ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Αυτή την εικόνα πρέπει να προστατέψουμε!

Η φωτογραφία που βλέπετε είναι από μία κανονική Κυριακή στο στάδιο της Τρίπολης. Κανονική που λέει ο λόγος, δηλαδή, αφού συνδυάζει την Τρίπολη με τον ήλιο. Αλλά πέρα από την πλάκα, αυτή η εικόνα από ένα ηλιόλουστο απόγευμα στο ΔΑΚ, πρέπει να "ταξιδέψει" παντού. 

 

Μια βόλτα θα σας πείσει για το πόσο πολύ χρειάζεται όλοι μας να προστατέψουμε αυτό που συμβαίνει στην πόλη μας. Κόσμος κάθε ηλικίας, κυρίως παιδιά κάθε ηλικίας. Από πολύ μικρά, μέχρι και τα μεγαλύτερα. Ολα με στόχο να γιορτάσουν τον αθλητισμό. 

 

Ας αφήσουμε τον πρωταθλητισμό στην άκρη. Αλλωστε, κανείς δεν έχει "υπογράψει" συμβόλαιο ότι θα τον πετύχει. Μακάρι να συμβεί με όσο το δυνατό περισσότερα από τα παιδιά μας. Από τα παιδιά που (και αυτή) την Κυριακή είχαν καλύψει κάθε γωνιά του σταδίου, με μια μπάλα στα χέρια, μια ρακέτα, αθλητικά παπούτσια και σορτσάκια. 

 

Αλλά το πρωταρχικό στη ζωή μας δεν είναι ο πρωταθλητισμός. Είναι ο αθλητισμός! Η περιοχή μας, λοιπόν, όπως επιβεβαιώνουν τέτοιες εικόνες με μικρά παιδιά, δίνει την ευκαιρία στη νεολαία μας να βάλει στη ζωή του το δεύτερο. Και να παλέψει για το πρώτο. 

 

Κάπου εδώ έρχεται να αναδειχθεί ακόμη περισσότερο η σημασία που έχει η παρουσία του Αστέρα στην περιοχή μας. Του Αρκαδικού. Του Παναρκαδικού, της Δόξας Μεγαλόπολης. Οι αγωνιστικές νίκες, όποιες κι αν είναι αυτές, δεν ξεπερνούν τη μεγάλη προσφορά που έχουν οι σύλλογοι στην ανάπτυξη του αθλητισμού. 

 

Το πόσο θετικά λειτουργούν στο μυαλό των μικρών παιδιών, που πείθονται - είτε από την αίγλη ενός Αστέρα είτε από τις επιτυχίες και τις νίκες - να αρπάξουν μια μπάλα και να βγουν στους δρόμους για να παίξουν. Να ονειρευτούν, να βάλουν μια φανέλα και να το... παίξουν για λίγες ώρες Κουρμπέληδες (το παράδειγμα δεν είναι τυχαίο). 

 

Αυτή την εικόνα, αυτή την προσφορά, αυτή τη ζωή, την αθλητική ζωή, καλούμαστε όλοι μας να την προστατέψουμε. Και αν μιλάμε για τους φορείς του νομού μας, της πόλης μας, καλούνται να την τροφοδοτήσουν κι άλλο. 

 

Αλλωστε, είναι κάτι περισσότερο από εντυπωσιακή. Είναι ζηλευτή. Για παιδιά που θα ήθελαν πάρα πολύ να κάνουν το ίδιο, που έχουν και τις προοπτικές για να το κάνουν, αλλά όχι τον τρόπο. Οχι τις δυνατότητες που δίνει αυτή η ηλιόλουστη Κυριακή στο ΔΑΚ Τρίπολης...

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων