ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Δεν χρειάζεται να είσαι Μπαρτσελόνα, αλλά να είσαι ομάδα!

Ο Αστέρας μετράει πια τέσσερις σερί νίκες στο πρωτάθλημα. Εχοντας πετύχει δέκα γκολ. Χωρίς να έχει δεχτεί κανένα. Σημαίνει ότι ο Αστέρας έγινε Μπαρτσσελόνα; Η οποία παρεμπιπτόντως δεν κέρδισε την Θέλτα, διότι κάποιες φορές απλώς οι ομάδες δεν κερδίζουν... 

 

Απόλλων Σμύρνης ΑΣΤΕΡΑΣ

Ασφαλώς όχι. Δεν σημαίνει ότι ο Αστέρας έγινε Μπαρτσελόνα. Σημαίνει, όμως, ότι ο Αστέρας έγινε ομάδα. Με αγωνιστικό προσανατολισμό, με τακτική συμπεριφορά, με σωστή νοοτροπία, με καλή λειτουργία στις γραμμές του. Ολα αυτά, δηλαδή, που τού δίνουν την δυνατότητα να κρατάει το μηδέν, αφενός αυτό διότι από αυτό ξεκινάει το ποδόσφαιρο και αφετέρου να σκοράρει. 

Το γκολ είναι το αποτέλεσμα. Ολο το υπόλοιποι είναι που παίζει ρόλο για να έρθει το γκολ. Και ο Αστέρας αυτό, όλο το υπόλοιπο, το κάνει σωστά. Κόντρα στην Κέρκυρα σκόραρε τέσσερα γκολ σε ροή αγώνα, όλα με τους μεσοεπιθετικους του, όλα με δημιουργία ποδοσφαίρου, όχι απλώς με στιγμές του. Οσο σημαντικές κι αν είναι και αυτές... 

Το μεγάλο σκορ ασφαλώς και έχει τη σημασία του. Ωστόσο, μιλώντας γενικά για το σκοράρισμα, έχει νόημα να σημειώσουμε το εξής. Ο Αστέρας φέτος είναι μια ομάδα που έχει σκοράρει και με τους δύο κεντρικούς αμυντικούς του, ο Πασαλίδης δύο στο πρωτάθλημα, ο Τριανταφυλλόπουλος ένα στο Κύπελλο. 

Εχει σκοράρει και με τους δύο αμυντικούς του χαφ, δύο φορές ο Μουνάφο, μία ο Ιγκλέσιας. Εχει σκοράρει και με τους τρεις επιθετικούς που έχουν χρησιμοποιηθεί μέσα στην περιοχή, ο Μανιάς πέντε μαζί με εκείνο που τού "έκλεψε" η στατιστική κόντρα στον Πλατανιά, ο Γκοντό ένα, ο Δουβίκας ένα. 

 

Πλέον, είναι μια ομάδα που παίρνει γκολ και από τους μεσοεπιθετικούς του. Ο Καλτσάς σκόραρε μετά την πρεμιέρα με τον ΠΑΣ, ο Τόνσο για πρώτη φορά με τη φανέλα του Αστέρα. Η πολυφωνία στην επίθεση, σε ένα πρωτάθλημα που οι αποστάσεις των ομάδων δεν είναι μεγάλες, μπορεί να είναι καθοριστική. Διότι θα έρθουν και ματς που θα κριθούν στη λεπτομέρεια, όπως έχουν έρθει για την ομάδα σε αυτές τις 13 αγωνιστικές κι εκεί θα πρέπει αυτή η λεπτομέρεια να είναι μαζί σου. 

Σε κάθε περίπτωση, όμως, το πιο καθοριστικό από όλα είναι ότι ο Αστέρας είναι ομάδα. Αν κανείς αμφιβάλει, ας δει με ποιο τρόπο οι παίκτες πανηγύρισαν τα γκολ... 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων