ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Κόπωση ή μήπως ΠΩΡΩΣΗ για τους ομίλους!

Το παιχνίδι στο Περιστέρι είναι η επιβεβαίωση ότι οι αγώνες των πλέι οφ έχουν πολύ μικρή (αν όχι καμία) σχέση με εκείνους του πρωταθλήματος. Με λίγα λόγια, είναι σχεδόν απίθανο να βλέπαμε τέτοιο ματς από τις δύο συγκεκριμένες ομάδες σε ροή πρωταθλήματος.

 

Στην ουσία, από Αστέρα και Ατρόμητο ποτέ δεν έχουμε δει τέτοιο παιχνίδι στο πρωτάθλημα. Με τόσο μεγάλη συγκέντρωση στην ανασταλτική λειτουργία, με τόσο μικρή επιθετική δραστηριότητα (κι ας λέει ο Νιόπλιας για ευκαιρίες), με τόσο λίγη ενέργεια στους ποδοσφαιριστές. 

 

Εχει πολύ μεγάλο δίκιο ο Στάικος Βεργέτης να μιλάει για την κούραση. Ειδικά μετά από ένα παιχνίδι στο οποίο έκανε τρεις αναγκαστικές αλλαγές και έχασε επιλογές είτε για να αλλάξει τη μορφή του αγώνα είτε για να δώσει ανάσες σε ποδοσφαιριστές του. 

 

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό που "κράτησε" τον Αστέρα πιο πίσω από όσο "προστάζει" η ποιότητα των παικτών του και το ποδοσφαιρικό dna που έχει πλέον χτίσει. Είναι και η ανάγκη για αποτέλεσμα που δημιουργείται από τη φύση των πλέι οφ. Διότι οι αγώνες είναι λίγοι, άρα δεν υπάρχουν περιθώρια να αναπληρώνεις απώλειες και επιπλέον συνεχόμενοι. Σε αυτή τη φύση των πλέι οφ θέλησε ο Αστέρας να πάει κόντρα στην πρεμιέρα και το πλήρωσε... 

 

Πρώτα, λοιπόν, πρέπει να παίρνεις την ουσία σε αυτά τα ματς και στη συνέχεια να ψάχνεις τις εντυπώσεις. Ο Αστέρας το έκανε αυτό και στην Τούμπα και στο Περιστέρι. Τι κέρδισε; Οτι δεν έχασε. Και αν τα βάλουμε κάτω, κράτησε για τον εαυτό του το πλεονέκτημα κόντρα στον Ατρόμητο, πιθανόν και κόντρα στον ΠΑΟΚ. 

 

Οσο για το πώς ξεπερνιέται η κόπωση σε αυτή τη φάση; Μόνο με έναν. Με πώρωση! Με κίνητρο. Με πάθος. Κυρίως από τους ποδοσφαιριστές. Ο Αστέρας όπως έχουν έρθει τα πράγματα και εφόσον ο ΠΑΟΚ δεν κερδίσει στη Λεωφόρο τον Παναθηναϊκό (κάτι που θα ήταν κόντρα στην ποδοσφαιρική λογική τούτη τη στιγμή) με δύο νίκες στην έδρα του θα εξασφαλίσει τους ομίλους του Europa League! 

 

Εξι βαθμούς, ακόμη και αν ο Αστέρας ηττηθεί στη Λεωφόρο, χρειάζεται η ομάδα στους αγώνες με τον Ατρόμητο και τον ΠΑΟΚ στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" για να πάρει την δεύτερη θέση (αν ο ΠΑΟΚ δεν κάνει την έκπληξη να νικήσει τον ΠΑΟ εκτός έδρας). Δύο ενενηντάλεπτα, που μπορούν να φέρουν εκτόξευση. Για πολλούς λόγους! 

 

Καταρχάς σε αγωνιστικό και όχι μόνο πρεστίζ, με τη συμμετοχή σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης για δεύτερη σερί χρονιά. Επίσης, σε οικονομικό επίπεδο με τα χρήματα που πλέον προσφέρει η UEFA, αλλά και στην προετοιμασία της χρονιάς. Και ασφαλώς σε ξεκούραση και περιθώρια προετοιμασίας, γιατί αλλιώς δημιουργείς την ομάδα όταν πρέπει να αγωνιστείς τον Ιούλιο και αλλιώς όταν το πρώτο ματς θα είναι τέλη Αυγούστου (για το πρωτάθλημα) και μέσα Σεπτεμβρίου (για την Ευρώπη). 

 

Δυο κουράγια, έμειναν παιδιά. Αξίζει τον κόπο να τα βρείτε, γιατί την ποιότητα την έχετε έτσι κι αλλιώς για να κερδίσετε και τον Ατρόμητο και τον ΠΑΟΚ! 

 

Υ.Γ.: Αξίζει πολλά μπράβο ο Θεοδωρόπουλος, τον οποίο έχουμε επικρίνει, για όσα έκανε και στην Τούμπα και στο Περιστέρι. Εδειξε την αξία του την πιο κρίσιμη στιγμή και έδωσε (και σε μένα) απαντήσεις! 

 

Υ.Γ.1: Ο Νίκος Νιόπλιας είπε ότι η διαφορά της τρίτης με την τέταρτη θέση είναι μια εβδομάδα ξεκούρασης. Τίποτα έτσι; Ας ρωτήσει κανέναν επαγγελματία πόσο μεγάλη σημασία έχει μια εβδομάδα ξεκούρασης και πόσο σπάνια την βρίσκει και τα ξαναλέμε. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων