ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Σαν έτοιμος από καιρό...

Είναι πολύ κρίμα που αυτές τις ημέρες δεν υπάρχει επίσημη αγωνιστική δράση. Οχι γιατί ο Αστέρας θα κέρδιζε όλα τα παιχνίδια. Στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τις νίκες. Είναι κρίμα διότι ο Αστέρας θα έπαιζε με πολλές πιθανότητες για να πάρει τέτοιες.

 

Το φιλικό με τον Ατρόμητο ήρθε να δείξει πως η ομάδα για την εποχή είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Ασφαλώς και δεν μπορεί να βγάλει 90 λεπτά στον εξαιρετικό ρυθμό που είχε σε μεγάλο μέρος του φιλικού. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η ομάδα δείχνει ετοιμότητα που δύσκολα βρίσκεις σε άλλες ελληνικές ομάδες αυτή τη στιγμή. 

 

Στα διαστήματα, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, που ο Αστέρας ήταν καλός, ήταν πραγματικά πολύ καλός. Και στα διαστήματα που η απόδοσή του έπεφτε, ήταν απλά "συμμαζεμένος". Αυτό από μόνο του λέει πολλά για τη δουλειά που έχει γίνει στην ομάδα στο διάστημα προετοιμασίας. 

 

Ποδοσφαιριστές που σε μεγάλο βαθμό είναι νέοι (οι έξι από τους έντεκα του βασικού σχήματος ήρθαν το καλοκαίρι στον Αστέρα) έβγαλαν αυτοματισμούς, είχαν πολύ καλές μεταβάσεις άρα λειτουργούν ως ομάδα, είχαν αλληλοκαλύψεις και έπαιξαν δημιουργικό ποδόσφαιρο. 

 

Με λίγα λόγια ο Αστέρας στο φιλικό με τον Ατρόμητο ήταν μια έτοιμη ομάδα. 

 

Ασφαλώς και δεν είναι όλα καλώς καμωμένα στην ομάδα. Αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει σε καμία ομάδα, άλλωστε στον Αστέρα το λένε συχνά: "Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο". Υπήρξαν κενά απόδοσης, αυτή τη φορά κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο ο αντίπαλος έκανε ευκαιρίες, έγιναν και κάποια ατομικά λάθη. 

 

Ωστόσο, η γενική εικόνα που βγάζει ο Αστέρας είναι θετική. Είναι εικόνα μιας ομάδας που έχει ξεκινήσει επίσημους αγώνες. Οχι μιας ομάδας που ακόμη προετοιμάζεται ή απλά παλεύει να κρατηθεί σε αγωνιστικό ρυθμό, λόγω της αβεβαιότητας του ελληνικού πρωταθλήματος. 

 

Ολα αυτά βέβαια είναι στοιχεία που αφορούν και στο προπονητικό τιμ. Διότι αφενός αγωνιστικά (που είναι και το ζητούμενο), αφετέρου και ψυχικά (που είναι και το δύσκολο), ο Μάκης Χάβος και οι συνεργάτες του έχουν καταφέρει όχι απλώς να διατηρήσουν την ομάδα σε αυτό το επίπεδο, αλλά και να υπάρχει πρόοδος εβδομάδα με την εβδομάδα. 

 

Αποτελούν αυτά τα στοιχεία εγγυήσεις νικών όταν πια θα ξεκινήσουν οι αγώνες; Οχι. Καμία ομάδα στον κόσμο δεν μπορεί να το πει αυτό, τουλάχιστον στο ποδόσφαιρο. Είναι όμως εγγυήσεις σωστής δουλειάς. Και όταν η δουλειά είναι σωστή, οι πιθανότητες για την επιτυχία είναι πάντα μεγαλύτερες. 

 

Για αυτό είναι κρίμα, όπως λέγαμε...

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων