ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Είναι το παιδί σου, ηλίθιε

Συγχωρέστε με για τον χαρακτηρισμό στον τίτλο αλλά δεν μπορώ να είμαι επιεικής στο θέμα του ντόπινγκ που θέτει σε κίνδυνο το πιο πολύτιμο αγαθό νέων παιδιών.

 

Δυσκολεύομαι να χαρακτηρίσω κάπως διαφορετικά τους γονείς που εν γνώσει τους τα παιδιά τους κάνουν χρήση αναβολικών. Αν έπρεπε να αλλάξω τη λέξη "ηλίθιος" θα πήγαινα σε πιο σκληρές λέξεις όπως εγκληματίας. Γιατί είναι έγκλημα να ωθείς παιδιά 12-13 ετών στην αγκαλιά του ντόπινγκ.

Υπάρχει βέβαια και η κατηγορία των γονιών που δεν γνωρίζουν τι μπορεί να γίνεται εκεί που έχουν στείλει τα παιδιά τους να αθληθούν. Το αποτέλεσμα είναι όμως το ίδιο και δεν είναι άλλο από τον κίνδυνο με τον οποίο φλερτάρει ό,τι πιο πολύτιμο έχουν αυτά τα παιδιά: Την υγεία τους.

Και από τη στιγμή που υπάρχουν είτε εγκληματίες είτε αφελείς γονείς, πρέπει να επέμβει η Πολιτεία για να προστατέψει αυτά τα παιδιά. Και κάπου εδώ γελάμε. Και κλαίμε ταυτόχρονα. Μιλάμε για μια Πολιτεία που δεν μπορεί να ελέγξει το επαγγελματικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, οκτώ αγώνες κάθε Σαββατοκύριακο, θα τρέχει καθημερινά εκεί που αθλούνται 12χρονα και 13χρονα;

Δυστυχώς αυτή είναι η ζοφερή πραγματικότητα. Μία πραγματικότητα για την οποία φωνάζει συνεχώς ο Αστέρας, ζητώντας συνεχείς και εντατικούς ελέγχους. Σε κάθε αγώνα, σε κάθε γήπεδο, ακόμα και σε προπονήσεις. Γιατί μία τέτοια πρακτική θα φέρει δύο σημαντικά αποτελέσματα.

Πρώτον θα σώσει μέρος της αξιοπιστίας του δύσμοιρου ελληνικού ποδοσφαίρου, όταν ξέρεις ότι σε αυτό τον τομέα οι ομάδες αγωνίζονται επί ίσους καθαρούς όρους. Και δεύτερον και πολύ πιο σημαντικό, θα στείλει το μήνυμα στα νέα παιδιά: Ντοπάρεσαι; Θα σε πιάσουν και θα καταστρέψεις την όποια καριέρα σου και όλα τα όνειρά σου.

Από τη στιγμή που λείπει η παιδεία για να κατανοήσουν τα παιδιά το πόσο επικίνδυνα είναι τα αναβολικά, ας δουν τουλάχιστον ότι αυτό το οποίο τους τάζουν ότι θα φτάσουν με τη ντόπα δεν υπάρχει. Και δεν υπάρχει γιατί (θα έπρεπε να) υπάρχει μία Πολιτεία που φροντίζει να πιάνονται όσοι εξαπατούν, σώζοντας ταυτόχρονα και την υγεία τους.

Αλλά η Πολιτεία προτιμά μέσω της ΕΡΤ να μοιράζει λεφτά στις Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες που δεν έβρισκαν τηλεοπτική στέγη, αντί να φροντίζει αυτά τα χρήματα να πηγαίνουν σε σκοπούς όπως η καταπολέμηση του ντόπινγκ...

ΥΓ: Ο Αστέρας είδε σοβαρά την αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Παραλιμνίου και νίκησε άνετα. Αυτή η ομάδα βλέπει σοβαρά κάθε πτυχή που την αφορά. Αλλά ειδικά το θέμα του ντόπινγκ και ο τρόπος με τον οποίο παλεύει και φωνάζει, πρέπει να κάνει υπερήφανο κάθε Αρκά!

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων