ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Αυτά, είναι φιλικά!

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αυτά που τραβούν τα φώτα της δημοσιότητας είναι οι μεταγραφές και τα φιλικά. Εδώ, θα σταθούμε στα δεύτερα και συγκεκριμένα σε αυτά που έχει κλείσει ο Αστέρας.

 

Ξεκαθαρίζουμε κάτι. Τα φιλικά είναι ΜΟΝΟ για τους προπονητές. Οι ομάδες τους βρίσκονται σε περίοδο προετοιμασίας και σε αυτά έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν πρόσωπα, συστήματα. Να δουν αν όλα αυτά που γίνονται καθημερινά στις προπονήσεις, βγαίνουν στο χορτάρι. Και κυρίως όταν βγαίνουν, αν όντως κάνουν καλό στην ομάδα ή πρέπει να ψάξουν κάτι διαφορετικό.

Το τι διαβάζετε στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων είναι μια άλλη ιστορία. Το ίδιο και στις ιστοσελίδες. Προσωπικά, προσπαθώ να εστιάσω σε πράγματα που φαίνονται κυρίως για νέους παίκτες. Για παράδειγμα η ποιότητα του Μπερτόγλιο στα φιλικά που τον είδα πρόπερσι στην Ολλανδία, έβγαζε μάτια. Μπορούσα να γράψω άφοβα ότι αν έχει την υγειά του και δέσει με το σύνολο, θα κάνει ωραία πράγματα. Δυστυχώς, ξεκίνησε τη χρονιά με τραυματισμό...

ΑΣΤΕΡΑΣ

Τονίζω όμως και πάλι, ότι τα φιλικά αφορούν τους προπονητές. Γι' αυτό και καλό είναι μέσα στο καλοκαίρι να δίνουν τέτοιους αγώνες στους οποίους θα φανερωθούν όλες οι αδυναμίες που πρέπει να διορθωθούν. Πέρσι για παράδειγμα στην Ολλανδία, ο Αστέρας έκανε πάρτι με τους αντιπάλους του και ο Ιωαννίδης δεν σταματούσε να σκοράρει. Ναι, ωραία. Νίκησε ο Αστέρας ένα χωριό με 10-0 και ο τεχνικός του ζήτησε την Πορτογαλία του Σάντος.

Τα φιλικά δεν είναι για στάχτη στα μάτια. Τα φιλικά είναι για... ξεγύμνωμα! Ό,τι πρόβλημα υπάρχει, να φανεί μπροστά στα μάτια όλων και κυρίως του προπονητή. Γι' αυτό και τα δύο πρώτα φιλικά της φετινής προετοιμασίας- που έχουν ανακοινωθεί- είναι ό,τι πρέπει για κάτι τέτοιο! 

Ο Αστέρας παίζει στο Καραϊσκάκης, μία εβδομάδα πριν τα κρίσιμα παιχνίδια του Ολυμπιακού στο Champions League. Λίγες ημέρες αργότερα θα αντιμετωπίσει μία ιστορική ομάδα της Bundesliga, την Στουτγκάρδη. Ναι, αυτά είναι φιλικά! Ναι, εκεί ο Στάικος Βεργέτης θα μπορεί να τεστάρει σε ένα... αληθοφανές επίπεδο το πού βρίσκονται οι κιτρινομπλέ και όχι μένοντας σε νιρβάνα παίζοντας με χωριά.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων