ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Μήπως δεν είναι και τόσο αυτονόητο;

Διανύοντας εβδομάδα τελικού Champions League, η κουβέντα για ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο μοιάζει ακόμη πιο ελκυστική. Τούτες τις ημέρες "φουντώνουν" οι συζητήσεις όχι μόνο για αυτό που απολαύσαμε μια ολόκληρη χρονιά και μόλις ολοκληρώνεται, αλλά και για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης.

 

Είναι σαν να περιμένουμε από τώρα την αίγλη της νέας σεζόν. Μάλιστα, ξέρετε τι άλλο κάνουμε από τώρα; Διαλέγουμε και ομάδες. "Καλά δεν πήγε φέτος τελικό, αλλά του χρόνου θα το πάρει" και τέτοια λέμε. Λίγο πολύ όλοι μας το κάνουμε. Και βέβαια, από αυτές τις συζητήσεις μας δεν λείπει και η δική μας ομάδα. Αρκεί να βρίσκεται εκεί... 

 

Αν, λοιπόν, ήδη μπήκατε στη διαδικασία να διαλέξετε από τώρα, θα πρέπει στην επιλογή σας να είστε πολύ προσεκτικοί. Διότι φέτος, μάλλον περισσότερο από άλλες χρονιές κάποιες από τις μεγάλες ομάδες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου δεν "τσέκαραν" ευρωπαϊκό εισιτήριο. 

 

Από την Αγγλία, για παράδειγμα, δεν θα δούμε τη νέα σεζόν στα ευρωπαϊκά Κύπελλα να αγωνίζονται: Η Λίβερπουλ, των 5 Κυπέλλων Πρωταθλητριών, 3 Κυπέλλων UEFA, 3 ευρωπαϊκών Σούπερ Καπ, αλλά και φιναλίστ του φετινού Europa League. Η Τσέλσι, η ομάδα που πριν από τέσσερα χρόνια κατέκτησε το Champions League και πριν από τρία το Europa League. 

 

Από την Ιταλία εκτός Ευρώπης και μάλιστα για τρίτη σερί χρονιά είναι η Μίλαν. Η ομάδα που έχει κατακτήσει 7 Κύπελλα Πρωταθλητριών, 2 Κύπελλα Κυπελλούχων, 5 ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ. Κι όμως... Επίσης η Λάτσιο με τις αμέτρητες ευρωπαϊκές συμμετοχές και την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων το 1999. 

 

Θέλετε να "ταξιδέψουμε" και στην Ισπανία; Εκτός Ευρώπης η Βαλένθια. Με τρία Κύπελλα UEFA, ένα Κύπελλο Κυπελλούχων και συνεχόμενες ευρωπαϊκές συμμετοχές. Μόλις πριν μερικά χρόνια δύο σερί χρονιές σε τελικό Champions League, ας μην το ξεχνάμε. 

 

Στη Γερμανία, η Στουγκάρδη με τη σπουδαία ιστορία, τη συμμετοχή σε τελικό UEFA και μπάτζετ δεκάδων εκατομμυρίων, όχι απλώς δεν θα βγει του χρόνου στην Ευρώπη, αλλά υποβιβάστηκε! Μιλάμε για την ομάδα που είχε κατακτήσει την Bundesliga την αγωνιστική περίοδο 2006-2007. Μία χρονιά πριν την άνοδο του Αστέρα στην Super League... 

 

Στη Γαλλία, εκτός έμεινε η Μαρσέιγ, του ενός Champions League, των δύο Κυπέλλων UEFA. Μιλάμε για ομάδες, που πλέον με τα δάχτυλα του χεριού μας δεν μετράμε ευρωπαϊκές συμμετοχές, αλλά ευρωπαϊκούς τίτλους. Και πολλές φορές δεν μας φτάνουν καν. 

 

Η Γαλατάσαραϊ επίσης, με σπουδαίες ευρωπαϊκές επιτυχίες, πρέπει να κατακτήσει το Κύπελλο Τουρκίας όχι για να βγει στην Ευρώπη, αλλά για να εκτίσει την ποινή της και να επιστρέψει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση την μεθεπόμενη. Λόγω της τιμωρίας της για το Financial Fair Play (για να πιάσουμε και μια άλλη παράμετρο του θέματος). 

 

Οταν, λοιπόν, το Σάββατο (28/5) θα παρακολουθείτε τον τελικό και με την παρέα σας θα διαλέγετε τις ευρωπαϊκές ομάδες της νέας χρονιάς, θα ρωτάτε πότε γίνονται οι κληρώσεις και ποιες περνούν απευθείας στους ομίλους, θα ξέρετε πως ανάμεσά τους αυτή τη φορά δεν θα είναι ο Αστέρας. Πραγματικά στενάχωρο... 

 

Αλλά από την άλλη, αυτό δεν ήταν και αυτονόητο. Αναλογιζόμενοι ποιες άλλες ομάδες θα είναι εκεί...

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων