ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

"Να γνωρίσουν την περιοχή μας μέσα από το Tyros Triathlon"

Για το σπουδαίο τριαθλητικό γεγονός Tyros triathlon, μίλησε στον Αρκαδία 93.8 ο Δημήτρης Λαλουδάκης, τονίζοντας παράλληλα όλες τις λεπτομέρειες που θα πρέπει να γνωρίζει κάθε αθλητής που θα συμμετέχει και όχι μόνο.

 ΞάνθηΑΣΤΕΡΑΣ

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

"Το Tyros Triathlon θα γίνει για όγδοη φορά στον Τυρό. Προσπαθούμε να κάνουμε αθλητικές εκδηλώσεις στηριζόμενοι στον αθλητικό τουρισμό, να γνωρίσουν οι άνθρωποι την περιοχή μας μέσα από ένα αθλητικό δρώμενο. Να την αξιολογήσουν και να την επισκεφθούν αργότερα με τις οικογένειες και τους φίλους τους, έχοντας μία πρώτη θετική άποψη για την περιοχή της Κυνουρίας".

Για το τρίαθλο:

"Στο τρίαθλο υπάρχουν τρεις διαφορετικές κατηγορίες, όσον αφορά τις χιλιομετρικές αποστάσεις που πρέπει να διανύσει ο αθλητής. Εμείς διοργανώνουμε το τρίαθλο sprint, όπως ονομάζεται. Αυτό περιλαμβάνει: κολύμπι στα 300 μέτρα στα καταγάλανα και καθαρά νερά του Μυρτώου Πελάγους. Στη συνέχεια ο ίδιος αθλητής θα κάνει 20 χιλιόμετρα ποδήλατο. Από την αφετηρία που είναι το λιμάνι του Τυρού μέχρι το Κριονέρι. Εκεί θα κάνει αναστροφή και θα επιστρέψει στην αφετηρία, όπου θα αφήσει το ποδήλατο του, θα φορέσει τα αθλητικά του παπούτσια και θα τρέξει 5 χιλιόμετρα κατά μήκος της παραλίας του Τυρού για να ολοκληρώσει αυτό το επίπονο και απαιτητικό αγώνισμα, όπως είναι το τρίαθλο.

Είναι συνεχόμενο όλο αυτό και ανάλογα το επίπεδο της φυσικής κατάστασης και το επίπεδο του αθλητή-συμμετέχοντα σε αυτό το τρίαθλο, οι επιδόσεις κυμαίνονται από πολύ καλές μέχρι αρκετά διασκεδαστικές και απολαυστικές για κάποιον τον οποίο δεν τον κυνηγάει ο χρόνος ούτε η επίδοση αλλά η συμμετοχή του μέσα από το αγώνισμα που θέλει αρκετές δεξιότητες από τον αθλητή".

Για τους αθλητές που θα παρευρεθούν στη διοργάνωση:

"Εχουμε προσεγγίσει τους κορυφαίους Έλληνες αθλητές. Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν απαντήσει θετικά. Εχουν δηλώσει συμμετοχή και θα είναι κοντά μας. Ο Σπύρος Κοντζιάς συγκαταλέγεται μέσα στους τρεις Ελληνες κορυφαίους αθλητές. Επίσης, ο Αναστάσης Μητρόπαπας, η Τζένη Πουρμέτη η οποία μάλιστα την προηγούμενη Κυριακή ολοκλήρωσε το IronMan 70,3 για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του τρίαθλου, με πάρα πολύ καλή επίδοση. Μάλιστα έναν από τους πρώτους αγώνες της πριν από πέντε χρόνια τον έδωσε στον Τυρό. Οπότε συναισθηματικά έχει ένα δέσιμο με την περιοχή και με τον αγώνα. Εχουμε τον Γιώργο Λουφέκη, την Αναστασία Τσουρουκλή η οποία θεωρείται μία ανερχόμενη αθλήτρια του τρίαθλου, καθώς επίσης και την 17χρονη Σκλαβούνου Νίκη, η οποία θεωρείται η καλύτερη αθλήτρια στην Ελλάδα στην κατηγορία της.

Εκεί που θέλω να δώσω περισσότερη σημασία είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι δεν είναι αθλητές. Δηλαδή δεν το κάνουν για να διακριθούν και να κάνουν καλύτερους χρόνους. Αλλά σίγουρα τους ενδιαφέρει να βελτιώνουν το χρόνο τους. Κάνουν τον αγώνα για να διασκεδάσουν και να γυμναστούν. Τέτοιοι αθλητές είναι η Αγγελική Παπαμιχαήλ, η οποία είναι δημοσιογράφος στην COSMOTE, ο Γιώργος Παπαδημητρόπουλος δημοσιογράφος στο RunFunκαι ο Κωνσταντίνος Γεωργίου ο οποίος είναι απλός άνθρωπος και θα έρθει να τρέξει μαζί με την οικογένεια του. Είναι επίσης ένας γυμναστής από το Άργος που θα έρθει να τρέξει με την οικογένεια του στο ομαδικό τρίαθλο. Αυτός θα κάνει το κολύμπι, η γυναίκα του ποδήλατο και η κόρη του τρέξιμο. Στο ομαδικό τρίαθλο ο κάθε ένας κάνει ένα άθλημα".

Για τις συμμετοχές:

"Οι συμμετοχές γίνονται και τώρα μέσα από το tyrostriathlon.gr. Σε όποια από τις δραστηριότητες θέλει. Το κόστος του τρίαθλου είναι 25 ευρώ, πάρα πολύ χαμηλό. Διοργανώνουμε έναν αγώνα για να διαφημίσουμε την περιοχή μας και όχι για κάποιον άλλο λόγο. Με αυτό το ποσό μπορεί να συμμετάσχει και σε μία κολυμβητική προπονητική μερίδα που θα γίνει το απόγευμα του Σαββάτου (14/09) στα 500-1.000 και 1.500 μέτρα. Επίσης μπορούν την Κυριακή (15/09) το μεσημέρι τα παιδιά να συμμετάσχουν στην εκμάθηση του κανό καγιάκ θαλάσσης και να κάνουν ένα μικρό swimrun. Να κολυμπήσουν 100μ., να τρέξουν 400μ. τα παιδιά του δημοτικού. Να κολυμπήσουν 200μ., να τρέξουν 1.000μ. τα παιδιά του Γυμνασίου. Ετσι βάζουμε τα μικρότερα παιδιά στη διαδικασία του τρίαθλου και της άθλησης γενικότερα".

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων