ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Πετρούνιας: "Πρέπει να χάσεις για να μάθεις να κερδίζεις" (VIDEO)

Ο Λευτέρης Πετρούνιας επέτρεψε από το Ρίο και αποθεώθηκε από συγγενείς και φίλους που βρέθηκαν στο αεροδρόμιο. "Πρώτα πρέπει να χάσεις για να μάθεις να κερδίζεις", δήλωσε μεταξύ άλλων.

 

Λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι ο Λευτέρης Πετρούνιας έφτασε στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής αποστολής στο Ρίο.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης αποθεώθηκε από συγγενείς, φίλους και απλό κόσμο που βρέθηκε στο αεροδρόμιο με σκοπό να δει από κοντά.

Μόλις βγήκε από το χώρο των αποσκευών, ο Πετρούνιας μίλησε στα ΜΜΕ ενώ αργότερα θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο στην εκδήλωση που προγραμμάτισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

"Από την αρχή το έχω πει την έκφραση με την "Ελλαδάρα". Ήταν η πρώτη μου επιθυμία να φέρω το μετάλλιο. Ένα κομμάτι ήρθε από τις ευχές όλων των Ελλήνων. Εδώ και μία εβδομάδα βλέπω ξανά τον αγώνα και την απονομή. Είμαι πολύ ευτυχισμένος γι αυτό. Τα πράγματα ήρθαν όπως ονειρευόμουν με τον προπονητή μου".

Στη συνέχεια τόνισε:

"Έχουμε περάσει δύσκολα χρόνια μέχρι να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο και πολλές αποτυχίες. Θα ήθελα να πω πως για να φτάσουμε εδώ πρώτα αποτύχαμε και ξεκάθαρα αν δεν μάθεις να χάνεις δεν θα μάθεις να κερδίζεις.

Είναι περίεργη στιγμή της προσγείωσης (στους κρίκους), υπό άλλες συνθήκες σε μία τέτοια προσγείωση θα είχα κάνει 1-2 βήματα, αλλά εκείνη τη στιγμή δεν κουνούσα με τίποτα. Ένιωσα περήφανος που είδα τη σημαία μου και άκουσα τον εθνικό ύμνο. Αυτές τις εποχές χρειαζόμαστε τέτοιες στιγμές".

Για το μυστικό της επιτυχίας, είπε:

"Οι αξίες στον αθλητισμό και πίσω από ένα χρυσό μετάλλιο κρύβεται ο χαρακτήρα και το ήθος. Να γίνεται ένα υγιές και καθαρό σπορ.

Το μεγαλύτερο μου δώρο είναι να γίνεται γνωστό το άθλημα. Ονειρευόμουν η γυμναστική να γίνει σαν το ποδόσφαιρο. Ξέρουμε πως δεν θα γίνει, αλλά φτάσαμε κοντά. Να γίνει γνωστό το άθλημα".

Για το γεγονός πως δεν ήταν σημαιοφόρος στην τελετή λήξης, είπε:

"Η Κατερίνα είναι τεράστια αθλήτρια και προσωπικότητα. Συνεργαζόμαστε και είναι μεγάλη μου τιμή που παραχώρησα τη σημαία στην Κατερίνα".

Τέλος για την επόμενη μέρα και την εκδήλωση, αποκάλυψε:

"Επόμενη μέρα διακοπές και μετά επιστροφή για μία τετραετία που υπόσχομαι πολλά. Η καριέρα μου τώρα ξεκινάει τις επόμενες 1-2 τετραετίες.

Μας ενημέρωσαν στο αεροπλάνο πως πρέπει να πάμε στο Προεδρικό Μέγαρο. Τη δύσκολη αυτή εποχή καταφέρουμε να φέρουμε έξι συνολικά μετάλλια. Με περισσότερη προσοχή στον αθλητισμό θα φέρουμε περισσότερα".

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων