ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

To πιο δύσκολο παιχνίδι

Ο Θοδωρής Κουνάδης εξηγεί γιατί η αναμέτρηση με τη Λαμία είναι η πιο δύσκολη που έχει δώσει έως τώρα ο Αστέρας. Πιο δύσκολη και από το μεθεπόμενο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό!



Με τον ΠΑΣ Γιάννινα το παιχνίδι ήταν ένα ντέρμπι ισοδύναμων πάνω-κάτω ομάδων. Στη Λάρισα ο Αστέρας έπαιξε στην κόντρα, έχοντας την ευκαιρία να φύγει στο δεύτερο ημίχρονο με τη νίκη. Και την μεθεπόμενη αγωνιστική, θα κατέβει σφικτός στο Καραϊσκάκης περιμένοντας πίσω τον Ολυμπιακό, ψάχνοντας τις αντεπιθέσεις που μπορεί να κάνουν τη ζημιά.

 

ΑΣΤΕΡΑΣ Λαμία



Το Σάββατο όμως με τη Λαμία το σκηνικό θα είναι διαφορετικό. Η ομάδα του Στάικου Βεργέτη θα πρέπει να αντιμετωπίσει μία ομάδα που αμύνεται μαζικά. Και με τους 11 παίκτες πίσω από τη σέντρα! Οι φιλοξενούμενοι θα είναι αυτοί που θα περιμένουν, αφήνοντας τη λύση της εξίσωσης του γκολ στον Αστέρα. Συν ότι οι κιτρινομπλέ έχουν την “υποχρέωση” της νίκης σε αυτό το παιχνίδι.



Υπό αυτό το πρίσμα, ο βαθμός δυσκολίας αυτής της αναμέτρησης είναι μεγαλύτερος από τα δύο πρώτα παιχνίδια αλλά και από αυτό στο Φάληρο την 4η αγωνιστική. Εκεί όπου ο Αστέρας δεν έχει να χάσει τίποτα, αντιθέτως χωρίς άγχος να κερδίσει πολλά. Βαθμό δηλαδή για πρώτη φορά μετά το 2007! Το Σάββατο όμως το τρίποντο επιβάλλεται…



Η δυσκολία αυξάνεται όμως, γιατί η ομάδα της Λαμίας δεν αμύνεται απλά, αλλά αμύνεται και καλά. Σε μια έδρα ομάδας που ξέρει όσο λίγες τη Σούπερ Λίγκα (Ξάνθη) και απέναντι στον Ολυμπιακό σε ουδέτερο γήπεδο, δέχθηκε μόλις 1 γκολ και αυτό με πέναλτι. Στα Πηγάδια οι γηπεδούχοι είχαν μόλις 7 τελικές και από αυτές, μόνο μία εντός περιοχής! Το 0-0 ήρθε σχετικά εύκολα για την ομάδα του Μπάμπη Τεννέ.



Με τους ερυθρόλευκους μάλιστα, κατάφεραν και έδειξαν πολλά πράγματα στην κόντρα, έχοντας παραπάνω τελικές προσπάθειες με κορυφαία το δοκάρι! Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις πήραν την μπάλα, στο διάστημα που ο Ολυμπιακός έμεινε με 10 παίκτες, δεν… ήξεραν τι να την κάνουν. Η Λαμία είναι μια ομάδα που αμύνεται εξαιρετικά στο μισό γήπεδο και χτυπά στις αντεπιθέσεις, έχοντας πρόβλημα όταν αυτή πρέπει να κάνει παιχνίδι.



Οι δυσκολίες που θα συναντήσει ο Αστέρα κορυφώνονται στο όνομα… Βουό. Αυτός ο δαίμονας που συστήθηκε πέρσι στο ελληνικό κοινό με τον ΟΦΗ και μοιάζει ανίκητος στον αέρα. Το πιάσατε το υπονοούμενο… Η ομάδα του Στάικου Βεργέτη μοιάζει ευάλωτη στα στημένα. Ένα κόρνερ, ένα φάουλ της Λαμίας να βρει το κεφάλι του 30χρονου αμυντικού και άντε μετά το 0-1 να… διαρρήξεις το πούλμαν του Τεννέ.



Γι’ αυτό και το παιχνίδι με τη Λαμία θέλει υπομονή και από τους παίκτες και από τον κόσμο. Με μία νίκη στα τελευταία 17 ματς στο πρωτάθλημα, ο Αστέρας έχει μεγάλη, τεράστια ανάγκη το τρίποντο για την ψυχολογία του. Έστω και με... μισό-μηδέν. Και σίγουρα, πρέπει να μοχθήσει για να το πάρει.

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων