ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ!

Εικόνες βιβλικής καταστροφής αποκαλύπτονται στην Αττική, με τεράστιες καταστροφές σε σπίτια και φυσικό περιβάλλον.

Χιμπέρνιαν ΑΣΤΕΡΑΣ

 Τελευταία Ενημέρωση: 17.40

 

Η εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος Σταυρούλα Μαλλίρη ανακοίνωσε ότι ο έως τώρα απολογισμός είναι 74 νεκροί. Παράλληλα, 164 ενήλικες τραυματίσθηκαν και αναζήτησαν βοήθεια στα νοσοκομεία. Από αυτούς 71 παραμένουν στα νοσοκομεία 71. Από τη φονική πυρκαγιά τραυματίσθηκαν επίσης 23 παιδιά, εκ των οποίων τα 12 πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο Παίδων.

 

 

Ξεπερνούν τους 60 οι νεκροί , αφού πριν από λίγο βρέθηκαν τέσσερις απανθρακωμένοι άνθρωποι  μέσα σε αυτοκίνητο, τέσσερις σε σπίτι,  άλλοι δύο σε λόφο. Επίσης, ένας ακόμη νεκρός ανασύρθηκε από τα καμμένα αυτοκίνητα έξω από την ταβέρνα στην Αργυρή Ακτή και ακόμη έναν περισυνέλεξε το Λιμενικό από την θαλάσσια περιοχή της Αρτέμιδας.

 

 

 

Οι τραυματίες είναι 156 ενήλικες και 16 παιδιά, ενώ η κατάσταση 11 τραυματισμένων ενηλίκων είναι σοβαρή και βρίσκονται διασωληνωμένοι σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

 

Σύμφωνα με τον διοικητή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), Νίκο Παπαευσταθίου, «όλοι είναι άνθρωποι που κρίθηκε ότι πρέπει να παραμείνουν στο νοσοκομείο για νοσηλεία. Από εκεί και πέρα υπάρχουν εκατοντάδες ακόμα συμπολίτες μας και τουρίστες, που έλαβαν πρώτες βοήθειες από τους γιατρούς και διασώστες του ΕΚΑΒ που ήταν στο σημείο με κινητές μονάδες. Επίσης, πολύ μεγάλος αριθμός διακομίστηκε στα νοσοκομεία με ασθενοφόρο ή με δικά τους μέσα, αλλά μετά την παροχή πρώτων βοηθειών πήραν εξιτήριο και έφυγαν».

 

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχθεί η περιφέρεια ανατολικής και δυτικής Αττικής. 

 

Τελευταία ενημέρωση 08:56

 

Έξι περιπολικά σκάφη, ένα ναυαγοσωστικό, ένα αντιρρυπαντικό σκάφος, ένα πλοίο ανοικτής θαλάσσης με τα δύο φουσκωτά του, ένα ταχύπλοο του λιμενικού, η φρεγάτα «Έλλη», ένα ελικόπτερο του Λιμενικού και διάφορα παραπλέοντα σκάφη συμμετέχουν αυτή τη στιγμή στις έρευνες διάσωσης.

 

Οι έρευνες των σωστικών συνεργείων συνεχίζονται έως και αυτή την στιγμή στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Ραφήνας για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων.

 

Τελευταία ενημέρωση 08:45

 

Ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, Ευάγγελος Μπουρνούς δήλωσε ότι έχουν βρεθεί οι σοροί ακόμη 26 ανθρώπων (και μικρών παιδιών) στην Αργυρά Ακτή στο Μάτι, κοντά στα σύνορα με τη Ν. Μάκρη.

 

«Υπάρχει ένας σωρός απανθρακωμένα πτώματα, στη μέση ενός χωραφιού, σε απόσταση μόλις 15 μέτρων από τη θάλασσα. Αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την περιοχή. Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να επιχείρησαν να βρουν διέξοδο στη θάλασσα αλλά φαίνεται να εγκλωβίστηκαν στις φλόγες», μεταδίδει από το σημείο ο φωτορεπόρτερ του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαΐτας. 

 

Τελευταία ενημέρωση 08:35

 

Την είδηση για τον εντοπισμό «πολλών νεκρών» μετέδωσε στην τηλεόραση του Σκάι ο αντιδήμαρχος Ραφήνας - Πικερμίου Γιάννης Κοκόλης, κάνοντας λόγο «για πάνω από είκοσι». Στη συνέχεια, ο διασώστης του Ερυθρού Σταυρού, Βασίλης Ανδριόπουλος έκανε λόγο για την πρώτη καταμέτρηση των θυμάτων, που κατά τη μαρτυρία του, ανέρχονται σε 26.

 

Μιλώντας στο Θέμα 104,6, o Δήμαρχος Ραφήνας, Ευάγγελος Μπουρνούς, επιβεβαίωσε ότι εντοπίστηκαν 26 άνθρωποι νεκροί στην Αργυρή Ακτή. 

 

Τελευταία ενημέρωση 08:02

 

Για πάνω από 50 νεκρούς έκανε λόγο ο δήμαρχος Ραφήνας, κ. Ευάγγελος Μπουρνούς. Πάνω από 1.000 σπίτια έχουν καταστραφεί, ενώ το ίδιο έχει συμβεί και με 300 οχήματα. Ο οικισμός Μάτι έχει εξαφανιστεί, ενώ το Κόκκινο Λιμανάκι έχει χαθεί στο 50%, πρόσθεσε ο ίδιος.

 

Τελευταία ενημέρωση 07:50

 

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο αντιδήμαρχος Πικερμίου - Ραφήνας, Γιάννης Κοκόλης έκανε λόγο για ακόμα 20 νεκρούς και ίσως παραπάνω. Ο κ. Βασίλης Ανδριόπουλος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανέφερε ότι 26 πτώματα βρέθηκαν στην περιοχή Αργυρά Ακτή κοντά στο Μάτι, 30 μέτρα από τη θάλασσα. 

 

Νωρίτερα, ο δήμαρχος Ραφήνας εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο αριθμός των νεκρών θα διπλασιαστεί.

Το Λιμενικό απεγκλώβισε 696 άτομα, περισυνέλεξε 19

 

Δραματικές ήταν οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων καθ' όλη την διάρκεια της νύχτας στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Ραφήνας. Τα σκάφη του Λιμενικού και άλλα παραπλέοντα σκάφη απεγκλώβισαν από τις παραλίες 696 άτομα, ενώ από τη θάλασσα διέσωσαν 19 άτομα. Δυστυχώς κατά την διάρκεια των ερευνών ανασύρθηκαν και τέσσερις νεκροί. Πρόκειται για τρεις γυναίκες και ένα παιδί ενώ έως και αυτή την στιγμή, φέρονται, σύμφωνα με πληροφορίες, να αγνοούνται δύο άτομα. Πρόκειται για επιβάτες ενός σκάφους στο οποίο αρχικά επιβιβάστηκαν 10 Δανοί τουρίστες από την παραλία της Ραφήνας όταν είδαν τις φλόγες να τους πλησιάζουν. Κατά την προσπάθεια τους να διαφύγουν, σύμφωνα με πληροφορίες επιβιβάστηκαν στην βάρκα τους και κάποια άλλα άτομα που εντόπισαν να κολυμπούν ανοικτά της Ραφήνας. Οι Δανοί σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του Λιμενικού διασώθηκαν, ωστόσο αναζητούνται και άλλοι επιβάτες του σκάφους.

 

Σε εφαρμογή το σχέδιο διαχείρισης ανθρώπινων απωλειών

 

Από την κυβέρνηση έχει τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο διαχείρισης ανθρώπινων απωλειών και όλα τα θύματα μεταφέρονται στο νεκροτομείο στο Γουδί, προκειμένου να γίνει ταυτοποίησή τους.

 

Όλοι οι νεκροί μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί στην περιοχή μεταξύ Ραφήνας και Νέας Μάκρης: ειδικότερα, στο Μάτι και στο Κόκκινο Λιμανάκι, όπου εγκλωβίστηκαν από τις φλόγες σε σπίτια και αυτοκίνητα ή προσπάθησαν να διαφύγουν από τη θάλασσα αλλά πνίγηκαν.

 

Λίγο μετά τις 2:30 τα ξημερώματα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενημέρωσε πως ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών υπερβαίνει τους 20, ενώ αργότερα 4 ακόμη σωρούς περισυνέλεξε η φρεγάτα Έλλη. 

 

Είκοσι ασθενοφόρα και κινητές ιατρικές μονάδες επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή του Βουτζά, στην Ραφήνα, στην Νέα Μάκρη και στο Κόκκινο Λιμανάκι. Σε επιφυλακή έχουν τεθεί όλα τα στρατιωτικά νοσοκομεία της Αττικής.

 

Τουλάχιστον 710 άνθρωποι που είχαν εγκλωβιστεί στις ακτές της Ραφήνας (μεταξύ των οποίων από το Κόκκινο Λιμανάκι, το Μάτι), έχουν διασωθεί από σκάφη του Λιμενικού αλλά και ιδιωτικά, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντορινιός.

 

Δεν προκύπτει ότι υπάρχουν άλλοι εγκλωβισμένοι στις ακτές, έχει ολοκληρωθεί η επιχείρηση, ωστόσο οι έρευνες συνεχίζονται, πρόσθεσε ο υπουργός. 

 

Η μάχη με τις φλόγες ήταν ολονύχτια σε όλα τα μέτωπα στη δυτική και ανατολική Αττική, προκειμένου να τεθούν υπό έλεγχο οι πυρκαγιές που καίνε από το μεσημέρι της Δευτέρας.  

 

 

 

Πηγή: liberal.gr

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων