ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

ΑΣΤΕΡΑΣ: Καμία άλλη ελληνική ομάδα!

Ο τρόπος με τον οποίο ο Αστέρας χειρίζεται την περίπτωση του Στάικου Βεργέτη, όχι μόνο τα τελευταία δύο χρόνια αλλά και τα προηγούμενα που δεν ήταν πρώτος προπονητής, είναι εντυπωσιακός. Και ταυτόχρονα είναι ενδεικτικός για το πώς αντιμετωπίζει ο σύλλογος τα στελέχη του.

 

Η περίπτωση του προπονητή της ομάδας, είναι και η πιο χαρακτηριστική. Το πώς ο Αστέρας πίστεψε σε εκείνον, τον στήριξε ανεξάρτητα με το ποιος ήταν ο πρώτος προπονητής προκειμένου να γεμίσει με γνώσεις, τον "ετοίμασε" για τη θέση του επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος και πλέον τον βοηθά να προοδεύσει. 

 

Η παρουσία του Στάικου Βεργέτη αυτές τις ημέρες και μέχρι την Παρασκευή (3/4) στις προπονήσεις της Ατλέτικο Μαδρίτης του Ντιέγκο Σιμεόνε ασφαλώς και αποτελεί κέρδος για τον Ελληνα τεχνικό. Αποτελεί μάλιστα και εξαιρετική στάση επαγγελματικής ζωής το να θέλει συνεχώς να βελτιώνεται στη δουλειά του. 

 

Μακροπρόθεσμα, όμως, αυτό θα αποτελέσει κέρδος για τον ίδιο τον Αστέρα. Στην πραγματικότητα, από τη στιγμή που ο ίδιος ο σύλλογος φρόντισε για να προγραμματιστεί αυτό το ταξίδι, αποτελεί και μήνυμα για τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται για τον προπονητή του. 

 

Οχι μόνο τον στηρίζει, όχι μόνο έχει επενδύσει σε εκείνον, όχι μόνο τον σέβεται ως επαγγελματική προσωπικότητα, αλλά και ποντάρει σε εκείνον και για το μέλλον. Για αυτό και τον βοηθάει να αυξήσει τις γνώσεις του, τις οποίες τελικά ο ίδιος ο Αστέρας θα τις πάρει πίσω!

 

Και προσέξτε: Η ομάδα δεν δίστασε να πάρει αυτή την απόφαση ακόμη και παραμονές ενός αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Δεν είχε διστάσει να στηρίξει τον Βεργέτη για το δίπλωμα προπονητή σε μία καθοριστική περίοδο (της προετοιμασίας για το όνειρο συμμετοχής στους ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης) και δεν διστάζει να το κάνει και τώρα. 

 

Αυτά που κάνει ο Αστέρας στο θέμα "προπονητής" είναι πρωτοποριακά για το ελληνικό ποδόσφαιρο σε κάθε περίπτωση. Καμία άλλη ομάδα στο παρελθόν δεν προγραμμάτισε με τέτοια ακρίβεια και επιτυχία την εξέλιξη ενός "δικού της παιδιού". Μέχρι και την εμπιστοσύνη της ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας. 

 

Καμία άλλη και μάλιστα μέσα σε αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας δεν έστειλε τον προπονητή της να "μαζέψει" γνώσεις. 

 

Για αυτό και προφανώς καμία άλλη στην Ελλάδα δεν νιώθει αυτή την ασφάλεια όταν κοιτάζει την πάγκο της. Οπως - για παράδειγμα - το νιώθει και η Ατλέτικο Μαδρίτης του Ντιέγκο Σιμεόνε. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων