ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

ΟΥΔΕΙΣ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ: Γιατί ο Αστέρας "παίζει" τις αγορές στα δάχτυλα!

Από τότε που "άνοιξαν" οι αγορές, από τότε δηλαδή που και το ελληνικό ποδόσφαιρο ακολούθησε τα σημεία των καιρών και άρχισε να εισάγει και να εξάγει συντονισμένα και με "χρηματιστηριακούς" νόμους, σπάνια υπήρξε χρονιά που ο πρώτος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος δεν απασχόλησε μεταγραφικά.

 

 

Δεν είναι "μυστικό" αυτό, το υπολογίζει ο Μπαράλες, το φαντάζεται αν δεν το ξέρει ήδη ο Αστέρας, το παραδέχτηκε μέσες άκρες και ο Στάικος Βεργέτης μετά τα δύο γκολ του Αργεντίνου στη Λεωφόρο. Αυτοί είναι οι νόμοι της αγοράς, πάει και τελείωσε. Και είναι νόμοι που αν το πράγμα το δούμε συνολικά, στο τελικό συμπέρασμα έχουν ευνοήσει τον Αστέρα και δεν τον έχουν βλάψει. Γιατί; Απλά διότι ξέρει να "παίζει" σε αυτούς!

 

Μόνο τα τελευταία χρόνια να δούμε, αποδεικνύεται του λόγου το αληθές. Από τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη, που μία χρονιά μετά την κατάκτηση του τίτλου του πρώτου σκόρερ πήγε από τον ΠΑΟΚ στον Παναθηναϊκό. Στον Φάνη Γκέκα, που έναν χρόνο μετά την ανάδειξή του σε πρώτο σκόρερ έφυγε για έξω και δεν γύρισε ποτέ ξανά. Στον τζιμπρίλ Σισέ που το εξαργύρωσε - μαζί και ο Παναθηναϊκός - με μια μεταγραφή στη Λάτσιο και στον Κέβιν Μιραλάς που με χαρά ο Ολυμπιακός τον πούλησε στην Εβερτον μόλις ο Βέλγος βγήκε πρώτος σκόρερ. 

 

Υπάρχουν κι άλλες, ένα σωρό περιπτώσεις. Ακόμη και ο περσινός πρώτος σκόρερ, ο Εστέμπαν Σολάρι, στα 34 χρόνια του παρακαλώ, πήρε τον τίτλο και πήγε στην Κίνα, στην Τάλιεν Άερπιν ΦΚ. Με τρελά λεφτά και συμβόλαιο μόλις πέντε μηνών!

 

Ο Μπαράλες δεν θα είναι εξαίρεση. Ηδη ο Αργεντίνος "χτυπά" τις αγορές. Γιατί αυτό είναι το κανονικό και για τον παίκτη και για τον σύλλογο στον οποίο ανήκει. Το αν θα φύγει ο Μπαράλες, ούτε το γνωρίζουμε ούτε αυτή τη στιγμή είναι το θέμα μας. Το θέμα είναι - και πάντα ήταν - ο Αστέρας. Ο οποίος θα συνεχίσει να υπάρχει είτε με τον Μπαράλες είτε χωρίς τον Μπαράλες. Και θα υπάρχει - αν φύγει ο πρώτος του σκόρερ - για να βγάλει τον επόμενο Μπαράλες.

 

Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Ομάδες οι οποίες αρνούνται να μπουν σε αυτή τη λογική (αν υπάρχουν τέτοιες) ή ομάδες που δεν ξέρουν πώς να μπουν στις αγορές (και τέτοιες υπάρχουν πολλές και στην Ελλάδα), δεν έχουν καμία απολύτως πιθανότητα να πετύχουν. 

 

Ο Αστέρας το έχει συνειδητοποιήσει στην ουσία από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Γιατί; Διότι έχει αποτινάξει από πάνω του την "προσωπολατεία". Αντιλαμβάνεται ότι στις ομάδες - όπως και στην ίδια τη ζωή - ισχύει το "ουδείς αναντικατάστατος". 

 

Και το επιβεβαιώνει στην πράξη! Εφυγε ο Ράγιος και έγινε ο "κακός χαμός". Ο Αστέρας όχι απλώς συνέχισε την πορεία του, αλλά βελτιώθηκε. Πουλήθηκε ο Ντε Μπλάσις και κάποιοι πίστεψαν ότι τελείωσε ο Αστέρας. Χωρίς εκείνον η ομάδα πέτυχε ό,τι πέτυχε στον όμιλο του Europa League. Εφυγε ο Καράσκο, αλλά ήρθε ο Μάσα, έτσι; Κι αν φύγει κι εκείνος, θα έρθει ο επόμενος. 

 

Πολύ περισσότερο, έφυγε ο Ουσέρο. Κοντέψαμε - όλοι μας λίγο πολύ - να πάθουμε "εγκεφαλικό". Ο Αστέρας, όμως, ως οργανισμός δεν έπαθε το παραμικρό. Και δεν θα πάθει όσο καλός ή αγαπητός ή ηγέτης είναι ο ποδοσφαιριστής που θα χάσει. 

 

Κυρίως γιατί η ίδια η ομάδα έχει αποδείξει δύο πράγματα. Αφενός ότι έχει τέτοιο σκάουτινγκ που μπορεί και ανακαλύπτει τους νέους Ουσέρο, Ντε Μπλάσις, Μπαράλες ή Ρόλε. Και το οποίο παρεμπιπτόντως πρόσφατα είχε ταξιδέψει στη Βραζιλία για να ανακαλύψει μερικούς ακόμα. Και αφετέρου διότι τίποτα και κανένας δεν μπορεί να διακόψει την ανοδική της πορεία. Δεν συνέβη αυτό όποιος και να έφυγε... 

 

Και ούτε θα συμβεί, όσο ο Αστέρας συμμετέχει στις αγορές του ποδοσφαίρου με τον τρόπο που το κάνει μέχρι τώρα! 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων