ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Tα πρώτα ονόματα της νέας κυβέρνησης

Απόψε στις 8 το βράδυ ορκίζεται ο νέος Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας ενώ αύριο, Τρίτη, πιθανότατα την ίδια ώρα θα ορκιστεί η νέα κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες του αρχισυντάκτη της Realnews, Βασίλη Σκουρή.

Στις 12 το μεσημέρι ο υπουργός Εσωτερικών, Αντώνης Μανιτάκης, πρόκειται να επισκεφθεί την Πρόεδρο της Βουλής, προκειμένου να της παραδώσει τα αποτελέσματα. Η κ. Κωνσταντοπούλου αναμένεται να μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο στις 3 μμ και να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενώ αμέσως μετά ο Προκόπης Παυλόπουλος θα δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνηση στον κ. Τσίπρα, όπως μετέδωσε ο Βασίλης Σκουρής στον Realfm 97,8.

Στη συνέχεια αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση Τσίπρα – Καμμένου, χωρίς ωστόσο να έχει καθοριστεί ακόμη η ώρα.

Στη 1 το μεσημέρι συνεδριάζει το πολιτικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ -που αντικατέστησε την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος μετά τη διάσπαση- υπό τον κ. Τσίπρα. Στη συνεδρίαση θα λάβουν μέρος και οι κ.κ. Βίτσας, Βούτσης, Δραγασάκης, Τσακαλώτος, Φίλης, Παππάς, Φλαμπουράρης και ο Χριστόφορος Παπαδόπουλος, προκειμένου να συζητήσουν τις πολιτικές κατευθύνσεις της νέας κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Γιάννης Δραγασάκης θα παραμείνει αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ενώ ο πιθανότερος για την Προεδρία της Βουλής μέχρι στιγμής είναι ο Νίκος Βούτσης. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναμένεται να παραμείνει στη θέση του ως ΥΠΟΙΚ ενώ με διακριτό ρόλο και πιθανότατα στη θέση του θα παραμείνει και ο Γιώργος Σταθάκης.

Υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να παραμείνει ο Νίκος Κοτζιάς ενώ στη θέση του υπουργού Άμυνας ο Πάνος Καμμένος. Για το υπουργείο Παιδείας το όνομα που ακούγεται είναι αυτό του Πανεπιστημιακού κ. Γιαβρόγλου.

Ο Νίκος Παππάς, εκτός μεγάλου απροόπτου θα παραμείνει υπουργός Επικρατείας όπως και ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

Μέχρι στιγμής το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρας διαμορφώνεται ως εξής:

Την Τετάρτη θα μεταβεί στη Σύνοδο Κορυφής για το Μεταναστευτικό, ενώ μία από τις πρώτες επισκέψεις του πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Παρίσι. Στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενώ αναμένεται να έχει και ένα τετ α τετ με τον Πρόεδρο Ομπάμα.

Η βουλή με βάση το Προεδρικό Διάταγμα θα συνέλθει την 1η Οκτωβρίου, θα εκλέξει Πρόεδρο, Προεδρείο και αμέσως μετά θα συζητήσει τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης.

Πηγή: enikos.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων