ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Πίεση στην πίεση!

Ο Αστέρας στα δύο πρώτα παιχνίδια του 2017 δείχνει στο γήπεδο στοιχεία από τα "θέλω" του Δημήτρη Ελευθερόπουλου. Και μάλιστα κόντρα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Γράφει ο Θοδωρής Κουνάδης.

 

 

Το να πιέζεις  ψηλά τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκης επί 90 λεπτά δεν είναι το πιο εύκολο ποδοσφαιρικό πράγμα στον κόσμο. Το να το κάνεις μάλιστα στα τελευταία λεπτά, έχοντας σκορ υπέρ σου (1-1), θέλει πολλή δουλειά στην προπόνηση και σωστή νοοτροπία. Μου έκανε τρομερή εντύπωση να βλέπω στο Φάληρο τον Αστέρα να πιέζει ψηλά ακόμα και όταν η κλεψύδρα του αγώνα άδειαζε, κάτι που επισήμανα και στο προηγούμενο σχόλιο.

Το ότι ο Αστέρας στερήθηκε στο τέλος ένα ιστορικό βαθμό μετά από 9 χρόνια στον Πειραιά, δεν σήμαινε κάτι όσον αφορά την νοοτροπία της ομάδας. Γι' αυτό και κόντρα στην ΑΕΚ, με το σκορ στο 3-2 δεν κλείστηκε στα τελευταία λεπτά για να κρατήσει το σκορ. Το έχουμε να δει να το κάνουν πολλές ομάδες, ακόμα και με αριθμητικό πλεονέκτημα όπως αυτό που είχε ο Αστέρας.

Η εντολή όμως του Δημήτρη Ελευθερόπουλου ήταν ξεκάθαρη. Η ομάδα του παρέμεινε ψηλά και δεν άφησε την σκέψη στην Ένωση να φτάσει στην ισοφάριση. Σε συνδυασμό με την επιμονή νωρίτερα των Αρκάδων να παίζουν κάθετα από το κέντρο- και όχι με σέντρες από τα άκρα- έφεραν επιτέλους μία νίκη για μία ομάδα που δεν αξίζει να βρίσκεται σε αυτή τη θέση.

Θυμίζω ότι υπήρχαν και άλλα παιχνίδια όπου ο Αστέρας προσπάθησε να παίξει ποδόσφαιρο. Να βάλει την μπάλα κάτω και δημιουργήσει. Για παράδειγμα το 3-0 στο μισάωρο στην Ξάνθη ήταν ο ορισμός του πλασματικού σκορ. Οι κιτρινομπλέ έφτιαχναν φάσεις, έπαιζαν μπάλα αλλά δέχθηκαν τρία γκολ σε τρεις τελικές σχεδόν από το πουθενά. Βλέπετε, μέχρι τώρα έπαιζαν με στόπερ έναν δεξιό μπακ και ένα 8άρι.

Πλέον ο Αστέρας έχει ήδη στην 11άδα τον Σελίν, έναν κανονικό στόπερ. Και ο Μπέρτος στο Καραϊσκάκης έμοιαζε άλλος παίκτης- προς το καλύτερο- έχοντας δίπλα του έναν ποδοσφαιριστή που ξέρει να παίζει στο κέντρο της άμυνας. Και χθες ανακοινώθηκε και ο Λευκορώσος Βιτάλι Γκαϊντούτσικ, με εμπειρία Champions League, για να δυναμώσει και άλλο η φετινή αχίλλειος πτέρνα.

Παράλληλα ήρθε μπροστά και ο Μιχάλης Μανιάς, ένας παίκτης που μπορεί να εξελιχθεί στον νέο Γιάννου της ομάδας. Για την ώρα, βοήθησε πολύ στο να ανοίξει διαδρόμους για τους συμπαίκτες του, τόσο με τον Ολυμπιακό όσο και με την ΑΕΚ. Πάρα πολύ σημαντικό και αυτό.

Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος δούλεψε στη διακοπή του πρωταθλήματος με νέα "όπλα". Και παρουσίασε μία ομάδα έτοιμη απέναντι στους παραδοσιακά μεγάλους του πρωταθλήματος. Πνευμόνια και νοοτροπία έφεραν την απάντηση του Αστέρα στην πίεση, ελέω βαθμολογικής θέσης: Πίεση!

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων