ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Ο Αστέρας και η "πεμπτουσία του ποδοσφαίρου"

Το γκολ είναι η "πεμπτουσία του ποδοσφαίρου". Σωστό, μάς το έμαθαν και οι παππούδες μας, το θυμόμαστε όλοι μας από τότε που θυμόμαστε και το ίδιο το ποδόσφαιρο. Ακόμη και αν στην πορεία βγήκαν κάποιοι... Μουρίνιο, το γκολ είναι αυτό που μας... ξεσηκώνει στους αγώνες.

 

Ο Αστέρας, λοιπόν, είναι μια ομάδα που έχει τον πρώτο σκόρερ του φετινού πρωταθλήματος. Τον Μπαράλες με 14 γκολ. Και έναν από τους πρώτους σε ασίστ. Τον Ρόλε (στην τρίτη θέση) με οχτώ τελικές πάσες για γκολ. 

 

Εντυπωσιακό στατιστικό και βέβαια διδακτικό! Για τη φιλοσοφία παιχνιδιού του Αστέρα τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Η ομάδα του Στάικου Βεργέτη, ακόμη και στις πιο δύσκολες φετινές αναμετρήσεις της (με την Τότεναμ για παράδειγμα στην Ευρώπη), ακόμη και στις πιο κακές εμφανίσεις της τη φετινή αγωνιστική περίοδο (με την Κέρκυρα για παράδειγμα εκτός έδρας), ποτέ δεν "πέταξε" αυτό το ρόλο από πάνω της. 

 

Θέλει παιχνίδι κυριαρχίας, θέλει την μπάλα στα δικά της πόδια, θέλει εκείνη να ορίζει το ρυθμό. Θέλει να είναι η ομάδα που στο μυαλό της έχει κυρίως πώς θα σκοράρει και όχι πώς δεν θα σκοράρει ο αντίπαλος. Στο κάτω - κάτω, μόνο τότε είναι καλύτερη. Οταν το κουμάντο το παίρνει ο αντίπαλος, ο Αστέρας χάνει τον προσανατολισμό του. 

 

Γιατί τα λέμε όλα αυτά μετά από ένα μας με τον Εργοτέλη, στο οποίο σίγουρα ο Αστέρας θα ήταν το αφεντικό; Διότι κανονικά εκτός από νίκες, όσο και αν στην Ελλάδα το έχουμε παρεξηγήσει αυτό, σημασία έχει το ποδόσφαιρο. Ο Αστέρας, λοιπόν, είναι μια ομάδα που το σέβεται το ποδόσφαιρο. Προσπαθεί να το ομορφαίνει, να του δίνει ουσία.  

 

Να ικανοποιεί όσους παρακολουθούν το ποδόσφαιρό του! Και το κάνει ακόμη και στις όχι καλές ημέρες του, ακόμη και στις ήττες του, ακόμη και μακριά από το "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης". 

 

Κόντρα στον Εργοτέλη δεν είδαμε τον καλύτερο φετινό Αστέρα. Για την ακρίβεια δεν είδαμε καν έναν πολύ καλό Αστέρα. Και πάλι, όμως, υπήρχαν στιγμές που σε... ξεσήκωναν. Και ο Αστέρας το κάνει αυτό, ακόμη και τώρα που η ανάγκη για το αποτέλεσμα που θα του εξασφαλίσει τα πλέι οφ είναι μεγαλύτερη από την ανάγκη για θέαμα. Το κάνει διότι ξέρει να υποστηρίζει την αγωνιστική του φιλοσοφία όλες τις ώρες της ημέρας. Από τις προπονήσεις, μέχρι τους αγώνες. 

 

Στο τέλος της χρονιάς δεν ξέρω τι θα γίνει. Πού θα τερματίσει, σε ποιο ευρωπαϊκό εισιτήριο θα βρεθεί. Κανείς δεν μπορεί να το ξέρει. Αυτό που ξέρω, όμως, είναι ότι ο Αστέρας θα έχει κερδίσει ακόμη μια χρονιά αγωνιστικής προόδου. Οχι γιατί θα έχει τον πρώτο σκόρερ ή τον πρώτο σε ασίστ. Αλλά γιατί το ποδόσφαιρό του για μια ολόκληρη αγωνιστική σεζόν θα υποστηρίζει την "πεμπτουσία του ποδοσφαίρου". 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων