ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Ημερίδα για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα (VIDEO)

Ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (10/6) στο Επιμελητήριο Αρκαδίας από τον Δήμο Τρίπολης και από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

 

Ο καθηγητής αρχιτεκτονικής σχολής, Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Κων/νος Μωραΐτης με αφορμή την υποψηφιότητα της Τρίπολης-Αρκαδίας για Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021 έδωσε κυρίως έμφαση στο όνομα Αρκαδία, δηλώνοντας πως: "Το όνομα "Αρκαδία", είναι ένα όνομα που αναφέρεται στην ποιότητα του τοπίου".


Ο καθηγητής ανέφερε ακόμα πως: "Αν δεν καταφέρουμε να κάνουμε την Αρκαδία Πολιτιστική Πρωτεύουσα θα φταίμε όλοι μας και το ότι προσπαθούμε να αναδείξουμε την Αρκαδία, ενόψει της υποψηφιότητάς της, σημαίνει πολιτική και πολιτιστική έκπτωση".


Επίσης στην ημερίδα μίλησε και η κ. Τόνια Μαυρομάτη, καθηγήτρια αρχιτεκτονικής σχολής Ε.Μ.Π., που μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις ομορφιές της Αρκαδίας, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Σκοπός είναι να προβληθεί το Αρκαδικό τοπίο και το δίκτυο των μικρών οικισμών, που υποστηρίζουν και τροφοδοτούν με μοναδικό τρόπο την Τρίπολη".

 

Τέλος έγινε αναφορά στις νέες τεχνολογίες, οι οποίες προσφέρουν δυνατότητες ανάπτυξης της πόλης.

VIDEO

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων