ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Προσέχει πίσω για να πάει μπροστά

Ολοκληρώθηκαν τα φιλικά προετοιμασίας του Αστέρα ενόψει της νέας σεζόν και όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός: "τέρμα τα ψέματα". Το πρωτάθλημα, λοιπόν, αρχίζει! 

 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

 

Ό,τι είδε ο Στάικος Βεργέτης στα φιλικά είδε. Ότι τσέκαραν οι συνεργάτες του, τσέκαραν. Η προετοιμασία για τη νέα σεζόν ουσιαστικά ολοκληρώθηκε με τη φιλική νίκη επί του Λεβαδειακού και πλέον αρχίζει η προετοιμασία για κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Πρώτος στόχος ο ΠΑΣ Γιάννινα το Σάββατο (19/08).

 

Ωστόσο η εικόνα που έβγαλε η ομάδα στα εφτά φιλικά που έδωσε είναι ξεκάθαρη. Ο Αστέρας χρειάζεται επειγόντως να ανακτήσει την χαμένη του αυτοπεποίθηση, αυτή που έγινε θρύψαλα την περσινή σεζόν. Η ομάδα σε μεγάλο βαθμό είναι ίδια, συνεπώς πρέπει να πιστέψει στον εαυτό της.

 

Και πώς θα γίνει αυτό; Φυσικά με νίκες, αλλά αρχικά με το να μην χάνει. Οι μηδέν (0) βαθμοί μετά τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές την περασμένη χρονιά, έγινε το δύσβατο μονοπάτι το οποίο ποτέ δεν μπόρεσε να διαβεί ποτέ ο Αστέρας. Απαγορεύεται να συμβεί κάτι τέτοιο και φέτος.

 

Γι' αυτό και οι κιτρινομπλέ δούλεψαν πολύ το καλοκαίρι την αμυντική τους λειτουργία. Η ξεκάθραη εικόνα που λέγαμε. Κοίταξαν το πίσω, για να πάνε μπροστά! Στα τρία φιλικά της Τρίπολης με Παναιτωλικό, Ατρόμητο και Λεβαδειακό, δέχθηκαν μόλις ένα γκολ. Και σε αυτό απάντησαν με έξι.

 

Στην Αυστρία, στα δύο πιο δυνατά φιλικά, μάζεψαν από δύο φορές την μπάλα από τα δίχτυα. Συνολικά τέσσερα γκολ, τα τρία από στημένες μπάλες! Το λέγαμε και παλαιότερα, αυτό είναι κάτι που μπορεί να δουλευτεί. Και όταν τα πόδια είναι βαριά το καλοκαίρι, χάνεται εύκολα η συγκέντρωση στις στατικές φάσεις.

 

Μην ξεχνάμε και το πρώτο φιλικό στο Καραϊσκάκη, στην πρόβα τζενεράλε του Ολυμπιακού για τα προκριματικά του Champions League. Ήταν η πρώτη φιλική αναμέτρηση για τον Αστέρα φέτος, στην οποία ο Στάικος Βεργέτης παρουσίασε μία σκληροτράχηλα ομάδα που δεν έχασε (1-1).

 

Και κάτι τελευταίο. Η άμυνα μιας ομάδας είναι και σε μεγάλο βαθμό θέμα διάθεσης. Από αυτή λοιπόν, δεν έλειψε καθόλου στην προετοιμασία των κιτρινομπλέ. Περιμένουμε με αγωνία να την δούμε και στα επίσημα, αρχής γενομένης από το Σάββατο!

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων