ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Τα ψέματα της στατιστικής και η αλήθεια!

Οι αριθμοί στο ποδόσφαιρο πολλές φορές είναι ένας αλάνθαστος τρόπος να πεις... ψέματα. Ο Αστέρας είχε κατοχή κοντά στο 80%, οχτώ τελικές, έπαιζε ποδόσφαιρο κυριαρχίας. Αλλά έχανε 3-0... 

 

Δεν είναι ούτε απίθανο, ούτε μεταφυσικό, ούτε κάτι πρωτόγνωρο. Είναι κάτι που συμβαίνει στο ποδόσφαιρο. Το θέμα είναι πώς συμβαίνει. Αυτό πρέπει να ψάξει να βρει ο Αστέρας... 

 

Οταν η αγωνιστική συμπεριφορά της ομάδας είναι αυτή που έχει σχεδιάσει. Οταν το πλάνο βγαίνει. Οταν οι ποδοσφαιριστές σου βρίσκουν τον τρόπο και κάνουν τελικές και μάλιστα, μετά από δημιουργικό ποδόσφαιρο και όχι στο "ντούκου". Και παρόλα αυτά χάνεις 3-0, κάτι συμβαίνει. 

 

Αυτό που συνήθως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι τα ατομικά λάθη. Τέτοια, λοιπόν, είχε πολλά ο Αστέρας. Ειδικά σε αυτή τη μετάβασή του από φάση επίθεσης σε φάση άμυνας, η αγωνιστική συμπεριφορά ήταν πολύ κακή. Και "τιμωρήθηκε" από την Ξάνθη. Θα πρέπει να αναλυθούν και βέβαια, να διορθωθούν. Αμεσα, διότι χρόνος δεν υπάρχει... 

 

Το 3-0 σε ένα ημίωρο δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από την όποια εικόνα. Ούτε με πολλές τελικές. Ούτε με καλή κατοχή. Ούτε με το αληθινό μεν, αλλά πολύ απλοϊκό στην τελική: "Ναι αλλά εμείς ήμασταν καλύτεροι". Ο Αστέρας οφείλει να αναζητήσει τα λάθη του σε αυτόν τον αγώνα και να μην "καλυφθεί" από τα ψέματα της στατιστικής. 

 

Οσο για τη συνέχεια, θα πρέπει να παραδεχθεί ο Αστέρας πια ότι το πράγμα έχει δυσκολέψει πάρα πολύ. Μάνι - μάνι από αυτόν τον αντίπαλο, την Ξάνθη, είναι πια στο -6. Αλλά το πιο επικίνδυνο είναι να πιστέψει ο Αστέρας ότι τα πάντα έχουν τελειώσει από τώρα. 

 

Αν αυτό το κάνει στον εαυτό του, το πράγμα μπορεί να γίνει και ακόμη πιο επικίνδυνο. Δουλειά, λοιπόν, τέτοια που γίνεται στην ομάδα από το προπονητικό τιμ και αυτογνωσία. Οχι συνολικά ως ομάδα. Αλλά - κυρίως αυτό - ο καθένας από τους ποδοσφαιριστές για τον εαυτό του. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων