ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Τα καλύτερα γκολ μπαίνουν στα φιλικά!

Είναι φράση που ισχύει και στην κυριολεξία της, αλλά και μεταφορικά. Που ισχύει στο ποδόσφαιρο, στον αθλητισμό, αλλά όχι μόνο. Που ισχύει γενικά... 

 

Σε όποια πτυχή της ζωής μας και αν την συναντήσουμε, με όποια μορφή, τελικά σημαίνει το ίδιο πράγμα. Οτι όταν το πράγμα είναι "φιλικό", νιώθεις πιο απελευθερωμένος. Και άρα, αφήνεσαι καλύτερα. 

 

Τι αποτέλεσμα έχει αυτό; Πολλές φορές όλα να αποτυπώνονται πάνω σε έναν παραμορφωτικό καθρέφτη. Ο οποίος κρύβει ατέλειες, αδυναμίες, ελλείψεις. Στο ποδόσφαιρο αυτό έχει πολλές φορές μπερδέψει αρκετές ομάδες στην περίοδο της προετοιμασίας τους. 

 

Ο Αστέρας είναι μία από αυτές. Το περσινό καλοκαίρι σημαδεύτηκε από μία ομάδα που εντυπωσίαζε στα φιλικά. Το κερασάκι ήταν το 3-1 με την Γκεντσλερμπιρλιγκί. Τότε που όλοι γράφαμε για μια ομάδα που είναι ασταμάτητηι, ο τότε προπονητής έλεγε θα φοβούνται να παίξουν μαζί μας και η μεταγραφική αδράνεια τελικά έφερε μία σεζόν με χτυπητές ελλείψεις στο ρόστερ. 

 

Στα φιλικά παιχνίδια είναι πολλά που παίζουν ρόλο και τα οποία δεν υπάρχουν πια στη διάρκεια της σεζόν με τους επίσημους αγώνες. Παίζει ρόλο η ετοιμότητα της δική σου ομάδας, του αντιπάλου, το πόσο πλήρη είναι τα ρόστερ, το πόσο κουρασμένοι είναι οι παίκτες από την προετοιμασία, από την ψυχολογική τους κατάσταση, από το ρυθμό που δεν υπάρχει, από τις πολλές αλλαγές των προπονητών. Ποδοσφαιρικά συμπεράσματα, λοιπόν, δεν βγαίνουν εύκολα. Κυρίως αγωνιστικά, που έχουν να κάνουν με σημεία που μόνο οι προπονητές μπορούν να διαχειριστούν. Κανείς (μας) άλλος... 

ΑΣΤΕΡΑΣ

 

Είμαστε, λοιπόν, σε ημέρες που μαθαίνουμε για τα φιλικά του Αστέρα αυτό το καλοκαίρι. Εχουν γίνει γνωστά τρία, με Ολυμπιακό εκτός (19/7), με Στουτγάρδη στην Αυστρία (29/7), με Παναιτωλικό στην Τρίπολη (2/8). Θα γνωστοποιηθούν ακόμη δύο για τις ημέρες παραμονής στην Ευρώπη και ακόμη 1-2 για τις αρχές Αυγούστου. 

 

Θα μάθουμε, δηλαδή, πολλά πράγματα για τον Αστέρα της νέας σεζόν. Αρκεί να φροντίσουμε αυτό να συμβεί στη σωστή του διάσταση. Χωρίς άκρατους ενθουσιασμούς, αλλά και χωρίς απογοητεύσεις που δεν έχουν νόημα. 

 

Ετσι κι αλλιώς τα φιλικά έχουν κυρίως σημασία για τον προπονητή κατά πρώτο λόγο και τους ποδοσφαιριστές. Για όλους τους υπόλοιπους, είναι μέρος της διασκέδασής τους. Οχι της δουλειάς τους. Ο Αστέρας, λοιπόν, που πέρυσι "την πάτησε" τέτοια εποχή, προφανώς και θα έχει πάρει το μάθημά του.

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων