ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Οι "μικροί" που μεγαλώνουν

Ο Αστέρας έχασε το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό στο ηλικιακό επίπεδο Κ-17 της Super League. Το έχασε στα πέναλτι με τον Γιάννη, γιο του Αντώνη Νικοπολίδη, να αποκρούει δύο εκτελέσεις.



Δεν έχει νόημα να μιλήσουμε για τακτικά στοιχεία. Άλλωστε τα παιδιά μαθαίνουν ακόμη. Και του Αστέρα, και του Ολυμπιακού, και του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης, και του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ.

Έχει, όμως, νόημα να μιλήσουμε για τα παιδιά που ξεχώρισαν. Μια παρένθεση να ανοίξουμε. Να πούμε ένα μπράβο σε όσους πήγαν στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης".

Δηλαδή, σε όσους δεν ήταν συγγενείς και φίλους των παιδιών. Όχι ότι το ποδόσφαιρο δεν έχει ανάγκη από αυτούς.

Αλλά, είναι διαφορετικό όταν κάποιος πηγαίνει να δει έναν τελικό πρωταθλήματος - όταν μιλάμε σε επίπεδο Κ17 - και δεν έχει κάποιο άμεσο ενδιαφέρον.

Διαφορετικό για την Ελλάδα. Γιατί στη Γερμανία είναι καθήκον. Έτσι το είδαν, τουλάχιστον, όσοι πήγαν να δουν την αναμέτρηση της Ντόρτμουντ με την Μπάγερν στο αντίστοιχο ηλικιακό επίπεδο.

Όσο χωρά το "Γ. Καραϊσκάκης", όσο γεμίζουν συνολικά όλα τα γήπεδα της Super League.

Γιουβέντους Ρεάλ

Ας κλείσουμε την παρένθεση. Ξεχώρισε ο Κανελλόπουλος. Όχι επειδή έβαλε το γκολ. Με τη γενικότερη ωριμότητα στο παιχνίδι του.

Και ξέρετε είναι δύσκολο για τη θέση του. Ξεχώρισαν ο Γλέζος με τον Ντίνε. Ο δεύτερος, ειδικά, με τα τάκλιν του ήταν παρεμβατικός κι έδειξε να έχει το μέλλον μπροστά του.

Φυσικά ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στον Τσιμόπουλο. Ο γκολκίπερ του Αστέρα έδειξε πολύ καλά στοιχεία.

Φυσικά όλα τα παιδιά αξίζουν συγχαρητήρια με την εν γένει απόδοσή τους. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, ο Τζίμας, με τον Μαρίνο και τον Κωτσιόπουλο.

Το θέμα είναι πώς θα αξιοποιηθούν αυτά τα παιδιά. Γιατί πρέπει να αξιοποιηθούν και να μη χαθούν.

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων