ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Μόνο σταθερός προχωράς

Πολλές ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου βαδίζουν σε ένα κλίμα αβεβαιότητας. Σιγά το πράγμα, θα πει κάποιος. Τι διαφορετικό είναι η ομάδες από την κοινωνία;


Μέσα σε μια κοινωνία, που βαδίζει στην ίδια αβεβαιότητα, προχωρούν, εξελίσσεσονται, επιβιώνουν και οι ομάδες.

Ο Ηρακλής έβγαλε τη χρονιά με το μαχαίρι στα δόντια. Δεν μπορεί να βγάλει άλλη σεζόν έτσι. Μισή σεζόν ακόμη να είχε το πρωτάθλημα, θα είχε μεγάλα προβλήματα.

Η Βέροια διαλύθηκε πριν τελειώσει το πρωτάθλημα. Ο Πανθρακικός έπεσε πέρυσι και φέτος αποχώρησε από τη Stoiximan.gr Football League στα μισά της σεζόν.

Η Καλλόνη έμεινε στο πρωτάθλημα, αλλά περιμένει τον μαθηματικό υποβιβασμό της στη Γ' Εθνική. Αντίθετα, η Λαμία και ο Απόλλων που έχουν σταθερές διοικήσεις τόσα χρόνια είναι τα φαβορί για να ανέβουν.
Όχι ότι δεν έφαγαν πίκρες σε αυτά τα χρόνια. Πολλές, μάλιστα. Αλλά, με γνώμονα τη σταθερότητα τις ξεπέρασαν.

Στην επαρχία, δεν θες και πολύ για να... ξεστρατίσεις. Εύκολο είναι. Η Ξάνθη και ο Παναιτωλικός με βάση αυτή τη σταθερότητα τα έβγαλαν πέρα αυτά τα χρόνια.

Είναι όπως στην κοινωνία. Το ποδόσφαιρο δεν είναι κάτι έξω από αυτό. Μέσα στην κοινωνία είναι. Έχεις σταθερότητα σε δουλειά, προσωπική ζωή κλπ θα προχωρήσεις, αλλιώς ασχολείσαι με την κατσίκα του γείτονα.

Μιας και είπαμε γείτονα. Δεν χρειάζεται να πάμε μακριά. Η Σπάρτη δίπλα είναι. Εκεί, δεν εκτίμησαν την ευκαιρία που τους δόθηκε και... χωριάτικες νοοτροπίες (με κανένα ίχνος υποτίμησης, από χωριό είμαι και υπερήφανος γι' αυτό) το απώλεσαν.

Τι μπορεί να κάνει η Σπάρτη χωρίς σταθερή διοίκηση; Να μείνει στη δεύτερη κατηγορία και να παλεύει κάθε χρόνο; Αν είναι αυτός ο στόχος, πάω πάσο...

Ο Αστέρας ξεκίνησε από το τίποτα κι έπαιξε Ευρώπη. Φιλοξένησε την Τότεναμ, η οποία φέτος πάει να πάρει το πρωτάθλημα στην Αγγλία. Τη Σάλκε, η οποία έφθασε στους "8" του Europa.
Λογικό είναι στη ζωή, να θεωρείς κάτι δεδομένο επειδή το έχει συνηθίσει. Άλλο η συνήθεια, άλλο η σταθερότητα.

Το διαπιστώνεις, όταν το χάνεις. Αν ο Αστέρας δεν είχε σταθερή διοίκηση φέτος, θα έμενε; Εγώ λέω όχι...

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων