ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Ποδοσφαιρική μόρφωση που ζητάει εφαρμογή!

Η παρουσίαση του Δημήτρη Ελευθερόπουλου από τον Αστέρα δεν μπορούσε βέβαια να βγάλει συμπεράσματα για όσα θα πετύχει η ομάδα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ανέδειξε, όμως, κάποια θεματάκια τα οποία είναι καλό να επισημανθούν. Τα υπόλοιπα, εντός αγωνιστικού χώρου, που λένε.

 

Καταρχάς, η συνέντευξη Τύπου ξεκίνησε με ένα σαφές μήνυμα της διοίκησης προς τον προπονητή. Προφανώς, είχε συμβεί και στις κατ' ιδίαν συζητήσεις τους, αλλά καλό ήταν που υπήρξε και δημόσια τοποθέτηση. Εν προκειμένω, από τον αντιπρόεδρο, Δημήτρη Μποροβήλο. 

 

"Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος ήταν ο μοναδικός προπονητής στον οποίο απευθυνθήκαμε μετά την απομάκρυνση του Μάκη Χάβου", είπε. Δεν μπορεί να υπάρχει καλύτερη εκκίνηση για έναν προπονητή, να νιώθει στο ξεκίνημά του ότι έχει την απόλυτη στήριξη της διοίκησης. Να ξέρει ότι μπορεί να περάσει στην ομάδα τις ιδέες που έχει για το ποδόσφαιρο, διότι οι άνθρωποι που τον έφεραν πιστεύουν σε αυτές χωρίς δεύτερες σκέψεις. 

 

Καλύτερη εκκίνηση υπάρχει, για να είμαστε πιο ακριβείς. Να πιστεύει και ο ίδιος ο προπονητής στην ομάδα που αναλαμβάνει. Και αυτό, σύμφωνα με όσα είπε ο "Ελέ" στις πρώτες του δηλώσεις, συμβαίνει στον υπέρτατο βαθμό. "Για την καλύτερη ομάδα στην οποία έχω δουλέψει", όπως τόνισε και κυρίως για αυτό: "Ελάχιστες είναι οι ομάδες στην Ελλάδα που μπορούν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες ενός Ελληνα προπονητή. Ο Αστέρας φυσικά είναι". 

 

Η εμπιστοσύνη, της διοίκησης στον προπονητή και του προπονητή στην ομάδα του, είναι ικανή και αναγκαία συνθήκη για να έρθει η επιτυχία. Δεν λέμε ότι είναι η μοναδική παράμετρος. Ούτε λέμε ότι ο Αστέρας θα γίνει ξαφνικά Μπαρτσελόνα, επειδή ο ένας εμπιστεύεται τον άλλον. Αυτό που λέμε είναι ότι αν δεν υπάρχει αυτή η εμπιστοσύνη, δεν μπορεί να υπάρξει και τίποτα σε μια ομάδα. 

 

Το αν θα πετύχει ο Ελευθερόπουλος στον Αστέρα ή για να το πούμε πιο σωστά το αν θα πετύχει ο Αστέρας με τον Ελευθερόπουλο, διότι αυτό είναι το ζητούμενο, θα φανεί στην πορεία. Ούτε μπορεί να κριθεί από λόγια, ούτε από όσα ειπώθηκαν στα μικρόφωνα και στις κάμερες, ούτε από ατάκες. Αλλωστε, τη σκληρή δουλειά την έθεσε ως όρο ο ίδιος ο νέος προπονητής, που αντί για στόχους, είπε: "Σε κάθε προπόνηση να είμαστε όλοι μας και πρώτος εγώ, καλύτεροι από την προηγούμενοι". 

 

Υπάρχει κάτι, όμως, που σε κερδίζει στον Ελευθερόπουλο, αν πράγματι αγαπάς το ποδόσφαιρο (και όχι απλώς και μόνο το αποτέλεσμα όπως συμβαίνει στην Ελλάδα). Είναι πολύ σημαντικό ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που έχει ιδέες για το ποδόσφαιρο. Δείχνει το κεφάλι του να είναι γεμάτο από τέτοιες. 

 

Αλλες γιατί κάποιοι του τις έμαθαν, πατώντας - για παράδειγμα - στα αποδυτήρια της Μίλαν. Αλλες που προέκυψαν από την εμπειρία και τις παραστάσεις στην ποδοσφαιρική του ζωή. Και άλλες που είναι δικές του, βγήκαν από μέσα του. Σε κάθε περίπτωση, έχει ιδέες για το ποδόσφαιρο. Εχει πάρει μόρφωση, είναι φανερό αυτό. 

 

Το αν θα εφαρμοστούν αυτές οι ιδέες, που άλλωστε είναι και το ζητούμενο, θα κριθεί αργότερα. Αλλά για να εφαρμοστούν πρέπει πρώτα να υπάρχουν...

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων