ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Οι μεγάλες ομάδες φέρονται ως μεγάλες ομάδες!

Ο Αστέρας δεν κυνηγάει πια το Κύπελλο. Δεν κυνηγάει πλέον ούτε την πεντάδα. Τουλάχιστον αυτό λέει η ποδοσφαιρική λογική. Αλλά οι μεγάλες ομάδες, αν θέλουν να λέγονται τέτοιες, δεν ξεμένουν ποτέ από κίνητρο. 

 

Ο Αστέρας έχει μπροστά του έντεκα αγώνες, εκ των οποίων οι δύο είναι με τον Παναθηναϊκό, θα παίξει με την Ξάνθη της 5άδας, με τον Πλατανιά και ΠΑΣ Γιάννινα που την διεκδικούν, με τον Παναιτωλικό, αλλά και ομάδες που χρειάζονται βαθμούς για τη σωτηρία τους. 

 

Το κίνητρο είναι κατανοητό από μόνο του. Είναι αυτό που είπε στην ομιλία του ο πρόεδρος, Γιώργος Μποροβήλος, θέτοντας όλους προ των ευθυνών τους. Αλλά από μόνο του, να παίξει δηλαδή ο καθένας για την πάρτη του για να αποδείξει ότι κάνει για την ομάδα, δεν αρκεί. 

 

Ο Αστέρας χρειάζεται να έχει και αγωνιστικά κίνητρα. Οχι γιατί μπορεί να κάνει το 0-4, 5-0 και να προκριθεί. Ούτε γιατί ξαφνικά θα πάρει όλα τα ματς και με 30 βαθμούς θα φτάσει στους 50 που θεωρητικά αρκούν για την 5άδα. Αλλά γιατί είναι μία μεγάλη ομάδα και πρέπει να φέρεται ως μεγάλη ομάδα. 

 

Με αυτή την έννοια, λοιπόν, τέτοιοι αγώνες όπως αυτός που έρχεται με τον Παναθηναϊκό ή ακόμη και ο επόμενος παρά το σκορ της Λεωφόρου, είναι η ευκαιρία για να αποδείξει ο Αστέρας ότι μπορεί ακόμη να συμπεριφέρεται ως μία ομάδα που είναι ανάμεσα στις δυνατές. 

 

Αυτό πιθανότατα είναι το πιο ισχυρό κίνητρο που θα μπορούσε να έχει ένας σύλλογος. Κίνητρο για τον ίδιο τον εαυτό του, τη δυναμική του και το μέλλον του. Για αυτό και είναι καθοριστικό. Μπορεί, λοιπόν, οι έντεκα αυτοί αγώνες, αρχής γενομένης με τον ΠΑΟ, να μην κρίνουν Κύπελλο, 5άδα και Ευρώπη, κρίνουν όμως αυτό για τον Αστέρα. Και είναι - πιστέψτε το - σπουδαίο!

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων