ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Η λέξη που μπορεί να κάνει τη διαφορά

Ο Θοδωρής Κουνάδης γράφει για τον νέο προπονητή του Αστέρα, τον νεότερο τεχνικό που θα κάτσει φέτος σε πάγκο ομάδας της Super League.

 

Ολυμπιακός ΑΣΤΕΡΑΣ

 

Φιλοδοξία. Αυτή είναι η λέξη-κλειδί που συνοδεύει τον Μπόρχα Χιμένεθ στον ερχομό του στην Ελλάδα. Όταν μόλις στα 34 σου χρόνια, μετά από την πρώτη σου σημαντική επιτυχία, αποφασίζεις να κάνεις αυτό το επόμενο βήμα, κάτι σημαίνει για το πώς αντιμετωπίζεις τη δουλειά σου.

 

Αρχικά, να ξεκαθαρίσουμε ότι η άνοδος μιας ομάδας από την τρίτη, στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας δεν είναι κάτι εύκολο και απλό. Δεν μιλάμε για τις αντίστοιχες κατηγορίες της Ελλάδας, αλλά για μία χώρα στην οποία η πρώτη κατηγορία είναι η La Liga. Όσο απέχει λοιπόν το πρώτο επίπεδο της Ισπανίας από τα μέρη μας, αντίστοιχα και οι υπόλοιπες κατηγορίες έχουν πολύ πιο υψηλό συντελεστή δυσκολίας απο τη Β’ και τη Γ’ Εθνική.

 

Ο Χιμένεθ λοιπόν μόλις στα 34 του πετυχαίνει κάτι σημαντικό. Και πάει στο επόμενο βήμα. Μία ομάδα πρώτης κατηγορίας στην Ελλάδα, με σταθερή παρουσία σε αυτή αλλά και πλήθος ευρωπαϊκών συμμετοχών. Μόνο ένας φιλόδοξος άνθρωπος θα άφηνε την πατρίδα του τόσο νωρίς για ένα τέτοιο πρότζεκτ και αυτή ακριβώς είναι η λέξη που μπορεί να κάνει τη διαφορά.

 

Η φιλοδοξία έρχεται πακέτο με την όρεξη, την καλή διάθεση, την σκληρή δουλειά. Αν συνδυαστεί με ικανότητα αλλά και τύχη φυσικά, μπορούν να οδηγήσουν σε ένα αποτέλεσμα που θα αρέσει. Ο ίδιος ο Χιμένεθ μίλησε για θέαμα πέρα από νίκες. Τοποθέτησε ψηλά τον πήχη, χαρακτηριστικό επίσης ενός φιλόδοξου ατόμου.

 

Το αν πετύχει ή όχι, είναι κάτι που θα δούμε στην πορεία. Για την ώρα, το ισπανικό μοντέλο που επανέρχεται στην Τρίπολη, μας κάνει ανυπόμονους και συγκρατημένα αισιόδοξους.

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων