ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Είναι να μην αναπολείς Φούλοπ και Χακόμπο;

Κάποια πράγματα πρέπει να λέγονται με το "όνομά" τους. Και μετά από κάτι βραδιές όπως αυτή στη Βέροια, κάποια πράγματα φαίνονται και πολύ ξεκάθαρα. Οπως το θέμα με τους τερματοφύλακες στον Αστέρα. 

 

Θα πει κανείς, φταίνε οι τερματοφύλακες για τη συντριβή από τη Βέροια; Οχι. Για την ακρίβεια δεν ευθύνονται μόνο εκείνοι. Ευθύνονται ΟΛΟΙ. Αμυνα, κέντρο, επίθεση, ακόμη - σε τέτοιες εφιαλτικές βραδιές - και ο πάγκος. 

 

Είναι τέτοια, όμως, η θέση του τερματοφύλακα, είναι τόσο "μοναχική", που τα λάθη δεν "κρύβονται κάτω από το χαλάκι". Και μετά από μια ξεγυρισμένη... τεσσάρα, στην οποία μάλιστα έχουν αγωνιστεί και οι δύο βασικοί τερματοφύλακες της χρονιάς, τα λάθη "βγάζουν μάτι". 

 

Αντίστοιχα, ούτε εμείς μπορούμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Ο Αστέρας των τελευταίων δύο χρόνων πάσχει στη θέση του τερματοφύλακα. Οι επιλογές ξένων, πέρυσι ο Ερνάντεζ φέτος ο Κοσίτσκι, δεν του βγήκαν. Ο Θεοδωρόπουλος ήταν δύσκολο, παρά τα προσόντα του, να πετύχει με τόσο άγαρμπο ξεπέταγμα από την Football League σε ομάδα πεντάδας στην Super League. Αποδείχθηκε μάλιστα και επικίνδυνο και για τις δύο πλευρές... 

 

Με λίγα λόγια και με τον Μπαντή εκτός (γενικά), ο Αστέρας αντιμετωπίζει πρόβλημα στον άσο. Και δεν είναι μόνο η παρουσία των γκολκίπερ του τους τελευταίους μήνες που επιβεβαιώνουν κάτι τέτοιο. Είναι και η... απουσία των προηγούμενων, που δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερες εντυπώσεις. 

 

Ο Αστέρας είναι μια ομάδα που παραδοσιακά πετύχαινε διάνα με τους πορτιέρε. Ντεγκρά, Φούλοπ, Χακόμπο. Είναι να μην τους αναπολείς; 

 

Δεν χρειάζεται να δούμε από τους τερματοφύλακες του Αστέρα να πιάνουν τα άπιαστα. Δεν χρειάζεται να έχουμε τον Κοσίτσκι του αγώνα με τον Πλατανιά. Χρειάζεται, όμως, να έχει η ομάδα τερματοφύλακα που θα "βγάζει" - για παράδειγμα - τα σουτ στην κλειστή γωνία. Ή θα κάνει αυτό που έκανε ο Καντιμοίρης (που δεν είναι δα και... Ντασάεφ) στο 9` στερώντας από τον Μάσα το γκολ και αλλάζοντας όλο το παιχνίδι. 

 

Η κριτική στους τερματοφύλακες, ασφαλώς και δεν δίνει άλλοθι για όσα (δεν) έκαναν οι υπόλοιποι. Υπάρχουν άλλωστε κι άλλα συμπεράσματα που... έβγαλαν μάτι στη Βέροια. Οπως ότι η άμυνα χωρίς τον Γκοϊάν είναι προβληματική. Οτι η επίθεση χωρίς τον Μπαράλες δεν έχει σημείο αναφοράς. 

 

Δεν το παίζουμε έξυπνοι. Αλλωστε, τις ελλείψεις της ομάδας, είναι βέβαιο πως και τις έχουν εντοπίσει περισσότερο από εμάς και έχουν αρχίσει να τις καλύπτουν διοίκηση και προπονητικό τιμ. 

 

Επίσης, για να τα λέμε όλα, οι ίδιοι ήμασταν που αποθεώναμε την ομάδα πριν από δύο εβδομάδες με όσα έκανε στη Λεωφόρο. Αλλά αυτό, δεν σημαίνει ότι πρέπει να σφυρίζουμε αδιάφορα με εμφανίσεις και διασυρμούς όπως αυτός στη Βέροια. 

 

Αλλωστε, αυτή η τόσο μεγάλη διαφορά απόδοσης από παιχνίδι σε παιχνίδι και η οποία έχει επαναληφθεί πολλές φορές τη φετινή περίοδο ανάλογα με το "όνομα" του αντιπάλου, είναι επίσης ένα στοιχείο για έντονη κριτική.

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων