ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Και αντίστροφα ο χρόνος μετράει...

Ο Αστέρας συγκεντρώνεται στις 26 Ιουνίου, σε ένα μήνα. Πλέον, έχουμε τον ορίζοντα για να αρχίσουμε να λέμε: Ο χρόνος μετράει αντίστροφα. 

 

Αυτές οι 30 ημέρες, λοιπόν, είναι ίσως οι πιο κρίσιμες για να δούμε ποια ομάδα θα παρακολουθήσουμε τη νέα αγωνιστική περίοδο. Κρίσιμες, διότι για ομάδες όπως ο Αστέρας, που έχουν την πολυτέλεια να ασχολούνται μόνο με το ποδόσφαιρο και με τίποτε άλλο, το πιο δύσκολο κομμάτι είναι η δημιουργία τους. Τα υπόλοιπα, αν αυτό είναι σωστό, απλώς παίρνουν το δρόμο τους. 

 

Το γνωρίζουμε αυτό από το παρελθόν. Πολύ δύσκολα μια ομάδα που έχει σχεδιαστεί λάθος μπορεί να κάνει σωστά πράγματα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Μεγαλύτερο παράδειγμα από τον περσινό Αστέρα, δύσκολα θα υπάρξει. Μια ομάδα με διάθεση, με δυναμική, με υγεία σε όλα τα επίπεδά της, απέτυχε διότι κυρίως σχεδιάστηκε λάθος. 

 

Για τον Αστέρα, λοιπόν, αυτός ο μήνας είναι καθοριστικός. Για την ακρίβεια υπάρχει ένα τρίπτυχο εργασιών, τρεις ξεχωριστές παράμετροι, που θα δείξουν την επόμενη μέρα του. Και οι οποίοι παράμετροι τούτες τις ώρες είναι σε πλήρη εξέλιξη... 

 

Το πρώτο που συμβαίνει αυτές τις ημέρες είναι ο μεταγραφικός σχεδιασμός. Οι άνθρωποι της ομάδας, για την ακρίβεια ο τεχνικός διευθυντής, Νίκος Γαλανακόπουλος και ο προπονητής, Στάικος Βεργέτης, έχουν εντοπίσει στόχους, έχουν κάνει ταξίδια για να τους παρακολουθήσουν από κοντά και πλέον αυτό που θα ακολουθήσει είναι οι συζητήσεις. Με ορίζοντα ανοιχτό, με επισκέψεις και σε άλλες αγορές εκτός από την Ισπανία (Γαλλία και Βαλκάνια είναι δύο από αυτές) και με την ελπίδα στις 26 Ιουνίου το ρόστερ να είναι όσο το δυνατό πιο πλήρες. Ολοκληρωμένο 100%, δεν γίνεται, καμία ομάδα ας μην τρέφει αυταπάτες. 

 

Το δεύτερο είναι να ξεκαθαριστεί το τοπίο με το υπάρχον ρόστερ. Επίσης οι συζητήσεις είναι σε πλήρη εξέλιξη αυτές τις ημέρες. Ο Στάικος Βεργέτης - και πολύ σωστά - λέει ότι δεν μπορείς να καταργήσεις την καριέρα ποδοσφαιριστών για μία κακή χρονιά. Πάντως και αυτή είναι μια πολύ σοβαρή δουλειά, που χρειάζεται ίσως ακόμη πιο λεπτούς χειρισμούς και η οποία, η αλήθεια είναι, χρειάζεται και μεγαλύτερη βιασύνη. Διότι όσο πιο γρήγορα αδειάσουν οι θέσεις, τόσο πιο γρήγορα θα αντιληφθείς και ποιες ακριβώς είναι οι ανάγκες για προσθήκες. 

 

Γιουβέντους Ρεάλ

 

Το τρίτο κομμάτι είναι η προετοιμασία. Για την ώρα γνωρίζουμε τα εξής. Η ομάδα θα συγκεντρωθεί στις 26 Ιουνίου και οι παίκτες θα περάσουν από ιατρικές εξετάσεις. Στη συνέχεια το βασικό στάδιο προετοιμασίας θα γίνει στην Τρίπολη, η οποία με τη δουλειά που έχει κάνει ο Αστέρας όλα αυτά τα χρόνια, διαθέτει πια και τις υποδομές και τον απαραίτητο εξοπλισμό. Την τέταρτη εβδομάδα προετοιμασία, το διάστημα δηλαδή 24-30 Ιουλίου, η ομάδα θα μεταβεί στην Αυστρία. Η περιοχή έχει ήδη βρεθεί και απλά θα πρέπει να τσεκαριστούν τα τρία φιλικά που θα δώσει στο διάστημα της παραμονής της εκεί. Στη συνέχεια, το πρώτο 15νθήμερο του Αυγούστου και μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος, θα προγραμματιστούν φιλικά με ελληνικές ομάδες, επιπέδου Super League, ώστε τα τεστ ετοιμότητας να έχουν ρεαλιστικό συμπέρασμα. 

 

Το τρίπτυχο αυτό, θα είναι καθοριστικό για τη νέα σεζόν του Αστέρα. Η επιτυχία, σε κάποιο βαθμό (όχι ασφαλώς σε απόλυτο) θα κριθεί τώρα. Αυτό τον μήνα. Ας είμαστε, λοιπόν, σε ετοιμότητα... 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων