ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Η αρετή της υπομονής!

Αν κάποιος πιστεύει ότι είναι αρκετά εύκολο να νικήσει κάποιος τον Λεβαδειακό, ας ρωτήσει μία από τις προηγούμενες έντεκα ομάδες που τον είχε αντιμετωπίσει στο πρωτάθλημα. Ο Αστέρας δεν πέτυχε κάτι σπουδαίο, πέτυχε, όμως, κάτι σημαντικό. 

 

 

Ο Λεβαδειακός είναι μία ομάδα που πολύ δύσκολα "πληγώνεται". Μόνο άλλη μία φορά είχε δεχτεί δύο γκολ και αυτό στο 80φεύγα από τον Ολυμπιακό, σε εκείνο το τελικό 2-1. Ο Αστέρας έβαλε δύο, θα μπορούσε να βάλει πολλά ακόμη και όλα αυτά διότι στο παιχνίδι φρόντισε να έχει στο μυαλό του μόνο το δικό του ποδόσφαιρο. 

 

Οσο ο Λεβαδειακός χαλούσε, μέχρι το 1-0, ο Αστέρας γέμιζε με υπομονή. Για αγώνες στους οποίους ο αντίπαλος παίζει με τόσο κλειστή άμυνα, αυτή είναι η μεγαλύτερη αρετή. Η υπομονή άλλωστε, είναι μια λέξη που φέτος έχει χρειαστεί πολύ στον Αστέρα. Οχι μόνο σε αυτό το 90λεπτο με τον Λεβαδειακό. 

 

Υπομονή χρειαζόταν και μετά το στραβό ξεκίνημα, μετά τις ήττες, όταν η ομάδα έψαχνε την αυτοπεποίθησή της. Διότι στο ποδόσφαιρο, όταν την έχεις, κάποια στιγμή δικαιώνεσαι. Πλέον, ο Αστέρας μετράει τρεις διαδοχικές νίκες. Με προϋποθέσεις να μεγαλώσει το σερί και να ψηλώσει κι άλλο βαθμολογικά. 

 

Η υπομονή, όμως, είναι μια αρετή πολύτιμη και σε τέτοιες περιπτώσεις. Οταν, δηλαδή, τα πράγματα πάνε καλά. Ο Αστέρας, έχοντας μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου παιχνίδια στα δικά του μέτρα, καλείται να την έχει και τώρα. Να την αξιοποιήσει και να την μετατρέψει σε ουσία. 

 

Οπως έκανε με τον Λεβαδειακό. Οπως έκανε πριν το Λεβαδειακό και μετά τη νίκη επί του Πλατανιά. Όπως είχε κάνει πριν τον Πλατανιά και μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού. 

 

Με τέτοια μυαλά, όλα θα γίνουν όπως πρέπει. Διότι ποιοτικά, ποδοσφαιρικά δηλαδή, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ομάδα δεν είναι για να είναι χαμηλά, όπως ήταν, αλλά ψηλά. Όπως μπορεί να είναι σε λίγες εβδομάδες... 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων