ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Η επιβλητική παρουσία Μπάκου και η "τσιμουδιά" Αλαφούζου

Το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται σε πολύ δύσκολη καμπή. Θα πει κανείς... ανακάλυψες την Αμερική τώρα; Οχι. Ωστόσο δεν είναι καθόλου κακό να υπενθυμίζεις την πραγματικότητα μήπως και κάποια στιγμή την "σιχτιρίσεις" τόσο, ώστε αυτή να αλλάξει. 

Δεν ξέρω αν ο Γιώργος Μποροβήλος μπορεί να αλλάξει κάτι στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Περισσότερο διότι δεν πιστεύω ότι μπορεί να το αλλάξει συνολικά η Σούπερ Λίγκα με τον τρόπο που λειτουργεί. Δεν είναι θέμα του προέδρου της... 

 

Καταλαβαίνω, όμως, βλέποντας τον τρόπο που λειτουργεί αυτά τα χρόνια στον Αστέρα, ότι ο Γιώργος Μποροβήλος θα το προσπαθήσει. Πρώτον, γιατί γνωρίζει πολύ καλά αυτό το "δεν πάει άλλο" που όλοι μας έχουμε στο μυαλό μας όταν μιλάμε για ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεύτερον για να καρπωθεί και ο ίδιος αυτά που του αναλογούν. Είναι πολύ φυσιολογικό από αυτή την ευκαιρία που έχει μπροστά του να ζητήσει και την προσωπική δικαίωση. 

 

Ωστόσο, αν θέλουμε να μιλήσουμε για την πραγματικότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου, το θέμα δεν είναι ο Μποροβήλος. Τον ξεπερνά, όχι γιατί ευθύνεται εκείνος, αλλά γιατί δεν τον αφορά. Αφορά - για παράδειγμα - πολύ περισσότερο τον Γιάννη Αλαφούζο. Κι άλλους πολλούς μαζί με αυτόν, με μεγαλύτερες ευθύνες από εκείνον, αλλά αν μιλάμε για την προκειμένη περίπτωση, αφορά εκείνον. 

 

Τον ηγέτη του Παναθηναϊκού, που προσπάθησε να δημιουργήσει μια εικονική πραγματικότητα με την ανακοίνωσή του. Θα άξιζε πολύ περισσότερο αν ο κ. Αλαφούζος είχε κάτι να απαντήσει στον Δημήτρη Μπάκο στη διάρκεια του διοικητικού συμβουλίου της Λίγκας. Δεν το έκανε, προτίμησε το πληκτρολόγιο. Ετσι, όμως, δεν μπορεί να φτιάξει το ελλληνικό ποδόσφαιρο!

 

Περισσότερο από τον εκάστοτε πρόεδρο της Λίγκας, το ποδόσφαιρο αφορά τον εκ των ιδιοκτητών του Αστέρα, κ. Μπάκο, που - ίσως έπρεπε να το έχει κάνει και νωρίτερα - έδωσε το παρών σε συνεδρίαση του συνεταιρισμού. Και δεν πήγε εκεί για τη "συμμετοχή". Πήγε για να ακουστεί. 

 

Αυτό είναι πολύ καλό νέο. Καταρχάς για τον Αστέρα, που όπως λέγαμε και τότε, βροντοφωνάζει την παρουσία του. Παίρνει πρωτοβουλίες. Δείχνει αποφασισμένος να γίνει η "νέα δύναμη" του ελληνικού ποδοσφαίρου όχι μόνο εντός αγωνιστικού χώρου. "Καταλάβετέ το...", είπε ο Μπάκος, χωρίς να ακούσει άχνα από τους υπόλοιπους! 

 

Η παρουσία του εκ των ιδιοκτητών του Αστέρα στη Λίγκα, όμως, είναι πολύ καλό νέο συνολικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Διότι είναι από τους ανθρώπους, το έχει αποδείξει η κοινή πορεία του με τον Γιάννη Καϋμενάκη στον Αστέρα, που πρέπει να έχουν λόγο και να αποφασίζουν για αυτό. 

 

Οι ανακοινώσεις άσκοπων χαρακτηρισμών, μόνο και μόνο για "τα μάτια του κόσμου" δεν πρόκειται να οδηγήσουν πουθενά. Η καμπή αυτή για το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι πολύ δύσκολη και κρίσιμη για να την σπαταλάμε ανούσια. Ας μην ανακαλύπτουμε την Αμερική, χρειάζεται - όπως φαίνεται - να το λέμε και να το ξαναλέμε, μήπως και αλλάξει κάτι. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων