αρμόδιο αντιπερειφεριάρχη και το έργο αυτό θα μπέι στον επόμενο φάκελο μέσα στο καλοκαίρι."

Για να καταλάβει ο κόσμος, υπεύθυνος για αυτά τα έργα είναι ο Δήμος ή η περιφέρεια,σχετικά με την χρηματοδότηση;

" Ο Δήμος είναι αλλά αν ο Δήμος δεν έχει χρήματα ζητά βοήθεια από την περιφέρεια. Ευελπιστούμε να βρεθούν χρήματα και για υπόλοιπα χωμάτινα γήπεδα της Τρίπολης, μέσα από το πρόγραμμα <<Φιλόδημος>>. Το γήπεδο της Τεγέας είναι έτοιμο, υπάρχουν κάποια θέματα με την αρχαιολογία θα ξεπεραστούν και από τη νέα σεζόν ελπίζουμε να είναι έτοιμο για την ομάδα της Τεγέας αλλά και για άλλες ομάδες."

Για το γηπέδο της Νεστάνης;

" Υπήρχε απο παλιά η ανακοίνωση πως θα είναι το γήπεδο της ΕΠΣ Αρκαδίας. Μακάρι να υλοποιηθεί για την χρήση των oμάδων αλλά και της μεικτής. Εμείς κάνουμε κάποια έργα για το γήπεδο του Παναρκαδικού, στα αποδυτήρια και στην μάντρα του γηπέδου. Αυτό θα γίνει με δικά μας έξοδα."

To ΔΑΚ θα δεχθεί βελτιωτικές κινήσεις;

" Στο ΔΑΚ υπάρχει ένα ενταγμένο έργο από την προηγούμενη δημοτική αρχή για κερκίδα, ταρτάν και αποδυτήρια. Έχουμε ένα δικαστικό κώλυμα για εκεί το οποίο θα ξεπεραστεί και μέσα στο καλοκαίρι θα υπάρξει ανάδοχος."

Ένα έργο που έχει σχέση με τον αθλητισμό και όχι μόνο είναι η βελτίωση της οδού Τερτσέτη που οδηγεί στο γήπεδο του Αστέρα.

" O δρόμος αυτός ήταν δέσμευση μας. Το πρόβλημα που δημιουργείται εκεί είναι τεράστιο όταν βρέχει. Ο Αστέρας είναι η βιτρίνα μας και πρέπει να προσέχουμε την εικόνα των επισκεπτών που πάνε στο γήπεδο. Επίσης είναι ένας δρόμος που οδηγεί σε σπίτια και επιχειρήσεις."

Πάμε σε δυο πιο προσωπικές ερωτήσεις. Πώς ένας καλός μαθητής που έγινε γιατρός, ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με το ποδόσφαιρο και φόρεσε τη φανέλα και του Αστέρα, σε μια περίοδο που το ποδόσφαιρο ήταν κακόφημο;

" Κατάγομαι από ένα μικρό χωριό όπου το ποδόσφαιρο ήταν η μόνη μας ασχολία στη αλάνα. Είχα μια ικανότητα δοκιμάστηκα στον Αστέρα και με πήραν. Ως γιατρός προτείνω στα παιδιά να ασχολούνται με τον αθλητισμό και να τακτοποιήσουν το πρόγραμμα τους, ώστε να συνδυάσουν και τα δυο."

Η πιο ωραία ανάμνηση σας με τον Αστέρα;

" Το φιλικό με την εθνική ενόπλων. Έπαιζαν παίκτες που αγωνίζονταν σε ομάδες όπως ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός. Θυμάμαι ότι παίξαμε με τον Καρούλια που βλέπαμε στην τηλεόραση και τον είχαμε μπροστά μας."

Φανταζόσταν τότε πως μια ομάδα από την Τρίπολη θα κατάφερνε όσα ο Αστέρας;

" Νομίζω κανείς δε θα το περίμενε αυτό. Όλο αυτό το χρωστάμε σε δυο ανθρώπους, τον κ.Καϋμενάκη και τον κ.Μπάκο"

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων