ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Στάικος στο a-s: "Ο Παναρκαδικός αγγίζει τη ψυχή όλων των Αρκάδων"

Ο Θανάσης Στάικος, μέσω του a-s, κάνει τον απολογισμό του, στέκεται στα "κλειδιά" της επιτυχίας και μιλάει για την επόμενη σεζόν.

   ΑΣΤΕΡΑΣ Πανιώνιος

 

Τί έπρεπε να αλλάξει για να φτάσει η ομάδα στην παραμονή; Θα παραμείνει στον Παναρκαδικό; Φοβήθηκε ποτέ του για το αν η ομάδα θα σώσει την κατηγορία;

Ο Θανάσης Στάικος κάνει τον απολογισμό μιας επιτυχημένης σεζόν μέσω του Arcadia Sports!

Τι έπρεπε να αλλάξεις για να μπει η ομάδα σε τροχιά επιτυχιών;

Όταν μια ομάδα βρίσκεται δυο θέσεις κάτω από την γραμμή του υποβιβασμού και προέρχεται από μια ήττα με σκορ  3-0 από την Ένωση Λέρνας τότε υπάρχει σίγουρα έλλειψη αυτοπεποίθησης και κακή ψυχολογία. Σε αυτά τα σημεία επικεντρώθηκα μαζί με τους συνεργάτες μου από την πρώτη στιγμή που βρέθηκα στον Παναρκαδικό όπου έπρεπε οι ποδοσφαιριστές να πειστούν για την αξία τους και να την αποτυπώσουν στο γήπεδο με σκοπό πλέον να απολαύσουν τους αγώνες παρά την βαθμολογική πίεση . Ταυτόχρονα με την προσπάθεια βελτίωσης της ψυχολογίας ήταν απαραίτητο να πραγματοποιηθούν αγωνιστικές διαφοροποιήσεις με βασικό σημείο να αποκτήσει η ομάδα μεγαλύτερη συνοχή και να παρουσιαστεί συμπαγής αμυντικά αλλά και δημιουργική στην επιθετική της συμπεριφορά με στόχο πάντα την μεγαλύτερη δυνατή βαθμολογική συγκομιδή.

Ποιο ήταν το μυστικό της επιτυχίας;

Η αλλαγή προπονητή συνήθως έχει επίδραση στην ατμόσφαιρα μιας ομάδας και στο περιβάλλον της. Από την αρχή ένιωσαν όλοι μια αλλαγή στη διάθεση του κόσμου του Παναρκαδικού απέναντι στην ομάδα και αυτή η θετική ενέργεια μεταφέρθηκε στους ποδοσφαιριστές. Αν μπορούμε λοιπόν να μιλήσουμε για κάποιο «μυστικό» σε αυτήν την επιτυχημένη πορεία του Παναρκαδικού δεν είναι κάτι άλλο από την αύρα αισιοδοξίας και την θετική σκέψη που δημιουργήθηκε σε κόσμο, διοίκηση και ποδοσφαιριστές.

Υπήρχε κάποια στιγμή που να είπες ότι ίσως και να μη τα καταφέρετε;

Η αλήθεια είναι ότι η πρώτη μου μέρα στην ομάδα ήταν και η μοναδική που με έκανε να ανησυχώ καθώς είδα να φεύγουν 3 βασικοί ποδοσφαιριστές πριν καν τους γνωρίσω. Επίσης η προετοιμασία της ομάδας ήταν αρκετά δύσκολη με τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν  και σε συνδυασμό με την  έλλειψη γηπέδου για προπόνηση. Γνωρίζοντας όμως από κοντά τους ποδοσφαιριστές και νιώθοντας τη δυναμική του συλλόγου πραγματικά δεν φοβήθηκα ποτέ ότι ο Παναρκαδικός δεν θα καταφέρει στο τέλος να παραμείνει στην Γ' Εθνική.

Από δω και πέρα; Παραμένεις στο τιμόνι της ομάδας; 

Σίγουρα είχα μια παρά πολύ καλή συνεργασία με τη διοίκηση του Παναρκαδικού και πραγματικά θέλω να τους ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη και το σεβασμό που έδειξαν στον πρόσωπο μου κι ένα από τα στοιχεία που έκαναν την συνεργασία μας ακόμη καλύτερη είναι και η ειλικρίνεια που διακατείχε τις σχέσεις μας !! Όσον αφορά την παραμονή μου στην ομάδα ίσως είναι λίγο νωρίς να αναφέρουμε κάτι συγκεκριμένο παρά το πολύ καλό κλίμα που υπάρχει και από τις δυο πλευρές. Στα μέσα προς τέλη Μαΐου θα έχουμε κάποιες συζητήσεις ώστε να τεθούν ορισμένα θέματα κι εκεί θα μπορούμε να μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα.

Τι κινήσεις πρέπει να γίνουν για τη νέα σεζόν; 

Το προηγούμενο καλοκαίρι ήταν από τα πιο δύσκολα στην ιστορία του Παναρκαδικού και αυτή η διοίκηση κατάφερε να κρατήσει την ομάδα «ζωντανή» χωρίς όμως να υπάρχει η δυνατότητα να οργανωθεί στο βαθμό που αρμόζει στο όνομα του συλλόγου . Για την νέα σεζόν ο Παναρκαδικός έχει πλέον τον χρόνο να οργανωθεί σε όλα τα επίπεδα και κυρίως να υπάρξει μόνιμη λύση σε γήπεδο για προπόνηση. Επίσης επειδή η πόλη έδειξε ότι αγαπά τον Παναρκαδικό θα πρέπει να γίνουν κινήσεις όσον αφορά την προβολή και την προώθηση της ομάδας με στρατηγικές μάρκετινγκ όπου όσο κι αν ακούγεται παράξενα κοινότοπο παίζει μεγάλο ρόλο η έλλειψη ακαδημιών !! Ασφαλώς η πολιτική και η φιλοσοφία που έχουν  ήδη οι άνθρωποι της ομάδας όσον αφορά το έμψυχο υλικό επιβάλλεται να συνεχιστεί με την παρουσία αρκετών νεαρών ταλαντούχων ποδοσφαιριστών και όσο το δυνατόν περισσότεροι αρκαδικής καταγωγής.

Φαντάζεσαι τον Παναρκαδικό να ανεβαίνει κατηγορία στα χέρια σου;

Κάτι τέτοιο θα ήταν εκπληκτικό και μάλιστα θα έχει τεράστια αξία εξαιτίας των δεδομένων και των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί την τελευταία σεζόν στην ομάδα. Ας είμαστε όμως ρεαλιστές... Ο Παναρκαδικός εκτός απροόπτου είναι μια ομάδα που θα επενδύσει σε νέους ποδοσφαιριστές με στόχο να παραμείνει το 70-80% του περσινού ρόστερ και να προστεθούν ποιοτικοί ποδοσφαιριστές ώστε η ομάδα να είναι ανταγωνιστική και να κατορθώσει να είναι στην πρώτη πεντάδα του νέου πρωταθλήματος. Πάντως, επειδή έζησα ωραίες στιγμές κι έντονα συναισθήματα στον Παναρκαδικό δεν σας κρύβω ότι θα ήταν πραγματικά φανταστικό να είμαι μέλος της ομάδας  που θα πετύχει μια άνοδο στις μεγαλύτερες κατηγορίες μετά από πολλά χρόνια !! Έτσι κι αλλιώς όμως είμαι περήφανος που είμαι προπονητής αυτού του συλλόγου καθώς από την καθημερινότητα μου στην Τρίπολη διαπίστωσα ότι το όνομα Παναρκαδικός  αγγίζει την ψυχή όλων των Αρκάδων!

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων