ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Πήραμε μια ιδέα από τον φετινό Αστέρα!

Αυτή την εποχή, με την ομάδα να έχει μπροστά της περισσότερες ημέρες προετοιμασίας από όσες έχει διανύσει, μπορείς να κρίνεις κυρίως ιδέες και όχι την εφαρμογή τους. Ας μιλήσουμε, λοιπόν, για τον Αστέρα των τριών πρώτων φιλικών.

 

Τα αποτελέσματα - και αυτό δεν είναι για λαϊκή κατανάλωση αλλά πραγματικότητα - δεν παίζουν ρόλο. Μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αν θέλουμε να μιλήσουμε για αριθμούς, έχει ότι ο Αστέρας σκόραρε σε όλα τα φιλικά του, αλλά και επίσης δέχτηκε γκολ σε όλα τα φιλικά του. Τελικό σκορ 4-6 και αυτό είναι στοιχείο που προκαλεί και ικανοποίηση και προβληματισμό. 

 

Με τη δουλειά, λοιπόν, να μην βρίσκεται ούτε καν στη μέση ακόμη, ο Αστέρας παρουσιάζει σημάδια σωστής συμπεριφοράς στην επιθετική ανάπτυξη και αδυναμίες στην αμυντική λειτουργία. Αυτό δεν μοιάζει καθόλου παράλογο... 

 

Οταν τα πόδια είναι ακόμα "βαριά" από τις σκληρές προπονήσεις, πιο δύσκολα ακολουθείς, κυνηγάς, τρέχεις πίσω από την μπάλα, παρά όταν έχεις κατοχή. Με την μπάλα στα πόδια, υπάρχουν στιγμές που η ατομική ποιότητα κερδίζει την κούραση. Σε φάση άμυνας, αυτό συμβαίνει πιο σπάνια στην εποχή της προετοιμασίας. 

 

Είναι πολύ φυσικό, λοιπόν, από τον Αστέρα αυτής της εποχής να βλέπεις καλύτερα πράγματα στην επιθετική του λειτουργία από όσα στην ανασταλτική του λειτυργία μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Οταν οι προπονήσεις θα αλλάξουν μορφή, οι παίκτες θα "λυθούν" και θα έχουν περισσότερες ανάσες, "έκρηξη" και ευελιξία στα πόδια τους, θα μπορούμε να κρίνουμε πια και την εφαρμογή όσων δουλεύουν τούτες τις ημέρες. 

 

Για τους σχηματισμούς που δουλεύει ο προπονητής όλο αυτό το διάστημα, η αλήθεια είναι ότι το 4-2-3-1 φαίνεται να λειτουργεί καλύτερα από το 4-3-3. Πιθανότα άλλωστε, θα είναι αυτό που θα "οδηγήσει" τον Αστέρα στα περισσότερα παιχνίδια της σεζόν. 

 

Είναι πολύ λογικό, όμως, αυτό που κάνει ο Στάικος Βεργέτης, επιμένοντας και στον σχηματισμό με τρεις στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Πρώτον, διότι κάθε ομάδα χρειάζεται εναλλακτικό σχέδιο στο παιχνίδι της. Δεύτερον, διότι γνωρίζοντας ότι οι παίκτες του εφαρμόζουν καλύτερα το 4-2-3-1 τούς δίνει χρόνο για να μάθουν ναλειτουργούν σωστά και το δεύτερο πλάνο. 

 

Ο Αστέρας θα το χρειαστεί και αυτό το σχέδιο παιχνιδιού. Γιατί θα πάει σε δύσκολες ευρωπαϊκές έδρες, θα δώσει πολλά ντέρμπι εντός συνόρων, περισσότερα από την περσινή χρονιά και θα πρέπει να έχει μάθει και σε έναν τρόπο παιχνιδιού με πιο συμπαγή συμπεριφορά μέσα στον αγωνιστικό χώρο. 

 

Αν τώρα θέλουμε να κάνουμε την πρώτη σύγκριση της φετινής με την περσινή ομάδα, έχω την αίσθηση ότι η μεγάλη διαφορά θα είναι στην ταχύτητα. Ο φετινός Αστέρας θα είναι πιο γρήγορος. Και αυτό στο σύγχρονο ποδόσφαιρο είναι πολύ ισχυρό προσόν για μια ομάδα. 

 

Μιλώντας για πρόσωπα, κυρίως για τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα, ακόμα είναι νωρίς για να έχουμε ασφαλή συμπεράσματα. Ομως, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Μπερτόγλιο είναι καλός ποδοσφαιριστής και μάλιστα, βοηθάει και στο μαρκάρισμα. Οτι ο Λανθαρότε έχει καλά ααγίγματα. Οτι ο Χαμντανί έχει τη μακρινή μπαλιά. Οτι ο Φούντας έχει σπιρτάδα, χρειάζεται δουλειά στην τακτική. Οτι οι νέοι στα χαφ χρειάζονται χρόνο. Οτι ο Γιάννου ζει για να σκοράρει. Και τον επιθετικό που δεν αφήνει ούτε τα πέναλτι προκειμένου να είναι σε επαφή με τα δίχτυα, τον γουστάρω πολύ. Για την ακρίβεια, έτσι πρέπει να είναι ο επιθετικός. 

 

Στις μεταγραφές, υπολογίζω και τον Ιγκλέσιας. Διότι φέτος θα δούμε τι πραγματικά μπορεί να κάνει... 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων