ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Ήρθε Αργεντινός, έφυγε Αστέρας

Οι εξελίξεις στον Αστέρα τις τελευταίες ώρες είναι καταιγιστικές, επιτρέψτε μου όμως να σταθώ λίγο περισσότερο σε ένα από τα καλύτερα παιδιά που πέρασε από την Τρίπολη: Τον ΠΑΜΠΛΟ ΜΑΣΑ.

 

Ολυμπιακός ΑΣΤΕΡΑΣ



Για το ματς άλλωστε με τη Λαμία δεν έχω κάτι να προσθέσω στο κείμενο που έγραψα πριν τον αγώνα. Το χαρακτήρισα ως το πιο δύσκολο παιχνίδι του Αστέρα και πράγματι η ομάδα κατέρρευσε ψυχολογικά μετά το 0-1, σε σημείο να δεχθεί δεύτερο γκολ από δικό της στημένο και ενέργεια ποδοσφαιριστή που έδιωξε στα τυφλά και πολύ ψηλά την μπάλα, την οποία και πήρε στα πόδια του όταν κατέβηκε, με τους κιτρινομπλέ να κοιτούν… παγωμένοι.

 

Όταν λοιπόν φτάνουμε στο σημείο μία νεοφώτιστη ομάδα κάνει παρέλαση στην Τρίπολη με 3 γκολ στις 4-5 επιθέσεις της, χρειαζόταν επειγόντως ένα ηλεκτροσόκ και μία σπουδαία μεταγραφή. Αν αυτά βοηθήσουν τον “ασθενή” να ορθοποδήσει, προφανώς θα το δούμε στην πορεία. Όπως ανέφερα όμως και στον πρόλογο, επιτρέψτε μου λίγο να σταθώ σε ένα ποδοσφαιριστή που ήρθε ως άγνωστος Αργεντινός και έφυγε ως Αρχηγός και Αστέρας.

 

Ο Πάμπλο Μάσα αν αποχωρούσε ένα μήνα μετά το πρώτο του επίσημο ματς με τον Αστέρα, θα ήταν ήδη γραμμένος με χρυσά γράμματα στην ιστορία της ομάδας! Ήταν αυτός που με δύο γκολ υπέγραψε τη μεγαλύτερη νίκη που έχε πετύχει ποτέ ο αρκαδικός σύλλογος: την απίστευτη ανατροπή με 3-1 επί της Μάιντς. Λίγες μέρες μετά σκόραρε και στο 2-0 επί της Μακάμπι, το οποίο ουσιαστικά έστειλε τον Αστέρα στους ομίλους του Europa League.

 

Το μοναδικό κατόρθωμα του Αστέρα, να ξεκινήσει από τον δεύτερο προκριματικό και να μπει σε ομίλους- κατόρθωμα που θα μνημονεύεται για πάντα στο ελληνικό ποδόσφαιρο- είχε φαρδιά πλατιά τη δική του υπογραφή. Και με τον αέρα που του έδωσαν αυτές οι καλοκαιρινές εμφανίσεις, ολοκλήρωσε τη σεζόν με 10 γκολ σε 44 αναμετρήσεις.

 

Ακολούθησε η δεύτερη χρονιά όπου μπορεί να μην είχε τις ίδιες επιδόσεις, ούτε την ανάλογη απόδοση, ωστόσο ήταν και πάλι εκεί στα μεγάλα ματς της Ευρώπης. Σκόραρε στο 1-1 με τη Σπάρτα, δίνοντας ασίστ στο 2-0 επί του ΑΠΟΕΛ, υπογράφοντας τους 4 βαθμούς που πήρε η ομάδα στον όμιλο. Η χρονιά τον βρήκε στο τέλος της με 3 τέρματα σε 34 παιχνίδια.

 

Και αν κάποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι ο Μάσα έλαμπε μόνο στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, ήρθε η περσινή- παραλίγο καταστροφική- χρονιά, για να φανερώσει τις ηγετικές ικανότητές του. Όταν ήρθαν τα δύσκολα, ο Πάμπλο βγήκε μπροστά με το περιβραχιόνιο. Γκολ στο Αγρίνιο, στη Λάρισα, με τον Πανιώνιο. Πολύτιμοι βαθμοί στο δεύτερο μισό της σεζόν που κράτησαν τον Αστέρα στην κατηγορία.

 

Ολοκλήρωσε με 9 γκολ σε 32 ματς και ετοιμάστηκε για τη φετινή χρονιά, ελπίζοντας στην ανάκαμψη της ομάδας. Ξεκίνησε τραυματίας και παραλίγο να γυρίσει το ματς με τον ΠΑΣ, βγάζοντας εκπληκτική μπαλιά στον Καλτσά. Ανέλαβε το πέναλτι στη Λάρισα και πανηγύρισε με το πάθος που αρμόζει σε έναν Αρχηγό. Ήταν έτοιμος να βγει και φέτος μπροστά στα δύσκολα, ωστόσο το οικογενειακό πρόβλημα που αντιμετώπιζε, δεν μπορούσε να λυθεί από την Ελλάδα…

 

Ο Αστέρας είναι πάνω απ’ όλα οικογένεια και δεν γινόταν να μην δείξει κατανόηση σε ένα από τα καλύτερα παιδιά που πέρασαν από την Τρίπολη.

 

Και αυτό, το “καλύτερα παιδιά”, έχει τη μεγαλύτερη σημασία, ακόμα και από τα καθοριστικά γκολ του Μάσα. Οι κιτρινομπλέ εκτοξεύτηκαν τα προηγούμενα χρόνια γιατί το ταλέντο κάποιων παικτών συνδυάστηκε με τον εξαιρετικό τους χαρακτήρα. Έτσι, αυτά τα παιδιά αγάπησαν το σύλλογο και δέθηκαν μαζί του, με το αποτέλεσμα να είναι (υπέροχα) γνωστό.

 

Σίγουρα η αποχώρηση του Αρχηγού έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στους περισσότερους και το κενό της ηγετικής προσωπικότητας που αφήνει, δύσκολα καλύπτεται. Πόσο μάλλον τώρα, που ο Αστέρας έχει ανάγκη από παίκτες που θα βγουν μπροστά, παίκτες με ισχυρή θέληση και προσωπικότητα. Την ώρα όμως του “αντίο” σε ένα τέτοιο ποδοσφαιριστή και για τον συγκεκριμένο λόγο, όλα μπορούν να περιμένουν για λίγο. Γιατί προέχει η ευχή στον Αργεντινό:

 

Καλή τύχη Πάμπλο!

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων