ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Δεν μπορεί, θα ακούσετε το "θόρυβο" του Αστέρα

Δεν ξέρω τι θα προλαβαίναμε να... πρωτοδιαβάσουμε αν στη θέση του Αστέρα, στο ευρωπαϊκό Nike Premier Cup, βρισκόταν ο Ολυμπιακός. Ο Παναθηναϊκός. Ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ. Θέλετε και κάτι ακόμα; Αν βρισκόταν ο Ατρόμητος... 

 

Η ομάδα Κ15 του Αστέρα βρίσκεται εκεί. Ως πρώτη και καλύτερη από το τουρνουά που έγινε στη χώρα μας, με τη συμμετοχή όλων αυτών. Ως η ομάδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση. Αλλά "θόρυβο" δεν κάνει. Ας είναι... 

 

Ετσι κι αλλιώς ο Αστέρας δεν ήταν ποτέ η ομάδα που ήθελε να ακούγεται από τις "φωνές" των άλλων. Του αρκούν οι δικές του. Αυτές που τον έφεραν στην Super League. Που τον διατήρησαν σε αυτή για δέκα σερί χρόνια. Να παίζει για τρία χρόνια στα πλέι οφ. Που τον οδήγησαν στον τελικό του Κυπέλλου. Που τον έφτασαν στην Ευρώπη. Να κάνει σπουδαίες προκρίσεις και να παίζει δύο φορές στους ομίλους του Europa League. 

 

Και που τώρα τον έφτασαν σε μια ευρωπαϊκή διάκριση σε επίπεδο ακαδημιών. Παρεμπιπτόντως, μιλώντας για υπερβάσεις της χρονιάς, ας την "καρφώσουμε" στο μυαλό μας αυτήν. Διότι ένας οργανισμός κρίνεται συνολικά και όχι μεμονωμένα.

 

Προσωπικά, πείτε με και περίεργο αν θέλετε, ασφαλώς και θα χαλάλιζα ακόμη μία επιτυχία της πρώτης ομάδας, προκειμένου να δω τα παιδιά αυτά να καταφέρνουν αυτό που κατάφεραν. Ισως και περισσότερα, αφού είναι λογικό να υπάρχει η προσδοκία ότι η ομάδα θα είναι ανταγωνιστική και στην Φινλανδία. 

 

Την χαλαλίζω, προκειμένου για τα χειροπιαστά πλέον αποτελέσματα που προσφέρουν οι ακαδημίες του Αστέρα. Δεν μιλάμε πια για μια μεμονωμένη ή ατομική επιτυχία ενός Κουρμπέλη για παράδειγμα. Μιλάμε για μια συνολική δουλειά που βγάζει καρπούς. Με την κυριολεξία της λέξης: Καρπούς για το μέλλον του Αστέρα, αν θέλετε για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου συνολικά. Διότι μιλώντας για αυτές τις ηλικίες μακάρι το κάθε παιδί να βρει το ποδοσφαιρικό μέλλον του και ας μην είναι εδώ στην Τρίπολη. Ετσι κι αλλιώς, δεν θα αλλάξει κάτι. Θα είναι πάντα ο "καρπός" του Αστέρα... 

 

Χαίρομαι ακόμη περισσότερο που αυτή η επιτυχία έρχεται από αυτή την ομάδα. Οχι την Κ20 ή την Κ17. Αλλά την Κ15! Εχει μεγαλύτερη σημασία. Γιατί σε αυτή την ομάδα, όχι μόνο του Αστέρα αλλά και των υπολοίπων, η δουλειά είναι η πιο δύσκολη από οποιδαήποτε άλλη ηλικία. 

 

Διότι - μπορούν αυτό να το επιβεβαιώσουν και οι άνθρωποι της ακαδημίας του Αστέρα - σε αυτή την ομάδα Κ15 η εισροή παικτών είναι ακόμη μεγαλύτερη. Αλλά και η επιλογή αυτών που "μπορούν", ακόμη πιο δύσκολη και ακόμη πιο επικίνδυνη για να μην αδικηθεί κάποιο παιδί. Επιπλέον, αυτή είναι μια ομάδα που δεν μπορεί να μείνει ως έχει για μεγαλύτερο διάστημα από μερικούς μήνες. Για την ακρίβεια, αλλάζει πιο γρήγορα από οποιαδήποτε άλλη. 

 

Για αυτούς τους λόγους, η επιτυχία των πιτσιρίκων του Αστέρα και των ανθρώπων που τους οδηγούν είναι ακόμη μεγαλύτερη. Και αξίζει το βλέμμα μας. Την προσοχή μας και τη στήριξή μας. Η επιτυχία της ομάδας Κ15 αντανακλά σε όλο τον Αστέρα. 

 

Και ξέρετε κάτι; Αποτελεί τη μεγαλύτερη εγγύηση ότι το μέλλον αυτής της ομάδας, της πρώτης ομάδας, θα εξακολουθήσει να είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Μεγαλύτερη και από μια μεταγραφή που πιθανόν να διαβάσετε μέσα στο καλοκαίρι και να κάνει αίσθηση... 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων