ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Πόσο δύσκολο και ελκυστικό να είσαι 17άρης!

Η Τρίπολη γεμίζει ταλεντάκια. Από την Πέμπτη (18/5) έως και το Σάββατο (20/5) η πόλη μας θα φιλοξενήσει το Final Four του φετινού πρωταθλήματος Κ17. Σε μεγάλο βαθμό, θα φιλοξενήσει το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου.

 

Η διοργάνωση ήρθε δικαίως στα μέρη μας, θα ήταν σημαντική ακόμη και αν δεν αγωνιζόταν η ομάδα του Αστέρα, πολύ περισσότερο τώρα που συμμετέχει κι εκείνη στο Final Four. Ας το αποδείξουμε, λοιπόν, με μια άψογη διοργάνωση. 

 

Μιλώντας για ένα πρωτάθλημα παιδιών Κ17, έχει αξία να σημειώσουμε ότι πρόκειται για τις πιο δύσκολες ηλικίες στο χώρο του ποδοσφαίρου. Συνολικά στο χώρο του αθλητισμού, αλλά κυρίως του ποδοσφαίρου, στο οποίο πέφτουν και τα πιο "δυνατά" φώτα. 

 

Η αμέσως επόμενη ηλικία, Κ20, έχει πια διαμορφώσει σε κάποιο βαθμό χαρακτήρες, απόψεις για την αξία των παιδιών, ίσως και την εκκίνηση καριέρας. Με λίγα λόγια, λίγο πολύ ξέρουμε για αυτά τα παιδιά. Η αμέσως προηγούμενη ηλικία, Κ15, είναι ακόμη νωρίς για συμπεράσματα. Ακόμη και τα ίδια τα παιδιά δεν γνωρίζουν ακόμη αν θέλουν να ακολουθήσουν τη διαδρομή αυτή... 

 

Η ηλικία Κ17, όμως, είναι και η πιο δύσκολη, αλλά και η πιο κρίσιμη. Αλλωστε, συνδυάζεται και με τα πιο σημαντικά σχολικά χρόνια των παιδιών, με την κορύφωση της εφηβείας, με όλα όσα λίγο πολύ όλοι μας έχουμε περάσει και μπορούμε να αντιληφθούμε. 

 

Για αυτούς τους λόγους ο ρόλος του προπονητή - παιδαγωγού ακριβώς σε αυτές τις ομάδες είναι πολύ σημαντικός. Αλλωστε, μιλάμε για παιδιά που περνούν και μέσα σε δύο χρόνια χάνονται από τα δικά του χέρια. Αρα και σε αγωνιστικό επίπεδο είναι δύσκολη η δουλειά που έχει για να φτιάξει ένα καλό σύνολο. 

 

Για αυτό που έχει συμβεί, λοιπόν, στον Αστέρα τα τελευταία χρόνια ακριβώς σε αυτές τις ηλικίες, με την ομάδα Κ17 δύο φορές σε τρία χρόνια να φτάνει στο Final Four και μία να το χάνει στον πόντο, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους ανθρώπους που ορίζουν την τύχη της. 

 

Οσο για τα παιδιά, ας αρπάξουν την ευκαιρία. Τώρα που είναι η στιγμή τους. Δεν θα το μετανιώσουν, ανεξάρτητα με το τι τελικά θα πετύχουν. Ολα θα τα βρουν μπροστά τους.

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων