ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

ΗΧΗΤΙΚΟ 93.8: "Αυτοί έπαιρναν τα αναβολικά"

Ο δημοσιογράφος του "Βήματος", Βασίλης Λαμπρόπουλος, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από την Τρίπολη, μίλησε στην εκπομπή του arcadia 938 "Έι, εσείς οι απέξω" για το θέμα του ντόπινγκ.

ΑΣΤΕΡΑΣ Πανιώνιος

 

Συγκεκριμένα, για την πρόσφατη εξάρθρωση, από την Οικονομική Αστυνομία, του μεγαλύτερου κυκλώματος παραγωγής και διάθεσης αναβολικών στην Ελλάδα, ενός κυκλώματος με τεράστιο τζίρο που πραγματοποιούσε και εξαγωγές σε χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης.

Οι δηλώσεις του στον Αρκαδία 93.8:

Θα θέλαμε να μας μιλήσετε για αυτό το τεράστιο κύκλωμα παραγωγής και διάθεσης αναβολικών στην Ελλάδα;

"Είναι ένα θέμα που βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες το απόγευμα , η οικονομική Αστυνομία να υπενθυμίσουμε είναι τμήμα της Ελληνικής Αστυνομίας , διεύθυνση της Ελληνικής Αστυνομίας που ασχολείται με εμπορία, απάτες, φορολογικές παραβάσεις. Η οικονομική Αστυνομία λοιπόν εξάρθρωσε ίσως το μεγαλύτερο  κύκλωμα αναβολικών ουσιών στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Προχώρησε στη σύλληψη 15 ατόμων, πολλοί από αυτούς σχετίζονται με τον κόσμο της νύχτας στην Αθήνα και οι οποίοι παρήγαγαν περισσότερα από 1 εκατομμύριο κουτιά αναβολικά, καταλαβαίνει κανείς για τί ποσότητα μιλάμε, τεράστιο τζίρο, όχι διακίνηση, μιλάμε για παραγωγή αναβολικών ουσιών, ό,τι και αν σημαίνει αυτό από πλευράς λαθραίας παραγωγής, από πλευράς υγείας. Πέρα από τη χρήση των αναβολικών και τι ακριβώς περιέχουν αυτές οι αναβολικές ουσίες. Αυτό γινόταν σε ένα μεγάλο εργαστήριο στα Γλυκά Νερά, 400τ.μ., υπήρχαν 2 αποθήκες, στου Ρέντη και στη οδό Πάτση στο κέντρο της Αθήνας.

Από κει και πέρα αυτό το 1 εκατ. κουτιά αναβολικά υπήρχε σε διάθεση στην Ελλάδα και κυρίως στην Ευρώπη μέσω διαφόρων εταιρειών, οι οποίες προωθούσαν τα ναρκωτικά σε χώρες της Ευρώπης. Η έρευνα είναι σε εξέλιξη. Πιστεύω θα υπάρξουν ανακοινώσεις στην πορεία της ημέρας ή αύριο σε σχέση με αυτή τη λαθρεμπορική δραστηριότητα. Έχουν εξαρθρωθεί, για να δώσουμε ένα μέγεθος, και άλλες φορές κυκλώματα διακίνησης αναβολικών, εδώ μιλάμε όμως, μου λένε οι αστυνομικοί για μία πενταπλάσια - εξαπλάσια διάσταση. Καταλαβαίνει κανείς ότι πρόκειται για τεράστιο τζίρο."

Εσείς έχετε ασχοληθεί με το θέμα και είναι αλήθεια ότι και παλαιότερα είχαμε και τα σκάνδαλα στην ημεδαπή με αναβολικά με αθλητές, είναι γνωστά, να μην τα επαναλάβουμε. (Ακριβώς απαντά ο δημοσιογράφος). Από εκεί και πέρα υπήρχε η γνωστή ατάκα Έλληνα δημοσιογράφου, ο οποίος είναι μακαρίτης, ο οποίος είχε ασχοληθεί και εκείνος και είχε μιλήσει για τους αθλητές και είχε πει ότι "όλοι παίρνουν". Αυτό τώρα είναι παραδοξολογία ή έχει κάποια σχέση με τη πραγματικότητα;

"Κοιτάξτε να δείτε , δεν μπορώ να πω γιατί εγώ δεν καλύπτω απόλυτα το αθλητικό ρεπορτάζ, υπάρχει αυτή η εικόνα αν κάποιος δει τους ελέγχους που γίνονται στους αγώνες στίβου κλπ. Αυτό έχει ξεκινήσει από τη δεκαετία του '80 από το περιστατικό Μπεν Τζόνσον, από περιστατικό Ελλήνων αθλητών και αθλητριών, οι οποίοι εντοπίστηκαν ντοπαρισμένοι από την δεκαετία του '80, ινδάλματα της ελληνικής νεολαίας, αθλητές της πρώτης γραμμής, συνεχίστηκε και στους ολυμπιακούς αγώνες, υπήρχαν όλα αυτά τα ζητήματα που είχαν αναδειχθεί. Δεν μιλάμε όμως για το ντόπινγκ μόνο σε αυτό το επίπεδο, μιλάμε για τα αναβολικά σε επίπεδο  γυμναστηρίου, μιλάμε για λαϊκή διάθεση αναβολικών. Μιλάμε για ανθρώπους οι οποίοι, μη ξεχνάμε είχαμε μια διπλή ανθρωποκτονία στη Καλαμάτα που είχε επιχειρήσει να συσχετιστεί με διακίνηση αναβολικών, πριν 4 χρόνια, από νεαρό που είχε σκοτώσει 2 άτομα στη Καλαμάτα για μια διένεξή τους σχετική. Αυτό είναι ακόμα χειρότερο γιατί απλώνεται στους νέους ανθρώπους που αποβλέπουν στο ντόπινγκ, υπάρχουν αυτά τα πρότυπα ομορφιάς, το πρότυπο του γυμνασμένου σώματος, φτάνουμε σε ακραίες καταστάσεις, υπάρχουν βιασύνες, τα ιδεώδη του γυμναστηρίου, παίρνουμε αναβολικά για να έχουμε είτε επιδόσεις ή γραμμώσεις. Είναι ένα ζήτημα που αφορά τη σύγχρονη κοινωνία και το πώς σκεφτόμαστε. Σκεφτόμαστε με τελείως στενή λογική.

Πάντως θέλω να πω όσον αφορά το κύκλωμα ότι οι εμπλεκόμενοι είναι ιδιώτες, είναι άτομα, που είχαν εμπλοκή με κάποιες παράνομες πράξεις, όχι ότι είναι κάποια γνωστά πρόσωπα. Εξετάσαμε την εμπλοκή και αστυνομικών γιατί σε μια προηγούμενη περίπτωση υπήρχε. Όχι κάτι τέτοιο, είναι άνθρωποι της νύχτας, κάποιοι εξ αυτών φέρεται να είναι μπράβοι. Είναι ένα μεγάλο κύκλωμα αναβολικών, χωρίς να «πατάει» προς το παρόν αυτό που λέμε, επώνυμους ή γνωστούς. Είναι μια καθαρά λαθρεμπορική δραστηριότητα."

 

Ακούστε τι είπε για το θέμα ο κ. Λαμπρόπουλος:

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων