ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

ΠΑΥΛΗΣ-ΚΑΡΩΝΗΣ: "Πόσιμο το νερό στις Καλτεζές" (VIDEO)

Στα παράπονα των κατοίκων του τοπικού διαμερίσματος των Καλτεζών σχετικά με την ποιότητα του νερού της περιοχής έδωσαν απαντήσεις τόσο ο Δήμαρχος Τρίπολης όσο και ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΤ.

 

 

"Οι Καλτεζες, το Μοναστήρι και η Αγριακώνα έχουν σοβαρό πρόβλημα με την ύδρευση. Πριν από ένα χρόνο κουβαλούσαμε νερό με βυτία", δήλωσε ο Δήμαρχος Τρίπολης, ενώ πρόσθεσε, πως το πρόβλημα της περιοχής εντείνεται, λόγω της μεγάλης κατανάλωσης νερού για το πότισμα κήπων.

 

Στην συνέχεια αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην περιοχή και στις κινήσεις που έχουν γίνει από τον Δήμο για την δημιουργία δικτύου στην ευρύτερη περιοχή δήλωσε: "Έχουμε συντάξει μελέτη για την περιοχή και έχουμε έρθει σε επαφή με τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας κ.Γιαννακούρα, προκειμένου να γίνει η χρηματοδότηση του έργου από τα χρήματα που έχουν μείνει από το κονδύλι των πυρόπληκτων. Αναμένεται λοιπόν η χρηματοδότηση από την Περιφέρεια".

Παράλληλα ο κ.Παυλής σχολίασε και τις αντιδράσεις κάποιων κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα στα ΜΜΕ: "Με έκπληξη άκουσα, πως κάποιοι φώναζαν, πως τους εγκαταλείψαμε. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Άκουσα και πολλές ανακρίβειες, όπως για παράδειγμα, ότι δεν γίνεται έλεγχος στο νερό. Σας πληροφορώ λοιπόν, πως στην περιοχή έχουν γίνει πολύ σοβαρά έργα, απλά ο κόσμος παραπλανάται από μια δεύτερη πηγή που υπάρχει πιο μακριά, από την οποία όμως δεν παίρνουμε νερό!"

 

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΤ κ.Καρώνης, ο οποίος ξεκαθάρισε πως η ΔΕΥΑΤ έχει κάνει από την 1η Ιανουαρίου 4 μετρήσεις, για να ελεγχθεί η ποιότητα του νερού, με την τελευταία μέτρηση να καταγράφεται στις 23 Ιουλίου.

 

Ο κ. Καρώνης αναφέρθηκε και στις διάφορες καταστροφές που έχουν σημειωθεί στην περιοχή λέγοντας χαρακτηριστικά: "Υπάρχουν κάποιοι που κάνουν δολιοφθορές και βάζουν την τοπική κοινωνία σε κίνδυνο. Πρόσφατα έκοψαν το ρεύμα και το μηχάνημα του χλωρίου, ενώ πρόσθεσε, πως πλέον για όποιον βανδαλισμό ή δολιοφθορά θα υπάρχει πρόστιμο 5000 ευρώ μαζί με ποινική δίωξη.

Κλείνοντας ο κ.Καρώνης επανέλαβε πως στην περιοχή έχει γίνει περίφραξη της πηγής που χρησιμοποιείται, έχει γίνει στεγανοποίηση της δεξαμενής, ενώ έχει δοθεί και εντολή για νέα επεξεργασία της πηγής.

 

Τέλος ο κ.Ντεβέρος, εκπρόσωπος του Τοπικού Διαμερίσματος Καλτεζών ξεκαθάρισε με την σειρά του, πως βρίσκεται σε άμεση επαφή με την ΔΕΥΑΤ και πως έχουν δρομολογηθεί όλες οι απαραίτητες εργασίες, για να λυθούν τυχόν μικροπροβλήματα.

 

Ακολουθεί βίντεο...

VIDEO

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων