ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Λάθη, λάθη, λάθη

Ο Αστέρας παθαίνει αλλά δεν μαθαίνει. Γεμίζει την στατιστική του με τελικές και κατοχή μπάλας, χωρίς ταυτόχρονα να μπορεί να γεμίσει το πιο σημαντικό: Την βαθμολογική του συγκομιδή.

 

 

Να συμφωνήσουμε ότι ο Αστέρας δεν παρουσιάζει την τραγική εικόνα των πρώτων αγωνιστικών στο πρωτάθλημα. Γίνεται δουλειά από τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο και αυτό φαίνεται αν παρακολουθήσεις ολόκληρους τους αγώνες των κιτρινομπλέ. Δουλειά όμως που πηγαίνει χαμένη όταν γίνεται ταμείο στο τέλος των αναμετρήσεων. Η ομάδα του πέταξε δύο πολύτιμους βαθμούς με τη Λάρισα και δέχθηκε έξι γκολ σε πέντε ημέρες από τον Άρη και την Ξάνθη.

 

Η ειρωνεία της υπόθεσης; Οι κιτρινομπλέ δεν ήταν για... πέταμα σε αυτά τα παιχνίδια. Το αντίθετο! Ωστόσο πλήρωσαν δύο πράγματα. Πρώτα την αστοχία τους. Στα δύο ματς του πρωταθλήματος έκαναν 33(!) τελικές σκοράροντας δύο τέρματα. Με τη Λάρισα φοβερή παραγωγή (21 τελικές) και σημαντικές ευκαιρίες, χωρίς να καθαρίσουν το παιχνίδι. Στην Ξάνθη ένα σωρό φάσεις για να ισοφαρίσουν, συνολικά 12 τελικές και τελικά σκόραραν στο 3-0.

 

Και φυσικά πλήρωσαν τα λάθη τους. Τα πάρα πολλά λάθη τους. Ατομικά και ομαδικά. Για παράδειγμα στα Πηγάδια δέχονται γκολ στο 2ο λεπτό σε κόρνερ από ποδοσφαιριστή που πιάνει κεφαλιά ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΗΔΗΞΕΙ. Τραγική ομαδική αμυντική λειτουργία. Και την ώρα που πιέζουν για την ισοφάριση, ο Νίκο χάνει αβίαστα την μπάλα στο κέντρο, αντεπίθεση και 2-0. Θέλετε να δούμε και το τρίτο γκολ; Ναι, έγιναν πολλές κόντρες, αλλά υπήρχαν και έξι παίκτες του Αστέρα είναι στην περιοχή (πλην του τερματοφύλακα).

 

Προφανώς και η άμυνα δεν εμπνέει εμπιστοσύνη. Χτίστηκε λάθος το καλοκαίρι και μετά τους τραυματισμούς, ο Ελευθερόπουλος καταφεύγει αναγκαστικά σε αλχημείες. Χθες έπαιξε δεξιός μπακ ένας εξτρέμ, δεξιός στόπερ ένας δεξιός μπακ και αριστερός στόπερ ένα αμυντικό χαφ. Αλλά όπως είδαμε πιο πάνω, είναι θέμα γενικότερης αμυντικής λειτουργίας.

 

Τι θα συμβεί στη συνέχεια; Σίγουρα δεν πρέπει ούτε για αστείο να πιστέψουν στον Αστέρα ότι τελείωσε η σεζόν. Έστω και έτσι, ο Αστέρας είναι μόλις 6 βαθμούς από την 5άδα (αλλά και με 8 ομάδες φυσικά από πάνω του). Η δουλειά πρέπει να συνεχιστεί, τα λάθη να περιοριστούν και φυσικά να έρθει βοήθεια τον Ιανουάριο.

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων