ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

ΚΟΜΙΣΙΟΝ: Ποια στάση κρατάει για το ελληνικό ζήτημα

Η Κομισιόν λαμβάνει υπόψη το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Το "ΟΧΙ" διευρύνει το χάσμα μεταξύ της Ελλάδας και των άλλων χωρών, υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόφσκις.

 

Υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει εύκολος δρόμος για έξοδο από την κρίση, προσθέτοντας ότι χάθηκαν πολλές ευκαιρίες.


Η Κομισιόν δεν μπορεί να διαπραγματευτεί νέο πρόγραμμα χωρίς σχετικό mandate από το Eurogroup.

 

Τόνισε ότι η Ευρώπη ήταν δίπλα στην Ελλάδα στην κρίση, προσφέροντας μεγάλη οικονομική βοήθεια. Η χώρα το 2014 ήταν σε ανάκαμψη αλλά η υφιστάμενη κυβέρνηση δεν κατάφερε να αξιοποιήσει την παράταση προκειμένου να παρουσιάσει ένα νέο πρόγραμμα.


Κάλεσε την Αθήνα να εφαρμόσει γρήγορα μεταρρυθμίσεις, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση πρέπει να είναι δίκαιη.


Η θέση της Ελλάδας είναι και παραμένει στην Ευρώπη, υπογράμμισε, ενώ σημείωσε ότι δεν κινδυνεύει η σταθερότητα του ευρώ, καθώς η ΕΚΤ κάνει πλήρη χρήση των εργαλείων που έχει.



Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν σημείωσε ότι η Επιτροπή είχε ήδη ενημερώσει ότι το ερώτημα αναφέρονταν σε μια πρόταση που ποτέ δεν υιοθετήθηκε από το Eugogroup, ούτε κάλυπτε τις εξελίξεις που είχαν γίνει.


Ετσι, το δημοψήφισμα είχε πρακτικά στόχο να στείλει ένα πολιτικό μήνυμα στην υπόλοιπη Ευρώπη. Όπως είχε αναφέρει και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, το όχι θα επιδείνωνε δραματικά την διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας.


Για ένα πρόγραμμα ESM πρέπει να υπάρξει αποδοχή από το Eurogroup. Ως τώρα το Eurogroup δεν έχει δώσει εντολή στην Κομισιόν να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις, υπογράμμισε.


Σε ότι αφορά την παραίτηση Βαρουφάκη, σχολίασε ότι είναι θέμα της κυβέρνησης να επιλέγει τον υπουργό Οικονομικών, οπότε η Κομισιόν δεν έχει κανένα σχόλιο.


Πηγή: Εuro2day.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων