ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Συμπέρασμα πρώτο: Πειθαρχία και ασφάλεια!

Το πρώτο συμπέρασμα που βγαίνει από το αποτέλεσμα στο Καραϊσκάκη είναι ότι τα συμπεράσματα από τα φιλικά δεν βγαίνουν από αυτό που δείχνει ο πίνακας. Να το ξεκαθαρίσουμε από την αρχή, για να κάνουμε καλούς λογαριασμούς. Γιατί πέρυσι δεν κάναμε... 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

  

 

Τα περσινά φιλικά για τον Αστέρα είχαν λειτουργήσει αποπροσανατολιστικά. Για όλους μας, κυρίως για τον οργανισμό Αστέρας. Στα φιλικά βλέπεις τα καλά σου. Βλέπεις τα στραβά σου. Βλέπεις τις αδυναμίες σου, τις ελλείψεις σου, πού έχεις υπεροπλία. Αυτό που δεν βλέπεις, είναι το τελικό αποτέλεσμα. 

 

Πέρυσι ο Αστερας αυτό έκανε. Και παρασύρθηκε σε μια ψεύτικη εικόνα, που τελικά τού στοίχισε πολύ στη διάρκεια της σεζόν. Αυτό δεν πρέπει να το κάνει φέτος. Κι ας έφυγε με ισοπαλία από την έδρα του Ολυμπιακού, που έκανε ευρωπαϊκή πρόβα σε αυτό το φιλικό. Κι ας κερδίσει σε λίγες ημέρες την Αλάνιασπορ ή την Στουτγάρδη. 

 

Το ζητούμενο για τον Αστέρα, για τον Στάικο Βεργέτη με λίγα λόγια, σε αυτά τα ματς είναι να αντιληφθεί το επίπεδο της ομάδας του. Αυτή τη χρησιμότητα έχουν, όπως και να προκύψουν, αν προκύψουν, κάποιες μεταγραφικές ανάγκες. Για παράδειγμα το ματς στο Καραϊσκάκη έβγαλε μια τέτοια. 

 

Υπήρχε στο μυαλό, αλλά βλέποντας δύο κεντρικούς αμυντικούς να λείπουν (Ζουμά, Σελίν) και τελικά να παίζει ο Γιαννούλης στη θέση, η ανάγκη για μεταγραφική ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας έγινε πια ξεκάθαρη. Για να μην επαναληφθούν τα περσινά. Πάμε παρακάτω... 

 

Το αν ο Αστέρας θα έχει καλύτερη ομάδα από την περσινή θα φανεί στην πορεία. Δεν μπορεί κανείς να το διαπιστώσει από ένα 90λεπτο στο Καραϊσκάκη, το οποίο ήταν και το πρώτο φιλικό και στο οποίο χρησιμοποιήθηκαν 25 ποδοσφαιριστές. Ο Αστέρας, όμως, θα έχει φέτος μια πιο πειθαρχημένη ομάδα. Αυτό μπορεί να το αντιληφθεί κανείς  με την πρώτη ματιά. 

 

Μια ομάδα με πλάνο, το οποίο οι ποδοσφαιριστές θα προσπαθήσουν να υποστηρίξουν πιστά, για δύο λόγους. Πρώτον διότι σε αγωνιστικό επίπεδο αυτό είναι το θέλω του προπονητή και προφανώς ξέρει να τους το περάσει. Και δεύτερον διότι δεν έχουν περιθώρια για κάτι διαφορετικό. Αν θέλουν να συμμετέχουν σε αυτή την ομάδα, κυρίως κάποιοι από αυτούς, πρέπει να αλλάξουν τη νοοτροπία τους. Αλλη ευκαιρία για να το κάνουν δεν θα έχουν. Κάποια τέτοια δείγματα, λοιπόν, είδαμε χθες. Οταν θα έχουμε κι άλλα, θετικά ή αρνητικά, θα επανέλθουμε... 

 

Ο Αστέρας, λοιπόν, θα είναι φέτος αυτό. Μια ομάδα σφιχτή, πολύ προσεκτική στο παιχνίδι της, χωρίς περιττές ενέργειες, με πολύ ξεκάθαρο προσανατολισμό. Αυτός είναι ο πιο ασφαλής τρόπος να έχεις μια σωστή σεζόν. Καλή ή όχι, θα φανεί στη συνέχεια. Πάντως σωστή. Με πινελιές ποιότητας, που ελπίζουμε ότι θα δώσουν ο Ισνάλντο και το 10άρι. 

 

Αφού μιλήσαμε για τις άλλες τρεις θέσεις μεταγραφικής ενίσχυσης, ας μιλήσουμε και για την τέταρτη. Του τερματοφύλακα. Εκείνος που θα έρθει, θα πρέπει να είναι πραγματικά καλύτερος και πιο έμπειρος από τον Αθανασιάδη. Αν δεν είναι, ας στηριχθεί ο Ελληνας. Η παρουσία του στο Καραϊσκάκη ήταν πολύ σπουδαία. Αυτό δεν σημαίνει να μην γίνει η μεταγραφή. Ο Αστέρας χρειάζεται γκολκίπερ, αλλά χρειάζεται να βάλει και προτεραιότητα. 

 

Οσο για κάποιους από τους υπόλοιπους σε ατομικό επίπεδο, για τις μεταγραφές Μαδίντα, Πασαλίδης και Κουμάντι, θα δούμε κι άλλα. Το δείγμα και για τους δύο είναι θετικό. Για τις δοκιμές, Τσανγκ και Χασάν, καλύτερα μπορεί να γνωρίζει μόνο ο Στάικος. 

 

Αλλά από όσους αγωνίστηκαν, η πιο πληθωρική παρουσία ήταν του Ιγκλέσιας. Ο οποίος έδειξε πόσο λάθος τον μέτρησαν πριν τον Στάικο οι περσινοί προπονητές, οι οποίοι δεν τον είχαν στο μυαλό τους ως βασικό.

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων