ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Στοίχημα κουπόνι με γκολ, πέναλτι και σκόρερ!

Ματσάρα στην Κωνσταντινούπολη ανάμεσα σε Μπεσίκτας και Τράμπζονσπορ.

ΑΣΤΕΡΑΣΠαναθηναϊκός

Οι «αετοί» ηττήθηκαν με 1-0 από την Μπασάκσεχιρ, πρώτη αποτυχία επί ημερών Σεργκέν Γιαλτσίν στον πάγκο και στο -8 από την κορυφή, όπου βρίσκονται οι «μπορντομαβιλέρ» για πρώτη φορά μετά από εννέα χρόνια! Τούτο, απόρροια της έκτης συνεχόμενης νίκης τους στη Superlig (2-1 τη Σίβασπορ). Ωστόσο έχασαν με τιμωρία τον Νιγηριανό μέσο Ομπι Μίκελ και με τραυματισμό τον στόπερ Χοσεϊνί ενώ είναι αμφίβολοι ο χαφ Ενγουακέμε και ο Αγγλος σταρ Στάριτζ.

 

Εννέα χρόνια, ήτοι από τη SuperLig της σεζόν 2010-11, η οποία έμεινε –και θα μείνει- στην ιστορία ως ένα από τα πιο στημένα πρωταθλήματα… ever. Η δύσμοιρη η Τραμπζονσπόρ πήγε τρένο, εντέλει ισοβάθμησε στην κορυφή με τη Φενέρμπαχτσε και ο τίτλος κρίθηκε, εις βάρος της, στη διαφορά τερμάτων. Βεβαίως, λίγες εβδομάδες αργότερα και με τη δικαστική έρευνα στην Τουρκία να φουντώνει, η UEFA απέκλεισε άρον άρον τη Φενέρμπαχτσε από την Ευρώπη, την αντικατέστησε στο ChampionsLeague με την Τράμπζονσπορ και, λίγο αργότερα, Τούρκοι εισαγγελείς αποφάνθηκαν για το (μεγαλύτερο, ποδοσφαιρικό στην ιστορία της χώρας) σκάνδαλο, οδηγώντας δεκάδες παράγοντες, παίκτες, διαιτητές, προέδρους (Αζίζ Γιλντιρίμ, προεξάρχοντος) σε δίκη.

 

Οι οπαδοί της Φενέρ επί μήνες διαδήλωναν για τον τότε πρόεδρο η οποίος προφανώς είχε… insideinfoγια μελετημένα προγνωστικά, και μάλιστα έμεινε για καιρό προφυλακισμένος ενώ η τουρκική Λίγκα (μετά από απόφαση της κυβέρνησης Ερντογάν) άλλαξε τον νόμο ώστε, σε περίπτωση που αποδειχθεί χειραγώγηση αγώνων, να μην τιμωρείται η ομάδα αλλά μόνο τα πρόσωπα! Εντέλει, λίγοι κρίθηκαν ένοχοι, ίσα ίσα για τα μάτια του κόσμου. Ο πρόεδρος της Φενέρ, μεγαλοεργολάβος (και φημολογούμενος έμπορος όπλων, στην Ασίοα) θεωρήθηκε ως ο εγκέφαλος της συμμορίας που έστηνε ποδοσφαιρικά παιχνίδια, άλλωστε η Φενέρ κατηγορήθηκε για στήσιμο 12 αγώνων - και το δικαστήριο απέδειξε πέντε εξ αυτών με κορυφαίο το Σίβασπορ – Φενέρμπαχτσε 3-4 την τελευταία αγωνιστική, που της έδωσε τον τίτλο. Στα ηχογραφημένα ακούγονταν συνομιλίες ότι «την Κυριακή στη Σεβάστεια θα έχει… 34 βαθμούς Κελσίου». Μυθικό!

Αν το futbolu sike davasi σας θυμίζει κάτι, του παρόντος ή του παρελθόντος (υπόθεση λουλουδιών, αλλαγές νόμων κλπ.), σωστά σας θυμίζει…

Διαβάστε ΕΔΩ το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων