ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Οι εξελίξεις στο θέμα των απορριμμάτων λεπτό προς λεπτό

Το arcadia-sports σας μετέφερε όλες τις εξελίξεις στο θέμα των απορριμμάτων. Όλα όσα συνέβησαν στην χωματερή Λεβιδίου, η μήνυση των κατοίκων της Τρίπολης, καθώς και όλες οι αντιδράσεις από φορείς και συλλόγους.

- Οι τρεις συλληφθέντες κάτοικοι στο Λεβίδι, αφέθηκαν ελεύθεροι.

 

- Ολοκληρώθηκε η συνάντηση της επιτροπής κατοίκων της Τρίπολης με τον Δήμαρχο, Δημήτρη Παυλή. Οι πολίτες ζήτησαν λύση στο θέμα των απορριμμάτων και ο Δήμαρχος τούς παρέθεσε τη θέση του. Αναμένονται πλέον οι επόμενες κινήσεις. 

 

- Εξήντα πέντε κάτοικοι Τρίπολης κατέθεσαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου για το θέμα των απορριμμάτων. Την Κυριακή στις 18:00 το απόγευμα έχουν προγραμματίσει συνάντηση στο ξενοδοχείο ΜΑΙΝΑΛΟ προκειμένου να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

 

- "Η Δημοτική Αρχή να μαζέψει τα απορρίμματα εδώ και τώρα", ανέφερε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης.

 

- Από τις 13:30 βρίσκεται σε εξέλιξη η συνάντηση των κατοίκων της Τρίπολης μς τον Δήμαρχο, Δημήτρη Παυλή.

 

- Οι κάτοικοι της Τρίπολης, μετά τη μηνυτήρια αναφορά, θα κατευθυνθούν στο Δημαρχείο! 

 

- Οι κάτοικοι της Τρίπολης συγκεντρώνουν υπογραφές προκειμένου να κατατεθεί η μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για το θέμα των απορριμμάτων. 

 

- Γιάννης Δαύρος (κάτοικος Τρίπολης) στον "Αρκαδία 93.8": "Η κατάσταση είναι απαράδεκτη για την πόλη μας. Ξεκινάμε μαζικές κινητοποιήσεις και δράσεις για να ανατραπεί. Πήραμε την απόφαση να καταθέσουμε μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία ώστε να επέμβει για να σταματήσει αυτή η κατάσταση με τα σκουπίδια. Υπάρχει μεγάλη δυναμική, θα υπάρχει και συνέχεια. Οι κινητοπιήσεις είναι ελπιδοφόρες. Απευθύνω έκκληση σε όλους τους συμπολίτες όλοι μαζί να διαδηλώσουμε". 

 

- Κάτοικοι της Τρίπολης βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο δικαστικό μέγαρο, όπου και καταθέτουν μήνυση για το θέμα των απορριμμάτων. 

 

- Παρά την αποχώρηση του απορριμματοφόρου και τις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, οι κάτοικοι παραμένουν στη θέση τους. 

 

- Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι ο οδηγός του απορριμματοφόρου έκανε απρεπή χειρονομία και αυτός ήταν ο λόγος που εξαγριώθηκαν. 

 

- Μεταξύ των τριών ατόμων που οδηγούνται στον εισαγγελέα με την αυτόφωρη διαδικασία είναι και ο αντιδήμαρχος, Χαράλαμπος Σταμάτης. Τα άλλα δύο άτομα είναι τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα των κατοίκων, Σπύρος Ζάβος και Χρήστος Καρβουνιάρης.

 

- Ενταση δημιουργήθηκε με την εμφάνιση του πρώτου απορριμματοφόρου στην περιοχή Μαγούλα του Λεβιδίου. Τρία άτομα οδηγούνται στο αυτόφωρο για παρεμπόδιση του οχήματος. Αποχώρησε το απορριμματοφόρο. 

 

- Στις 10:55 έφτασε το πρώτο απορριμματοφόρο στην περιοχή. Ενταση από τους κατοίκους, που δεν επιτρέπουν στον οδηγό να φτάσει στην είσοδο της χωματερής. Διαπληκτισμοί και παρέμβαση της αστυνομίας. 

 

Χαράλαμπος Σταμάτης (αντιδήμαρχος οικονομικών Δήμου Τρίπολης) στον "Αρκαδία 93.8": "Διαφοροποιώ τη στάση μου από τον Δήμο. Είμαι στην είσοδο της χωματερής. Δεν πρόκειται να περάσουν τα σκουπίδια. Ολο το χωριό βρίσκεται εδώ. Οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται εδώ, μάς σέβονται, εμείς θα προστατέψουμε το χώρο. Τα σκουπίδια έπρεπε να πάνε στην πόρτα της Περιφέρειας. Δεν μπορεί η Περιφέρεια να είναι έξω από αυτό".

 

 - Πληροφορίες αναφέρουν ότι σύντομα αναμένεται τα πρώτα δύο απορριμματοφόρα να κάνουν την εμφάνισή τους. Αναβρασμός στην περιοχή. 

 

- Χρήστος Λούρας (μέλος της συντονιστικής επιτροπής των κατοίκων) στον "Αρκαδία 93.8": "Είναι η τελευταία ειδοποίηση στον Δήμαρχο. Να σταματήσει η εμμονή του να μεταφέρει τα σκουπίδια στο Λεβίδι. Να βρει άλλες λύσεις. Εχουμε προσφύγει και στο Συμβούλιο της Επικρατείας". 

 

- Ολοένα και περισσότεροι κάτοικοι συγκεντρώνονται στην είσοδο της χωματερής Λεβιδίου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι και οι μαθητές αφήνουν τα σχολεία τους  και πηγαίνουν στην περιοχή!

 

- Λίγο πριν τις 10:00 το πρωί στην περιοχή εμφανίστηκαν αστυνομικές δυνάμεις, που διαπραγματεύονται με τους κατοίκους. Μάλιστα, υπάρχει και κλούβα των ΜΑΤ για κάθε ενδεχόμενο. 

 

- Η συντονιστική επιτροπή των κατοίκων Λεβιδίου είχε στείλει έγγραφο στον Αστυνομικό Διευθυντή Αρκαδίας για το θέμα, ζητώντας την παρέμβασή του.

 

- Ολο το βράδυ οι κάτοκοι Λεβιδίου παραμένουν στην περιοχή, έχοντας αποκλείσει την είσοδο της χωματερής στην περιοχή Μαγούλα και περιμένοντας τα απορριμματοφόρα. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων