ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

To τοπίο άλλαξε

Λίγες ημέρες πριν την έναρξη της προετοιμασίας του Αστέρα, αξίζει να ρίξουμε μια ματιά τι συμβαίνει στους "μεγάλους" του ελληνικού ποδοσφαίρου- και όχι μόνο- για να κατανοήσουμε καλύτερα κάποια πράγματα.


Στις 26 Ιουνίου ο Αστέρας ξεκινά τη σεζόν 2017/18. Σε 11 ημέρες δηλαδή. Σε σχέση με το περσινό ρόστερ, η μόνη επίσημη προσθήκη έως τώρα είναι αυτή του Τριαντάφυλλου Πασαλίδη. Και το ερώτημα που έρχεται αβίαστα είναι το εξής: "Έχουν καθυστερήσει οι μεταγραφές;".

 

ΑΣΤΕΡΑΣ

 

Πριν καταλήξουμε σε μία απάντηση, αξίζει να δούμε το περιβάλλον στο οποίο λειτουργεί ο Αστέρας και οι υπόλοιπες ελληνικές ομάδες. Μιλάμε για ένα πρωτάθλημα το οποίο στα μάτια των ξένων δεν είναι ούτε καν δεύτερης ταχύτητας. Οι "χυλόπιτες"- να το πούμε λαϊκά- που δέχονται οι σύλλογοι στο άκουσμα και μόνο ότι αγωνίζονται στη Super League είναι αμέτρητες.

 

Επίσης μεγάλο εμπόδιο- για τις ομάδες που διαθέτουν χρήμα- την τελευταία διετία είναι και τα κάπιταλ κοντρόλς. Για εμάς που διαχειριζόμαστε... ψίχουλα, η καθημερινότητά μας δεν έχει αλλάξει. Κανένας ξένος ποδοσφαιριστής όμως δεν έχει σκοπό να έρθει σε ένα ασταθές περιβάλλον, παίρνοντας τα χρήματά του με το σταγονόμετρο.

 

Όλα τα παραπάνω έχουν επηρεάσει κατά πολύ τις διαπραγματευτική ικανότητα των ομάδων. Ο Ολυμπιακός για παράδειγμα, ξεκίνησε χθες την προετοιμασία του και "καίγεται" να περάσει σε ομίλους του Champions League. Παλεύει να πείσει ποιοτικούς παίκτες να έρθουν στην Ελλάδα, ωστόσο μέχρι τώρα έχει ανακοινώσει τρεις νεαρούς- οι δύο Έλληνες.

 

Ο ΠΑΟΚ- που δεν έχει καν προπονητή- έχει συμφωνήσει μόνο με τον Λημνιό. ΑΕΚ και Παναθηναϊκός δεν έχουν κάνει ακόμα καμία μεταγραφή, έχοντας- όπως και ο δικέφαλος του βορρά- να δώσουν αγώνες στην Ευρώπη σε 40 ημέρες.

 

Συνολικά στη Super League έχουν γίνει έως τώρα- πλην του Αστέρα- 19 μεταγραφές, οι 7 από Ατρόμητο και Λάρισα. Από αυτές τις μεταγραφές, μόνο τρεις (3) έχουν έρθει από ομάδες του εξωτερικού! Τρεις παίκτες σε σύνολο 16 ομάδων!

 

Ο Αστέρας πριν δύο χρόνια μπορούσε με ευκολία να φέρει τον Μανού Λανθαρότε που έκανε καταπληκτικό πρωτάθλημα στη Β' Ισπανίας. Πλέον πολύ δύσκολα μπορεί να χτυπήσει αυτή την αγορά. Η κατάσταση έχει αλλάξει δραματικά στην Ελλάδα σε κάθε τομέα, κάτι που δεν θα μπορούσε να μην γίνει και στο ποδόσφαιρο.

 

Οι κιτρινομπλέ λοιπόν δεν έχουν αργήσει. Κάνουν προεργασία εδώ και πάρα πολύ καιρό, έχουν ήδη συμφωνήσει με παίκτες που σύντομα θα ανακοινωθούν. Παράλληλα εξακολουθούν και παλεύουν με περιπτώσεις που πριν μερικά χρόνια θα ερχόντουσαν άνετα στην Ελλάδα.

 

Και μην ξεχνάτε ότι η ομάδα πρώτον δεν έχει το άγχος και τον σκόπελο των προκριματικών στην Ευρώπη και δεύτερον έχει τον Στάικο Βεργέτη. Έναν προπονητή που έχει ήδη πίσω του αρκετές προετοιμασίες με τον Αστέρα και ξέρει ποια θετικά στοιχεία πρέπει να επαναλάβει φέτος αλλά και τι να αποφύγει.

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων