ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Γολγοθάς Ιανουαρίου: Τι κρατάμε, τι αφήνουμε πίσω

Ο απολογισμός του Ιανουαρίου, ενός μήνα με συνεχή παιχνίδια για τον Αστέρα, μερικά εξ' αυτών κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες. Τι κρατάμε και τι ξεχνάμε;

 

 

Ας κρατήσουμε:

Τις εμφανίσεις με τον Ολυμπιακό

Ο Μπέντο χαρακτήρισε τον Αστέρα ως την καλύτερη ομάδα που πέρασε φέτος από το Καραϊσκάκη. Από καθαρή αστοχία ο Αστέρας έφτασε να είναι ισόπαλος στην τελευταία φάση του αγώνα όπου και λύγισε. Στην Τρίπολη, ο Λεάλι ήταν ο κορυφαίος των πρωταθλητών.

Τις 2 σερί νίκες με 7 γκολ

Απέναντι σε ΑΕΚ και Παναιωτλικό, ο Αστέρας πήρε το όπλο του. Μέσα σε μία εβδομάδα έξι βαθμοί, πολλά γκολ και ανατροπή στο ματς με την ΑΕΚ. Ενδιάμεσα πέρασε από τα Τρίκαλα, εξασφαλίζοντας ουσιαστικά το εισιτήριο για τους 8 του Κυπέλλου.

Τη σοβαρότητα στο Κύπελλο

Μέσα στις συνεχείς υποχρεώσεις για το πρωτάθλημα, ο Αστέρας έδειξε την απαιτούμενη σοβαρότητα απέναντι στα Τρίκαλα, για να μην ζήσει αποκλεισμό από ομάδα Β¨' Εθνικής όπως πριν δύο χρόνια.

Τον Σελίν

Μεταγραφή λίρα-εκατό. Ο Σελίν μπήκε στην ομάδα σαν να έκανε καλοκαιρινή προετοιμασία μαζί της. Μέσα σε χρόνο ρεκόρ, έγινε ο ηγέτης της άμυνας κερδίζοντας προπονητή, συμπαίκτες και φιλάθλους με την απόδοσή του.

Την γενικότερη εικόνα της ομάδας

Συνεχή παιχνίδια, κάποια εξ' αυτών σε πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες. Με εξαίρεση το εκτός έδρας ματς με την ΑΕΚ, οι παίκτες του Δημήτρη Ελευθερόπουλου έδειξαν διαφορετικό πρόσωπο- προς το καλύτερο- σε σχέση με τα ματς μέσα στο 2016.

 

ΠΑΟΚ ΑΣΤΕΡΑΣ

 

Ας ξεχάσουμε:

Το ματς στο ΟΑΚΑ

Η μοναδική μαύρη πινελιά στο πρόγραμμα-Γολγοθάς, όσον αφορά την απόδοση της ομάδας. Σαν να μην κατέβηκε ποτέ στο ΟΑΚΑ ο Αστέρας, εκεί όπου έκανε μία όλη και όλη τελική προσπάθεια.

Τον τραυματισμό του Ίγκορ

Η αποκάλυψε του Αστέρα, λαβώθηκε δημιουργώντας ένα μεγάλο κενό στην άμυνα. Εκεί όπου οι Σελίν-Μπέρτος άρχισαν να δένουν ως στόπερ, ο δεύτερος αναγκάστηκε να μετακομίσει ως δεξιός μπακ.

Την γκίνια του Μανιά

Παλεύει με τους αμυντικούς, ανοίγει διαδρόμους, βρίσκει χώρο να εκτελέσει. Ήδη είναι τέταρτος σε τελικές για τον Αστέρα (17), έχοντας μόλις 6 αγώνες. Ο Ιωαννίδης για παράδειγμα έχει 24 σε 17. Αλλά λίγο τα δοκάρια, λίγοι οι αντίπαλοι τερματοφύλακες, λίγο η αστοχία του, δεν έχει ακόμα σκοράρει.

Την αφλογιστία στα τελευταία ματς

Μόνο ένα γκολ- και αυτό με πέναλτι- στα τελευταία τρία ματς στο πρωτάθλημα. Λίγο η συσσωρευμένη κούραση, λίγο η γκίνια του Μανιά, λίγο η αφλογιστία στη Super League του Ιωαννίδη, ο Αστέρας "κόλλησε" μπροστά.

Τον κακό (τους τον) καιρό

Ο "φοβερός" προγραμματισμός του πρωταθλήματος, έφερε οκτώ παιχνίδια μέσα σε ένα μήνα, τον κατεξοχήν χειμωνιάτικο. Ο Αστέρας έπαιξε σε χιόνια, σε πάγο, σε βούρκο. Τετάρτη-Κυριακή...

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων