ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Η ισορροπία των αριθμών και των γραμμών!

Πριν από εμάς, είναι βέβαιο ότι το έχουν κάνει ο Στάικος Βεργέτης και οι συνεργάτες του. Αλλά ας προσπαθήσουμε να "κλέψουμε" λίγη από τη δουλειά τους τώρα που πια μετράμε αντίστροφα για την έναρξη της σεζόν. 

 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

 

Ο Αστέρας έχει ακόμη να παίξει ένα φιλικό κόντρα στο Λεβαδειακό, την Κυριακή (13/8, 19:30) στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης". Μέχρι τώρα έχει δώσει έξι φιλικά, τρία εντός Ελλάδας, τα δύο στο δικό του γήπεδο και τρία στην Αυστρία, στην ουσία σε ουδέτερο. Η ανάλυση των φιλικών, έστω πιο επιφανειακή από εκείνη που έχει κάνει ο Βεργέτης, ίσως έχει ενδιαφέρον. 

 

- Ο Αστέρας σε αυτά τα έξι φιλικά έχει δύο νίκες, δύο ισοπαλίες, δύο ήττες. Απόλυτη ισορροπία. Εχοντας παίξει με καλύτερους ή πιο έτοιμους αντιπάλους, με πιο αδύναμους, με περισσότερο ή με λιγότερο ανταγωνιστικούς. 

 

- Τα γκολ για τον Αστέρα είναι 11-6. Η ομάδα έχει σκοράρει στα τέσσερα από τα έξι παιχνίδια της. Εχει πετύχει, όμως, περισσότερα από τα μισά γκολ σε μόλις ένα 90λεπτο, αυτό κόντρα στον Ατρόμητο. Εδώ η ισορροπία χάνεται. Υπάρχει, όμως, στα τέρματα που δέχεται. Ποτέ πάνω από δύο, ενώ έχει κρατήσει και το μηδέν σε δύο από τους έξι αγώνες.  

 

- Η μορφολογία των γκολ έχει τη σημασία της. Και για τα υπέρ και για τα κατά. Καταρχάς ο τρόπος. Ο Αστέρας έχει σκοράρει 11 γκολ, τρία με σουτ έξω από την περιοχή (δύο με Αλ Φέιχα, ένα με Ατρόμητο), δύο με εκτελέσεις φάουλ (με Ατρόμητο), δύο με πέναλτι (Αλάνιασπορ και Αλ Φέιχα), ένα στην αντεπίθεση (Ολυμπιακός), ένα από κόρνερ (Ατρόμητος), ένα με οργανωμένη επίθεση κατοχής (Ατρόμητος), ένα με κεφαλιά (Ατρόμητος). Με λίγα λόγια έχει σκοράρει με όλους τους τρόπους. Εχει δεχτεί έξι γκολ, τα τρία από στημένες φάσεις, δύο ενώ βρίσκεται σε οργανωμένη άμυνα, ένα σε αντεπίθεση.

 

- Οσο για τους σκόρερ, ο Αστέρας έχει σκοράρει μια ενδεκάδα γκολ με οχτώ διαφορετικούς ανθρώπους. Από δύο έχουν βάλει οι Δουβίκας, Γκοντό, Μάσα, και από ένα Μανιάς, Καλτσάς, Τριανταφυλλόπουλος, Κυριακόπουλος, Στανισάβλιεβιτς. Με λίγα λόγια ο Αστέρας έχει σκοράρει πέντε γκολ με τους επιθετικούς περιοχής του, τέσσερα με τους μεσοεπιθετικούς και δύο με τους αμυντικούς του. 

 

- Σε επιμέρους αγωνιστικά στοιχεία που προκύπτουν από αυτούς τους αγώνες, ο Αστέρας χρησιμοποιεί σχηματισμό 4-3-3. Φαίνεται πως με αυτόν θα "περπατήσει" τη σεζόν, αφού αυτό έχει δοκιμάσει ο προπονητής σε όλα τα φιλικά. Αν κάτι αλλάξει στο ρόστερ, θα φανεί στη συνέχεια. Πάντως, αυτός ο σχηματισμός "σφίγγει" πολύ τη μεσαία του γραμμή, με αποτέλεσμα να δέχεται πολύ λίγες φάσεις στις μεταβάσεις. Μόνο ο Ατρόμητος σκόραρε με αυτόν τον τρόπο και πάλι χωρίς καταφέρει να εκδηλώσει πολύ γρήγορη επίθεση. 

 

- Επίσης η πίεση ψηλά, που εφαρμόζει σε όλους τους αγώνες ο Βεργέτης, έχει φέρει γκολ ή έστω προϋποθέσεις για γκολ. Και μεταφράζεται με τους δύο εσωτερικούς μέσους να πιέζουν εκείνοι την πρώτη μπαλιά, ανεβαίνοντας πολύ ψηλά και τους εξτρέμ να "ανοίγουν" για να μην δώσουν δυνατότητες στους πλάγιους του αντιπάλου. Θα το δούμε αυτό να εφαρμόζεται φέτος με τον Αστέρα, στοιχείο παιχνιδιού που απαιτεί πολλά τρεξίματα και αλληλοκαλύψεις. 

 

Ο Αστέρας στα πρώτα επίσημα ματς δεν μπορεί να παρουσιάσει κάτι πολύ διαφορετικό από αυτό που ήδη έχουμε δει. Το αν είναι αρκετό, θα φανεί μέσα στο γήπεδο. Σε κάθε περίπτωση, όμως, φαίνεται πολύ ισορροπημένο, που σημαίνει ομαδική δουλειά και πειθαρχία στην τακτική. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων