ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Μια "συντριβή" που δημιούργησε πίστη!

Τελευταία εικόνα από το "Γουάιτ Χαρτ Λέιν". Οι παίκτες του Αστέρα, λίγο σοκαρισμένοι από αυτό που είχε συμβεί στον αγωνιστικό χώρο, δειλά - δειλά κατευθύνονται στους οπαδούς. Σηκώνουν τα χέρια. Δεν ξέρουν καν τι θα ακούσουν. Τι θα δουν.

Η μεγαλύτερη αναγνώριση, η μεγαλύτερη επιβεβαίωση ότι αυτό που "έπαθαν" από την Τότεναμ δεν το άξιζαν ρε γαμώτο, είναι το χειροκρότημα, ζεστό και καθόλου τυπικό, που πήραν από τον κόσμο.

Το ποδόσφαιρο έχει και τέτοιες ημέρες. Συμβαίνουν παντού και σε όλους. Και στην Τότεναμ, που λίγες ημέρες πριν το ματς με τον Αστέρα είχε δεχτεί μια ξεγυρισμένη τεσσάρα από την Μάντσεστερ Σίτι. Συντριβή με συντριβή, όμως έχει διαφορά. Σκεφτείτε πόσο διαφορετική κουβέντα κάναμε την τελευταία φορά που ο Αστέρας είχε δεχτεί τόσα γκολ. Ηταν τη χρονιά του τελικού με εκείνο το 5-1 στο "Κλεάνθης Βικελίδης" από τον Αρη. Δεν υπάρχει σύγκριση...


Ο Αστέρας του "Γουάιτ Χαρτ Λέιν", ακόμη και αν τελικά ήταν μια ομάδα που έφυγε με πέντε γκολ στην πλάτη, ήταν επίσης και μια ομάδα ποδοσφαιρικής παιδείας και νοοτροπίας. Απέναντι σε έναν αντίπαλο πιο ποιοτικό, πιο έμπειρο, ο Αστέρας πήγε για να δημιουργήσει ποδόσφαιρο και όχι να το "χαλάσει". Αυτό είναι κέρδος, όχι μόνο του 90λεπτου, αλλά στο πλαίσιο της σημασίας που έχει συνολικά η διοργάνωση για την ομάδα της Πελοποννήσου. Ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων, πρόκρισης και αγώνων...

Στην οικονομία της συζήτησης, ακόμη και αν αυτό ακούγεται "σκληρό", ο Αστέρας φτιάχνει χαρακτήρα και από τέτοιες βραδιές. Ασφαλώς έχει ανάγκη τις ευρωπαϊκές επιτυχίες, τις "μαγικές νύχτες" που έχει χαρίσει φέτος, αλλά αναγκαίο κακό είναι και οι ήττες. Ακόμη και οι συντριβές. Αρκεί να είναι τέτοιες όπως στο Λονδίνο και όχι όπως εκείνη με τον Αρη. Κάπως έτσι σκληραγωγείται μια ομάδα.

Ο αγώνας με την Τότεναμ, εκτός από τον Τσοκάνη, την πεποίθηση ότι ο Αστέρας δεν άξιζε το σκορ, αφήνει και κάτι ακόμα. Πίστη για όταν πλέον η αγγλική ομάδα θα έρθει στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης". Το λένε οι παίκτες, το πιστεύουν οι άνθρωποι του Αστέρα. Ακούγεται παράδοξο, ωστόσο μπορεί η Τότεναμ να πέτυχε πέντε γκολ, αλλά δεν τρόμαξε κανέναν.

Το ποδόσφαιρο άλλωστε, είναι στιγμές. Οπως αυτή της χαμένης ευκαιρίας του Πάρα, που λίγο αργότερα "πληρώθηκε" με ένα δεύτερο γκολ ή όπως το "κομμένο" οφσάιντ του Μάσα στο δεύτερο ημίχρονο, που θα μπορούσε να ξαναβάλει τον Αστέρα στο παιχνίδι.

Ή ακόμη περισσότερο, όπως το"σταυρωτό" γκολ του Λαμέλα. Το λέμε ραμπόνα (τις σέντρες ειδικά), τα χαρακτηρίζουμε έτσι, γιατί ακόμα δεν έχει βρει ονομασία μια τέτοια κίνηση για τελική προσπάθεια. Μέχρι τώρα υπήρχαν οι "σταυρωτές" σέντρες που είχε καθιερώσει ο Ριβάλντο, αλλά όχι τέτοια σουτ και κυρίως γκολ. Φανταστείτε, λοιπόν, πόσο απίθανο ήταν αυτό που συνέβη στον Αστέρα.

Δεν μπορεί να ξαναγίνει...

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων