ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Ο Αστέρας κερδίζει και πάλι τον εαυτό του!

Ο Αστέρας δεν πήρε νίκη στα δύο ματς με τον Ολυμπιακό. Πήρε βαθμό μόνο στο πρωτάθλημα, για την ακρίβεια. Εχει συμπληρώσει πια μια εικοσάδα επίσημων αγώνων με μόλις μία νίκη. Ομως, κέρδισε κάτι πολύ σημαντικό. Τον εαυτό του.

 Ξάνθη ΑΣΤΕΡΑΣ

Καταρχάς, να σημειώσουμε ότι δεν υπάρχει "καλή ήττα". Οταν χάνεις, ανεξάρτητα από τον αντίπαλο, τον τρόπο, τη σημασία του αγώνα, η ήττα παραμένει ήττα. Το είπε με τον τρόπο του και ο Σάββας Παντελίδης μετά από αυτό το 2-1 στο Καραϊσκάκη. 

 

Στην πραγματικότητα αυτό που έκανε ήταν να στείλει μήνυμα στην κοινωνία του Αστέρα, ότι η ομάδα δεν μπορεί να "χαίρεται" για καμία ήττα. Ακόμη και αν αυτή προέρχεται στην έδρα του Ολυμπιακού, με άδικο ποδοσφαιρικά τρόπο, από ένα χαζό πέναλτι και χωρίς να υπάρχει κόστος. Ο Αστέρας δεν έχασε καμία πρόκριση. Αυτή μπορεί να την πάρει στους αγώνες με Κισσαμικό και Αχαρναϊκό. 

 

Αλλά δεν μπορεί μια ομάδα που θέλει να έχει στόχους να "πατάει" σε τέτοια άλλοθι. Ο Αστέρας πρέπει να πάψει να ζει χωρίς νίκες, αυτό είπε ο προπονητής του. Και έχει πολύ μεγάλο δίκιο. 

 

Για να το πετύχει αυτό, όμως, θα πρέπει να βλέπουμε έναν Αστέρα όπως στους δύο αγώνες στο Καραϊσκάκη. Εναν Αστέρα που το πρώτο που θα θέλει να κάνει, είναι να κερδίσει πίσω τον εαυτό του. Αυτό το δείγμα που πήραμε ήταν σε αυτή την κατεύθυνση. 

 

Ο Αστέρας γίνεται ξανά μια ομάδα για την οποία καμία ήττα δεν θεωρείται σίγουρη, ακόμη και όταν το σκορ είναι στο 2-0 στο Καραϊσκάκη, αλλά και δεν είναι "φτηνή". Δεν κοστίζει, δηλαδή. Ολες έχουν τη σημασία του, αυτό το ξαναμαθαίνει για να μπορεί να τις αποφεύγει. Αντίχτοιχα, σίγουρη δεν θεωρείται και καμία νίκη. Επίσης και αυτό αρχίζει να το ξαναμαθαίνει... 

 

Το να πάρει ο σύλλογος πίσω τον εαυτό του, τη νοοτροπία όχι μόνο την ποδοσφαιρική λειτουργία των προηγούμενων χρόνων, μοιάζει αυτή τη στιγμή να είναι ο πιο μεγάλος στόχος. Αυτό ήταν το πιο μεγάλο κέρδος των δύο σερί αναμετρήσεων στην έδρα του Ολυμπιακού. 

 

Θα πρέπει να τα χρησιμοποιήσει αυτά τα ματς στη συνέχεια, για την ακρίβεια να τα αξιοποιήσει. Με σύνεση, με τη συνείδηση δηλαδή ότι από δύο ποδοσφαιρικούς αγώνες βγήκε με μόλις μία ισοπαλία όσο καλά και να έπαιξε, αλλά και με την ψυχολογία ότι πια δεν υπάρχει αγώνας τον οποίο θα πρέπει να φοβηθεί περισσότερο, από όσο τον κακό του εαυτό. Ωστε να μην τον ξαναεμφανίσει... 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων