ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Ο Τατούλης δίνει λύση για τα σκουπίδια! (VIDEO)

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για τη λύση στι θέμα των απορριμμάτων, μετά την αδυναμία της Δημοτικής Αρχής, όπως δήλωσε ο ίδιος. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Τατούλης τόνισε ότι ο Δήμος έστειλε επιστολή με την οποία ζητάει τη βοήθεια της Περιφέρειας στο θέμα των σκουπιδιών και σημείωσε ότι θα δοθεί λύση από την Περιφέρεια, χωρίς παντως να δηλώσει πού θα μεταφερθούν τα απορρίμματα. Ξεκαθάρισε, όμως, ότι δεν πρόκειται να πάνε σε καμία χωματερή, καθώς στις 31 Μαρτίου θα γίνει ο διαγωνισμός για την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ. "Όπως γνωρίζουν όλοι οι πολίτες στις 31 Μαρτίου γίνεται ο διαγωνισμός για την επιλογή του αναδόχου που θα κάνει την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν πως δεν θα είναι δυνατή η παράνομη χρήση τους. Πρέπει να υπάρξει νομιμότητα", ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Σε δηλώσεις της η αντιπεριφερειάρχης κα. Ντίνα Νικολάκου, ανέφερε: "Από σήμερα η Δημοτική αρχή έχει πάρει κατεύθυνση από τον Περιφερειάρχη για  να αρχίσει να μαζεύει τα απορρίμματα σε μεγάλους σάκους, οι οποίοι αμέσως μετά θα μεταφερθούν σε τριάντα σημεία για να γίνει η μεταφορά τους σε νόμιμο αδειοδοτημένο χώρο. Τα τριάντα αυτά σημεία, θα τα ορίσουν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας. Δεν πρέπει να ανησυχούν οι πολίτες πως εκεί θα γίνουν εκεί νέες χωματερές, γιατί υπάρχει χρονοδιάγραμμα και την Πέμπτη θα μεταφορτωθούν. Από σήμερα το πρωί υπάρχει μεγάλη κινητικότητα σε απορριμματοφόρα". 

 

 Το δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου:


"Την ανάληψη της πρωτοβουλίας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την άμεση απομάκρυνση των απορριμμάτων του Δήμου Τρίπολης, ανταποκρινόμενος άμεσα στο σχετικό αίτημα του Δημάρχου Τρίπολης, ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου τη Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015.


Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε στη δημόσια δήλωσή του, λίγες μέρες πριν, ότι σε περίπτωση αδυναμίας των υπευθύνων θα αναλάμβανε πρωτοβουλίες για την επίλυση του μείζονος αυτού προβλήματος δημόσιας υγείας και τόνισε ότι η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τις αλλεπάλληλες προσπάθειες του Δημάρχου, οι οποίες δεν ευδοκίμησαν, και το έγγραφό του, που αιτείται την οικονομική και τεχνική αρωγή της Περιφέρειας.


"Από την Παρασκευή μέχρι σήμερα έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε σήμερα να είμαστε έτοιμοι να απομακρύνουμε τα αστικά στερεά απορρίμματα από την πόλη» ενημέρωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόσθεσε ότι έχει ήδη δοθεί εντολή στις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου να συσκευάσουν και να συγκεντρώσουν τα απορρίμματα σε προκαθορισμένα σημεία, απ’ όπου θα μεταφερθούν σε νόμιμα αδειοδοτημένο χώρο.


Για να διευκολυνθεί η πρωτοβουλία αυτή θα συναφθεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Τρίπολης, ανακοίνωσε ο κ. Τατούλης και σημείωσε ότι "εξαρχής βούλησή μας ήταν και η συμμετοχή του ΦΟΔΣΑ, ο οποίος έχει και την αρμοδιότητα, δεν τελεσφόρησε ωστόσο δεδομένης της δυσκαμψίας και της αδυναμίας του».


Τέλος στην παράνομη λειτουργία των ΧΑΔΑ


Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε ιδιαίτερα ότι, και μετά την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας, ο Δήμος θα αντιμετωπίσει ξανά αυτό το πρόβλημα, "γι’ αυτό τον καλώ, σύμφωνα με την αρμοδιότητά του, μέσα σε 15 μέρες να έχει βρει τον χώρο που απαιτείται" και έθεσε στη διάθεση του Δήμου τη βοήθεια των υπηρεσιών της Περιφέρειας.


Ο κ. Τατούλης ενημέρωσε επίσης τους δημοσιογράφους ότι έχει αποστείλει τις εκθέσεις αυτοψίας της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου στον Εισαγγελέα και τις αρμόδιες δικαστικές αρχές ώστε να είναι πλήρως ενήμεροι για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Τρίπολης.


Μήνυμα προς όλες τις Δημοτικές Αρχές έστειλε επίσης ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ανακοινώνοντας ότι θα πρέπει να βρουν νόμιμους χώρους για τα απορρίμματά τους, αφού στις 31 Μαρτίου 2015 δημοπρατείται το έργο της αποκατάστασης όλων των ΧΑΔΑ και συνεπώς θα πάψει για πάντα η παράνομη χρήση τους που γινόταν μέχρι σήμερα.


"Θα επικρατήσει πλέον μόνο η νομιμότητα και θα πρέπει οι Δημοτικές Αρχές να αποβάλλουν απ’ το μυαλό τους οποιαδήποτε καιροσκοπική διάθεση για παράνομη διαχείριση των απορριμμάτων" τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και επεσήμανε ότι τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει και θα πρέπει με σωφροσύνη να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να πάρουν αποφάσεις.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου από την πρώτη στιγμή έθεσε στη διάθεση των Δήμων κάθε βοήθεια, οικονομική ή τεχνική, και ανταποκρίθηκε σε κάθε σχετικό αίτημα των Δήμων με απόλυτη συνέπεια, σημείωσε επίσης ο κ. Τατούλης και σχολίασε την παρουσία υψηλόβαθμων στελεχών της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής της Τρίπολης σε "λαϊκές αντιδράσεις", τα οποία ποτέ δεν προσέγγισαν το πρόβλημα, αντιθέτως άφησαν έναν επιφανειακό παράνομο ΧΑΔΑ με σωρεία αστικών αποβλήτων που συνιστά μεγάλη ωρολογιακή βόμβα για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.


Εγκρίθηκε το σχέδιο αποκατάστασης του Πλατώματος


Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανακοίνωσε ακόμη ότι, κατά την πρόσφατη συνάντηση εργασίας που είχε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Υπουργείο Περιβάλλοντος, εγκρίθηκε το σχέδιο για τη μελέτη αποκατάστασης του Πλατώματος, που αποτελεί τη μεγαλύτερη ντροπή για δεκαετίες, λόγω της ανεύθυνης διαχείρισης αυτών των ζητημάτων.


"Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτελεί έναν αξιόπιστο και έμπιστο φορέα" κατέληξε ο Περιφερειάρχης "γιατί έχει τηρήσει απόλυτα τις δεσμεύσεις της και έχει με συνέπεια εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, τη στιγμή που αυτοί που τόσα χρόνια δεν έχουν κάνει τίποτα εμφανίζονται ως τιμητές των πάντων".      

VIDEO

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων