ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Ιγκόρ: Παράδειγμα για όποιον θέλει να γίνει ποδοσφαιριστής

Η Παρί Σεν Ζερμέν παίρνει παίκτη από την Μπαρτσελόνα, τον Νεϊμάρ, με τον οποίο φέτος μπορεί να της πάρει το Champion League. 

 

Ατρόμητος ΑΣΤΕΡΑΣ

Δεν χρειάζεται να συζητήσουμε κάτι άλλο για το αν ο Αστέρας πρέπει ή όχι να πουλάει, στην τιμή που εκείνος θέλει, ποδοσφαιριστές του. 

Πάμε, λοιπόν, παρακάτω. Για αυτό το θέμα, που έχει να κάνει με τη μεταγραφή του Ιγκόρ στον Ολυμπιακό ή του Κουρμπέλη πέρυσι στον Παναθηναϊκό ή του Γιάννου στην Κίνα ή του Μπαράλες στην Τουρκία, δεν χρειάζεται να πούμε τίποτε περισσότερο. Μόνο αυτό: Δεν υπάρχει ομάδα στον κόσμο που να μην πουλάει ποδοσφαιριστές. 

Οποια δεν το κάνει, είναι γεμάτη προβλήματα. Να του πούμε και αλλιώς; Ο Πανιώνιος, λένε, είναι πρότυπο τα τελευταία χρόνια, διότι παίζει ωραία μπάλα. Σύμφωνοι. Σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο ο Πανιώνιος έχασε τον Μασούντ που πήγε ως ελεύθερος στην ΑΕΚ, τον Οικονόμου, που πήγε ως ελεύθερος στον Παναθηναϊκό και πούλησε καμιά 500 χιλιάδες, δηλαδή, λιγότερα από όσα θα πάρει ο Αστέρας για τον Ιγκόρ, τον Χατζισαφί στον Ολυμπιακό. Αυτά, για να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα...

Πάμε παρακάτω. Γιατί αν για κάποιον θα πρέπει να πούμε πολλά, είναι για τον ίδιο τον παίκτη. Τον Ιγκόρ. Ένα παιδί που ήρθε στον Αστέρα λίγο μετά την ενηλικίωσή του, άλλαξε χώρα μπας και αλλάξει ζωή, διότι ήταν στα όρια της φτώχιας, αλλά είχε δύο πολύ "ακριβά" πλεονεκτήματα.

Το πρώτο ήταν δικό του. Ήξερε να παίζει καλή μπάλα. Θα πει κανείς, στη Βραζιλία όλοι ξέρουν. Σωστό, μόνο που εκείνος είναι κι από αυτούς που ακούνε, για να μάθουν. Όποιος θυμάται τον Ιγκόρ σε μερικά από τα πρώτα του παιχνίδια στον Αστέρα, θα θυμηθεί ένα παιδί που έτρεχε πολύ, ντρίμπλαρε καλά, αλλά από τακτική δεν σκάμπαζε. Τώρα, σκαμπάζει... 

Το δεύτερο, λοιπόν, "ακριβό" στοιχείο που είχε μαζί του ήταν ο προορισμός του. Ο Ιγκόρ ήταν τυχερός διότι βρέθηκε στον Αστέρα. Σε μια ομάδα που καταρχάς δίνει ευκαιρία στον νεαρό ποδοσφαιριστή. Επίσης σέβεται τον ποδοσφαιριστή. Επίσης δεν σταματάει ποτέ και για κανέναν λόγο τη διαδρομή του οποιουδήποτε. 

Ο συνδυασμός, λοιπόν, έφερε το αποτέλεσμα. Δηλαδή, μία μεταγραφή από την οποία κερδίζουν και οι δύο, διότι ο παίκτης πάει σε ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό, ο Αστέρας δίνει υπεραξία σε ένα παιδί, την οποία και καρπώνεται. Ή και θα καρπωθεί στο μέλλον. 

Ο συνδυασμός της δουλειάς του Βραζιλιάνου, ο οποίος σίγουρα μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για όλα τα παιδιά των ακαδημιών, αλλά και δουλειάς του Αστέρα μαζί του. Όπως συνέβη στον Ιγκόρ, μπορεί αξιοκρατικά να συμβεί στον οποιονδήποτε. Ο Αστέρας κάνει για όλους το ίδιο. Από εκεί και πέρα εξαρτάται από τους... Ιγκόρ των ακαδημιών μέχρι πού θέλουν να φτάσουν. 

Υ.Γ.: Ο Ιγκόρ τα πέτυχε όλα αυτά, χάνοντας και μισή χρονιά. Πότε; Πέρυσι. Όταν ένας μυικός τραυματισμός τον κράτησε εκτός για μήνες. Διότι σε ένα ματς τελειωμένο από το ημίχρονο, στο 0-5 από τον Παναθηναϊκό, ο τότε προπονητής Δημήτρης Ελευθερόπουλος τον έβαλε ως αλλαγή όταν το σκορ ήταν ήδη 0-4. Και ο βραζιλιάνος έπαθε υποτροπή.

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων